Zdravím,
mám Win XP Professional 32-bit s doinštalovaným AHCI (podľa návodu, mám aj Intel Matrix Storage Manager).
Mám štandardne pripojený externý disk WD MyBook AV 1TB USB/eSATA a interný Samsung F1 640GB.
V situácii, kedy odpojím externý disk a zapnem v BIOS-e režim IDE, PC nabootuje v poriadku.
Avšak pri zapnutom AHCI režime a odpojenom externom disku prebehne úvodná obrazovka ASUS, test a ďalej len ukazuje blikajúci podčiarkovník na čiernej ploche a nenabootuje.
Vedel by mi niekto poradiť, ako to riešiť? Nerád by som menil OS a AHCI je pre mňa celkom potrebné kvôli hotswapu ext. diskov.
PC nenabootuje po odpojení externého disku (AHCI)
Re: PC nenabootuje po odpojení externého disku (AHCI)
Nikto nevie poradiť?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Pred instalaciou XP si v BIOSe nastavil radic na AHCI a potom pocas nabiehania instalacky si nainstaloval aj AHCI ovladac z disketovej mechaniky ?
Kde zapajas ten externy ? tiez v BIOS nastav ako primarny ten samsung
Zase u modernejsich OS to ani nemusis robit pred instalaciou ale v poho nastavis hned AHCI a potom v registroch zapnes. Alebo stiahnuty ovladac nakopirujes do c:\windows\system32\drivers
Mne to na W7 funguje bez problemov. SATA mechaniku mam v SATA porte č. 4 alebo 5, ktore su nastavene ako IDE. Snad som ti trochu pomohol
Kde zapajas ten externy ? tiez v BIOS nastav ako primarny ten samsung
Zase u modernejsich OS to ani nemusis robit pred instalaciou ale v poho nastavis hned AHCI a potom v registroch zapnes. Alebo stiahnuty ovladac nakopirujes do c:\windows\system32\drivers
Mne to na W7 funguje bez problemov. SATA mechaniku mam v SATA porte č. 4 alebo 5, ktore su nastavene ako IDE. Snad som ti trochu pomohol
Spoiler: ukázať
Nie som si istý, kde sa v BIOS-e dajú nastavovať porty extra AHCI a extra IDE.
Nie, AHCI bolo do XP doinštalovávané.
Zapojený je do SATA portu na doske cez redukciu v PCI záslepke.
Nie, AHCI bolo do XP doinštalovávané.
Zapojený je do SATA portu na doske cez redukciu v PCI záslepke.