Instalacia WINDOWS Me bez CD-ROM a FDD

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Instalacia WINDOWS Me bez CD-ROM a FDD

Príspevok od používateľa felipe25 »

To co sa opytam sa cca tyka tohto prispevku:

http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 29&t=68527

Potrebujem nainstalovat Windows Me.

Samozrejme, niekedy davno som to robil, ale dnes som sa s tym hral 2hodiny, a nedokazal som to.
Mam PC ktory ma iba HDD, nema FDD ani CDROM. Myslel som ale ze ME tam bezproblemov nainstalujem.
Lenze, potrebujem na HDDcko dostat Dos, ktory sam nabootuje, a potom z adresara Win spustit instalaciu.
V praci som zazrakom nasiele ste zabalene originalne instalacne diskety na MS DOS 6.22, tak som to v inom PC na ten disk
nainstaloval, lenze ten DOS podporuje iba FAT a velkost jednotky si da sam maximalne na cca 600MB. Disk ma 8GB, cize je nevyuzity, ale to az tak nevadi.
Skopiroval som adresár WIN ME na ten disk. Skusil som takto zapnut ten druhy pc, nabootoval sa pekne MS DOS, ale po prikazoch cd win a setup sa vypne monitor a cele to spadne.

Kto mi povie, aku disketu potrebujem, ak chcem nahodit iba cisty zaklad (nie priamo MS DOS6,22) - viem ze som to robil po nabootovani cez spustaciu disketu WIN98 prikazom: SYS A: C: a tym padom na disk nahodilo subory, ktory spustili zakladny "DOS", a po prikaze cd win a setup sa rozbehla instalacia WIN ME. Dnes som vyskusal 2 diskety ktore mam, z oboch ten OS ktory tam je nepozna prikaz sys A: C:. - lebo myslim ze problem je ze tam nepotrebujem instalaciu MS DOS6.22, iba nejaky "cisty" zaklad ktory pozna prikaz sys

Kde robim chybu?
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
MoonBoy1
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 02. Nov, 2008, 03:35

Re: Instalacia WINDOWS Me bez CD-ROM a FDD

Príspevok od používateľa MoonBoy1 »

choď na www.bootdisk.com , tam si stiahni upravenú verziu Win98 boot diskety

vytvor si particie ako potrebuješ,
potom normálne disk dáš formátovať príkazom "format C: /s" (aby skopírovalo systém).
potom nahodíš inštalačku na disk a môžeš inštalovať....

enjoy
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

ok, diky, v pondelok to skusim..

pozeram ze tam je podpora prikazov format aj sys..

nechapem preco disketa ktoru vytvorim cez formatovanie v XP a menu vytvorit spustaciu disketu nepodporuje tie prikazy :/
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
MoonBoy1
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 02. Nov, 2008, 03:35

Príspevok od používateľa MoonBoy1 »

Windows ME už nepodporoval príkaz format C: /s ... preto som ti odporučil 98ku.
a XP je vlastne Windows NT 6 takže tam niečo také len sotva...

Návrat na "Operačné Systémy"