SSD Disky
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: SSD Disky
Okrem toho sa naucte adresu http://www.pcper.com/ssd/ .
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Benchmark pre SSD je momentalne najlepsi ATTO disk benchmark, ine benchmarky ako HDtune alebo AS SSD benchmark davaju cudne vysledky a potom sa mnohy pytaju preco im ukazuje tolko malo. HDtune je robene pre HDD. Tiez u Corsair support odporucaju na testovanie prave ATTO benchmark.
Na predoslej strane je test toho Corsair F60. A este daco, ak mas AMD platformu, tak lepsie vysledky dosiahnes, ak nenainstalujes AMD AHCI ovladac ale nechas povodny Windows. Avsak ked nemas AMD AHCI ovladac, tak u Windows 7 bootuje citelne dlhsie ako s AMD AHCI. Rozdiel u mna bol cca 15 sekund (Boottimer soft).
Vsetko zistis ked budes mat SSD ...
Na predoslej strane je test toho Corsair F60. A este daco, ak mas AMD platformu, tak lepsie vysledky dosiahnes, ak nenainstalujes AMD AHCI ovladac ale nechas povodny Windows. Avsak ked nemas AMD AHCI ovladac, tak u Windows 7 bootuje citelne dlhsie ako s AMD AHCI. Rozdiel u mna bol cca 15 sekund (Boottimer soft).
Vsetko zistis ked budes mat SSD ...
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
a ATTO nedáva čudné výsledky?
pokiaľ sú výsledky porovnateľné je +- jedno aký bench sa použije
ATTO nadržuje HDD
dalšia vec ATTO ukazuje výsledky ktoré sú niekdy dosť odlišné od reality, jedna vec je ale jasná výrobci podľa neho udávajú rýchlosť READ/WRITE pre SSD
pokiaľ sú výsledky porovnateľné je +- jedno aký bench sa použije
ATTO nadržuje HDD
dalšia vec ATTO ukazuje výsledky ktoré sú niekdy dosť odlišné od reality, jedna vec je ale jasná výrobci podľa neho udávajú rýchlosť READ/WRITE pre SSD
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Tak ktoremu potom verit... ci tomu, ktory podhodnocuje vysledky alebo ktory nadhodnocuje. .. ked bude uz konecne doveryhodny bech na SSD tak snad to bude velmi blizke realite.
Riesit problem na zaklade vysledkov roznych benchmarkov je strata casu. Otestovat v ATTO pre dobry pocit .., viac mi netreba
Riesit problem na zaklade vysledkov roznych benchmarkov je strata casu. Otestovat v ATTO pre dobry pocit .., viac mi netreba
Dakujem za program, takze najprv tu hodim vysledok z HDD WD AADS SATA
a zajtra instalujem SSD a hodim jeho vysledok
Este ma napadla jedna vec, ako je to s ramikom a kabelazou? Ramik je sucastou balenia, ci treba dokupit, je potrebny?
Je treba kupit redukciu napajania a datoveho kablu na disk, alebo sa to da pripojit na standardne kabliky v PC?
a zajtra instalujem SSD a hodim jeho vysledok
mam Win7 32bit a nainstalovany AMD SATA Controller - to je to o com pises?Brandoo napísal:A este daco, ak mas AMD platformu, tak lepsie vysledky dosiahnes, ak nenainstalujes AMD AHCI ovladac ale nechas povodny Windows. Avsak ked nemas AMD AHCI ovladac, tak u Windows 7 bootuje citelne dlhsie ako s AMD AHCI. Rozdiel u mna bol cca 15 sekund (Boottimer soft).
Este ma napadla jedna vec, ako je to s ramikom a kabelazou? Ramik je sucastou balenia, ci treba dokupit, je potrebny?
Je treba kupit redukciu napajania a datoveho kablu na disk, alebo sa to da pripojit na standardne kabliky v PC?
Naposledy upravil/-a Apeiron v Ne 19. Sep, 2010, 16:56, upravené celkom 1 krát.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
kábliky sú šnadartné, mno len relatívne málo skriniek má box na 2,5" HDD a treba redukciu, redukciu majú iba niektoré verzie SSD, čítaj tie najdrahšie, inak samotná od OCZ z 2,5" na 3,5" stojí okolo 10e
Takze vysledky OCZ VERTEX 2
vyzeraju OK, co poviete?
vyzeraju OK, co poviete?
-
- Moderátor
Ktoru cast nechapete z toho, ze SandForce dosahuje vyssie rychlosti kompresiou dat ? HDTune aj HDTach budu mat vzdy nahodne vysledky.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Nov, 2008, 17:32
Tak po 2TB zapisanych na mojom 40GBKingstone je to takmer absolutne nepouzitelne... horsie ako 5400rpm HDD
(zapinanie ntb 10 minut, zpainanie firefoxu 1 minuta, zapinanie notepadu 20 sekund, worms wp / a nacitava level 1 minutu, kdezto 5400rpm disk cca 3-5 sekund, proste neuveritelne..
nechapem ako je mozne ze sa to rovnomerne zhorsuje a neblblo to takto od zaciatku, kedze tych 40gb som zapisal hadam uz koncom prveho tyzdna.
SSD bezi 9 mesaicov na win xp bez dodatocnych uprav.
Zrejme najvyssi cas na kupu win7
(zapinanie ntb 10 minut, zpainanie firefoxu 1 minuta, zapinanie notepadu 20 sekund, worms wp / a nacitava level 1 minutu, kdezto 5400rpm disk cca 3-5 sekund, proste neuveritelne..
nechapem ako je mozne ze sa to rovnomerne zhorsuje a neblblo to takto od zaciatku, kedze tych 40gb som zapisal hadam uz koncom prveho tyzdna.
SSD bezi 9 mesaicov na win xp bez dodatocnych uprav.
Zrejme najvyssi cas na kupu win7
Gigabyte GA-P35C-DS3R, E4400 @ 2GHz, 2GB RAM DDR-800, 7600 GS, Seasonic S12II-430 430W.
http://www.speedtest.net/result/520731820.png
Orange Mobilny Internet po 18:00 http://www.merac.sk/rs/20100738156.png" onclick="window.open(this.href);return false; za 33 Eur mesacne v HSPA (3G) technologii.
http://www.speedtest.net/result/520731820.png
Orange Mobilny Internet po 18:00 http://www.merac.sk/rs/20100738156.png" onclick="window.open(this.href);return false; za 33 Eur mesacne v HSPA (3G) technologii.
kolko mas volneho miesta?
ja mam corsair x64 uz 10 mesiacov ako systemovy win7 (optimalizovany na SSD)
firmware este bez TRIM-u 1.0 (musim to uz konecne upgradnut) a rychlost je stale porovnatelna s tou pri kupe
aj preto sa mi velmi nechce upgradovat, co ked sa nieco dojebabre
edit: zapisanych 1TB, 2400hodin, volne miesto vzdy nad 10GB
ja mam corsair x64 uz 10 mesiacov ako systemovy win7 (optimalizovany na SSD)
firmware este bez TRIM-u 1.0 (musim to uz konecne upgradnut) a rychlost je stale porovnatelna s tou pri kupe
aj preto sa mi velmi nechce upgradovat, co ked sa nieco dojebabre
edit: zapisanych 1TB, 2400hodin, volne miesto vzdy nad 10GB
Naposledy upravil/-a mbc v So 02. Okt, 2010, 01:47, upravené celkom 2 krát.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
TRIM nieje úplne samospasiteľný, osobne aj s TRIMom odporúčam sem tam urobiť SecureErase
mno môj už má za sebou 7TB R/W a funguje tiež dobre
mno môj už má za sebou 7TB R/W a funguje tiež dobre
7TB? pre boha co s tym robis
ja tam mam system, office, programy a nejake tie konstantne hry
swap/hyber/index vypnute
temp na ramdrive
preto tak malo zapisany
na druhom SSD mam STEAM, ten sa prepisuje asi dost casto...
ale tam trim je a rychlost je stale dobra
ja tam mam system, office, programy a nejake tie konstantne hry
swap/hyber/index vypnute
temp na ramdrive
preto tak malo zapisany
na druhom SSD mam STEAM, ten sa prepisuje asi dost casto...
ale tam trim je a rychlost je stale dobra
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ja neviem to ukazuje počítadlo a tiež mám vypnuté všetko čo sa vypnúť dá
3500 hodín
3500 hodín
-
- Moderátor
No hlavne pouzivat SSD bez TRIM na XP rovna sa samovrazde.