firemny notebook - users

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
LittleMan
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2005, 20:00

firemny notebook - users

Príspevok od používateľa LittleMan »

mam doma firemny notebook (toshiba, centrino Pentium M 1,7, 512 MB RAM, geforce go 6600 ...) Je na nom win xp - mam vsak iba uzivatela s obmedzenym pristupom, bios je zaheslovany, administrator tiez...
potrebujem vsak updatnut Panda Titanium 2005 (je tam legalne zakupene, aby bolo jasne, aj pristupove udaje na update su OK) ale treba zmenit konfiguraciu a to mozem iba ak sa prihlasim ako admin
moja otazka - ako vytvorim ucet admina, ked sa mozem prihlasit iba ako user - win tiez nemozem reinstall lebo je zaheslovany bios a nezmenim boot na cdrom :'(
mam program, ktory po nabootovani z diskety (zial nb nema disketovku, a ten BIOS ... :E ) dokaze zmenit heslo admina, ale potom by neslo to satre, ked ho vratim do firmy
da sa nejako zistit aktualne heslo uctu administrator ???
Life is short - enjoy it!
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)
Používateľov profilový obrázok
Patko19
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Patko19 »

staihni si niekde na nete CIA commander
vytvor si zneho boot disketu a potom nasledne znej vytvor boot cd v nere. mozno ti to pomoze, ale mozno aj nie ked nemas heslo do biosu.
Comby
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 01. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Comby »

Da sa zistit heslo administratora, ale musis nejak disk nachadzajuci sa v notebooku napojit na iny pocitac s inym operacnym systemom, na ktory sa prihlasis ako administrator (typicky tvoj domaci pocitac). Po pripojeni disku pouzijes program "Proactive windows security explorer". Tento postup mam vyskusany, ale na svoj pocitac som napojil klasicky IDE disk.

Disk z notebooku napojis cez nejaku redukciu, musis si ju niekde zohnat. Pripadne skus napojit notebook k inemu pocitacu klasicky cez kabel cim vytvoris siet.
V programe PWSEX potom musis dat dump memory ci ako, teraz presne neviem. Ked ti to nepojde, ozvi sa, preberieme to.

Este doplnim, ze PWSEX funguje na principe password recovery programov, cize ked ma administrator zlozite heslo, tak ho nezistis ani po rokoch.
Naposledy upravil/-a Comby v Ne 29. Jan, 2006, 22:44, upravené celkom 1 krát.
KikoKK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa KikoKK »

... taka hlupa otazka

... prihlasujes sa do domeny alebo len pracovnej skupiny
... vela ludi zabuda nastavovat heslo lokalneho administratora, takze pokial si domenovy user a chces sa iba lokalne prohlasit na komp, zapises sa ako administrator a bez hesla to spustis ... presne na tento fenomen narazam vzdy ked idem k niekomu doma skotrolovat kompy ... bezne ucty su super sofistikovane utajene, aj domenovy uzivatelia s adminom na cele pouzivaju skutocne bezpecne hesla, ale na lokalneho zabudaju ;-)

... pokial si v domene, za pokus to stoji
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||
Patko19
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Patko19 »

skus stlacit pred bootovanim klavesu F8 a tam daj safe mode. po nabehnuti by tam mal byt uzivatel administrator. ak pri instalacii nezadali heslo tak by si sa mal dostat do win ako administrator a mozes si vytvorit svojho noveho pouzivatela ktory bude mat admin prava.
killswitch
VIP
VIP
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa killswitch »

neviem ci som dobre pochopil,ale nemozes ist do firmy a jednoducho sa opytat na heslo.ved pokial tam chces robit len to co pises,nemal by byt problem alebo hej?
LittleMan
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa LittleMan »

no, problem je ten, ze ten book (aj ked ho teraz nemam) ma zaheslovany ucet Administrator (ten trik poznam aj je - bolo to prve co som skusil) a vo firme (teda v pobocke kde otec robi) to heslo tiez nevedia - tie hesla ma na starost nejaky manik, ktory to riadi na celom slovensku a toho nepozna otec (ani netusi kto to je)

nabuduce skusim zapojenie na moje PC - mozno pojde (dufam, ze neni nejako zaplombovany ten book)
Life is short - enjoy it!
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)

Návrat na "Operačné Systémy"