hehe no vidim ze si novacik
ohladom teploty netreba hentak komplikovane ako to robis ty, jednoducho si stiahni dobry soft ako napriklad Core temp a mas teploty stale na dosah
link - http://www.alcpu.com/CoreTemp/
ked tak spravis screen alebo podobne, ale mas tam teploty vsetkych jadier, nastavenia a podobne
no tak nieco mam zle hral som dirta 2 a po 30 min. mi to zamrzlo pridavam este tie Volty
este tie RAMKY myslel som ze frenkvenciu nastavujem tym System Memory Multiplier (SPD) lebo tym mi potom menilo Memory Frequency ale mal som tam na vyber (tam kde mam tych (10.0) oznacenych cerveno vid. obrazok ) len /5 / / 8 / a /10 / ale ked som to mal aj na tej 10 tak CPU-Z mi ukazovalo len 900 MHz ze maju ramky ...
najprv by som ti odporucal si vobec nieco a taktovani precitat lebo nemas o tom ani paru, ddr efektivna frekvencia je x2
cize ak ti cpu-u ukazuje 900MHz efektivne ti bezia na 1800MHz, daj ich na 1600 max ak su to nejake 1333MHz to bude stacit, a dvihaj frek.cpu ramky nechaj tak, pri zvyseni vol na cpu by si sa mal dostat na hranicu 4GHz ale ako hovorim radsej si o tom trosku nastuduj skorej jak bude neskoro
neviem kam az moze ist i5 s NB ale pre istotu vyssie nechod... kym si nezistis jasnu hodnotu pri ktorej je to bezpecne ak si ju este neprekrocil... moje amd by uz horelo