Caute,
vyslo nove ubuntu (to uz isto viete)[http://http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download], tak som sa rozhodol reinstalovat. Doteraz som mal mint-a, vsetko v pohode. Mint beha na 250GB sata disku, ubu 10.10 som sa rozhodol natiahnut na 160GB pata. A tu je problem, instalacia v poho, dal som pouzit cely disk, akurat mi po restarte grub vyblafne nejaku hlasku typu /dev/hdb1 (mozno dva) msdos1 error (alebo nieco podobne). Prislo mi to tak, ci to nieje v tom, ze ten disk je napojeny ako slave.
Mate s tym niekto skusenost?
PS: dnes to skusim na master, dam vediet...
ububntu problem s instalaciou
Re: ububntu problem s instalaciou
fuuu,
tak som na to prisel, vymenil som IDE kabel a vsetko beziiiii...
tak som na to prisel, vymenil som IDE kabel a vsetko beziiiii...
ja sa trosku prizivim na nazve temy... mam PC s Win 7, disky mam 2x1TB v raid 0, rozdeleny je na 4 particie - windows, ulozisko, linux a linux swap.
Chcel som si nainstalovat ubuntu 10.10, instalacia prebehne v poriadku, vidi zraidovane a rozdelene disky, nastavil som rucne, ze sa ma instalovat na 25 GB particiu a swap. Po instalacii mi vsak startuje stale len win 7 bez toho, aby sa spustil grub. Skusal som nabootovat znova cez live dvd, spustil som cez terminal grub, no nevidi mi disky, alebo neviem co... proste ked ho necham, nech na diskiu hd(0,6) hlada linux, tak nenajde nic. Ako keby mi nevidel tie particie na disku... co robit dalej?
Chcel som si nainstalovat ubuntu 10.10, instalacia prebehne v poriadku, vidi zraidovane a rozdelene disky, nastavil som rucne, ze sa ma instalovat na 25 GB particiu a swap. Po instalacii mi vsak startuje stale len win 7 bez toho, aby sa spustil grub. Skusal som nabootovat znova cez live dvd, spustil som cez terminal grub, no nevidi mi disky, alebo neviem co... proste ked ho necham, nech na diskiu hd(0,6) hlada linux, tak nenajde nic. Ako keby mi nevidel tie particie na disku... co robit dalej?
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- _Ludo_
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Jún, 2010, 12:13
Deletni tie linuxove particie a skus ich vytvorit v instalatore Ubuntu. DAJ BACHA ABY SI SI PRI OPATOVNEJ INSTALACII NEODKRAGLOVAL OSTATNE PARTICIE - win + ulozisko.
praveze tie particie boli vytvorene pocas instalacie ubuntu... ja som z 2TB disku mal rozdelene na 200 GB pre system a zvysok bolo ako storage... a storage som shrinkol a novy priestor som nechal tak ako bol a az pocas instalacie som si vytvoril 25GB particiu pre linux a zvysok okolo 6GB pre swap
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Skus nabootovat z live cd a spusti v konzole:
Vypis sem postni.
Mozno je problem s kernelom pri bootovani, ze "nenatiahne" nejaky modul (resp.mu nejaky chyba) a tym padom nevidi raid pole.
Kód: Vybrať všetko
fdisk -l
Mozno je problem s kernelom pri bootovani, ze "nenatiahne" nejaky modul (resp.mu nejaky chyba) a tym padom nevidi raid pole.
je toho celkom dost a som z toho jelen, kedze s linuxom takmer vobec nerobim