Ahojte.Ludia dobri pomozte prosim som zufaly.Objednal som si od orangue fibernet-klasik s pevnou ip adresou kvoli tomu,aby som mohol vytvarat v hrach servery.Net mam zavedeny,aktivny,no cez to vsetko sa na moj server pripojit neda. Poradte mi prosim,kde by este mohol byt pes zakopany.
zury napísal:Ahojte.Ludia dobri pomozte prosim som zufaly.Objednal som si od orangue fibernet-klasik s pevnou ip adresou kvoli tomu,aby som mohol vytvarat v hrach servery.Net mam zavedeny,aktivny,no cez to vsetko sa na moj server pripojit neda. Poradte mi prosim,kde by este mohol byt pes zakopany.
firewall ?
nema nahodou aj ta skatulka od orange interny firewall ?
nehovoriac o tom... ze pevnu IP bude mat asi ta skatulka (modem), nie tvoje PC, co je na internej IP ...
takze asi nastavit portForwarding na skatulke smer tvoje PC
(tento odsek ignoruj, ak mas sietovu kartu na fibernet priamo v PC a nemas v dome ziadnu skatulku, co to konvertuje)
Takze nakolko viem iba rozpravat iba sprostou starosloviencinou a vypyda to ze som uplna lama ta ziadam vysvetlis mi to uplne polopatisticky co mam urobit?
edit to druhe je na dlink modem ktora mam ja a smeroval som port na utorrent ale postup je skoro, podotykam skoro rovnaky v nastaveni portu, ale s orangom a s jeho boxami nemam moc skusenosti teda ziadne,
ak by sa to nedalo, najlepsie kontaktovat orange support, bo konkretny navod ako to spravit na tvojom orange boxe ti dat neviem, jedine zeby sa tu niekto nasiel a dal ti presny postup
No teraz to s tym poradenim nevyslo,skocim na tu prvu stranku http://livebox.tomhallam.co.uk/tutorial ... vebox.html a pise sa tam aby som presiel na jednu z tyvh dvoch adries.Neda sa mi ist ani na jednu.Nastavenie toho routeru sa da na "stranke" 192.168.0.1 (miesto 192.168.1.1) ibaze tu nieje nic ako setings ani nic ine v popise...
no malo by to byt 192.168.1.1 to je tusim defaultna ip na pristup do modemu ale moze sa lisit v reale asi, nie som si isty, kazdopadne ak sa tam dostanes hladaj port forvarding urcite to tam je, skus si precitat to zive.sk ohladom orange optiky tam my to malo byt spominane ja som to cele necital....
Takto, port forwarding sa na routeri od Orange nastaviť dá, sám som to robil kvôli aktívnemu prístupu v P2P sieťach, každopádne som router nakoniec odpojil, pretože mi je jednoducho zbytočný a bežím len cez konvertor od Orange, kde netreba nič nastavovať.
ujo Andydúla napísal:Takto, port forwarding sa na routeri od Orange nastaviť dá, sám som to robil kvôli aktívnemu prístupu v P2P sieťach, každopádne som router nakoniec odpojil, pretože mi je jednoducho zbytočný a bežím len cez konvertor od Orange, kde netreba nič nastavovať.
Nemusi to byt len pod nazvom port forwading, ja to mam napr. na belkine pod
Firewall > Virtual Servers
uzitocne ked som nastavoval porty pre warcraft a ghosta.