PC kaput, Notebook kaput..neco zabijem zachvilu

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Bartlebby
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Pi 01. Okt, 2010, 16:39

PC kaput, Notebook kaput..neco zabijem zachvilu

Príspevok od používateľa Bartlebby »

Cest praci.
o co go: Mam PC asi 18 mesiacov, minimalne vyuzivane (Core i7 940, doska ASUS Rampage II, grafika 4870 X2, ram Kingston DDR3 Hypersp) Asi pred mesiacom som ho chcel zas pouzivat ale zacal blbnut ze sa nechcel spusat, az sa nespustil. Myslel som ze doska, dal som na diagnostiku. Povedali mi ze zdroj(X-Spice Croon BF850 ATX 2.2 850W 80plus), zdroj je v reklamacii, uznane, daju mi peniaze asi. Tam kde bol na diagnostiku mi zatail pozicali Corsair CX 600, staihol som nejake patche na Win, nahodil programi do roboty (nakolko mi 7 dni pred koncom zaruky notebooku zhorela grafika). Dnes, v sobotu, tri dni po nahodeni pozicaneho (uplne noveho zdroja) som písal vo Worde, vyrazilo mi to poistky a PC je kaput. Zacínam mat neprijemny pocit ze neco v PC mi vraždí zdroje...je to mozne? Ma s tymto niekto nejake skusenosti? Alebo mam len smolu na zdroje??? za 20 rokov co mam PCčka mi nikdy zdroj nezhorel.
Budem podakovat za akykolvek :help:

PS.: Pisem na dcerinom ružovom notebooku a pripadam si divne
Používateľov profilový obrázok
OkiGraphics
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1252
Dátum registrácie: So 18. Sep, 2010, 11:20
Bydlisko: Veľké Leváre

Re: PC kaput, Notebook kaput..neco zabijem zachvilu

Príspevok od používateľa OkiGraphics »

No co sa tyka HW ti ja este moc neporadim, este niesom ostrielany, ale v prvom rade by som poradil skontrolovat zasuvku, respektive skusit zapojit do nejakej inej.... A potom ci nemate problem z prepatim, (ajked ten corsair co ti dali by mal mat prepatovu ochranu myslim) lebo u nas doma je s tym dost velky problem, vsetky PC su zapojene este preistotu cez prepetovu ochranu... V minulosti uz odislo par zdrojov a par zakladnych dosiek (na hlavnom napajani dosky boli viditelne hnede spaleniny)
MB: ASUS P5Q SE, CPU: Q9400 2.66 GHz -> 3.60 GHz + Arctic Freezer 7 Pro, VGA: ATI sapphire 3870 MSI GTX 560 Ti Twin frozr II PSU: FORTRON Bluestorm II 500W, RAM: Corsair 2x2 GB + 2x1GB 901 MHz DDR2, CASE: Thermaltake M5
Monitor: Dell Ultrasharp U2311H 23 Notebook: HP ENVY 15-j000ec

Návrat na "Hardware všeobecne"