Prednedávnom som urobil menší upgrade v PC po ktorom sa mi čím častejšie stáva, že PC kompletne zamrzne a pomôže len tvrdý reset. Najčastejšie sa to stáva (vlastne skoro vždy) v 3D prostredí - keď spustím nijakú 3D hru. Nemusí to byť ani nijak extrémne náročná hra, zamrznúť dokáže už i pri staručkom World of Warcraft. PC využívam hlavne na prácu (grafika, video) ale občasnú zábavu neodmietnem, preto ma to dosť trápi.
Pôvodné PC: Intel Core 2 8400 (netaktovaná), Artic cooler, ASUS P5Q PRO, 2x2GB Kingstone + 2x1GB Corsaire DDR2 800, 1xWD 7200ot. disk + 1xWD 1T 7200ot. Green disk, 1x nVidia 6800GT, 1xDVD LG. Case Tsunami TT - predu a vzadu 120mm ventilátor. ZDROJ: Enermax Noisetaker EG375AX-VE (370W). Monitor NEC PA241W (1920x1200/32bit). Sys: Win 7 64bit.
PC v tejto zostavení fungoval naprosto bezproblémov - nepamätám si, že by niekedy PC zamrzol.
Do zostavy som dokúpil: novú gk Asus ENGTS250 (512MB DDR3 2200MHz, NVIDIA GeForce GTS250 740MHz) a pridal novú DVD napaľovačku LG GH22LS SATA. (http://www.alza.sk/asus-engts250-dk-di- ... 139655.htm)
Spočiatku som zmenu v stabilite ani nepocítil (v tú dobu na zabávanie s hrami ani nemal čas). 1x mi vytuhlo PC už aj v 2D a to pri editácií fotográcií. Kúpil som si Starcraft 2 ale tú proste nemôžem hrať, lebo pravidelne pri náročnejších scénach comp zamrzne. Hry hrávam v 1920x1200/32bit.
Môže byť slabý zdroj na tento upgrade alebo je vadná gr. karta?
PS: Na alza dodatočne uviedli: Minimálny výkon zdroja: 500 W. Predtým to tam zaručene nebolo.
Problémy po upgrade
Problémy po upgrade
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Problémy po upgrade
čisto teoreticky by to mohlo byť aj tým zdroj, aj ked popravde ten zdroj je lepší ako dnes mnohé rádoby 500W zdroje
jediné čo môžeš urobiť testnúť to s nejakým iným podľa možnosti kvalitným zdrojom
jediné čo môžeš urobiť testnúť to s nejakým iným podľa možnosti kvalitným zdrojom
Tak predsa už má ten zdroj cca 4 roky (možno i viac) keď som ho kupoval a doba pokročila.
Info k zdroji ešte: +3.3V: 30A, +5V: 32A, +12V1: 14A, +12V2: 13A, -12V: 0.8A, +3.3V a 5V: 240W, Total power 370W.
Nie som žiadny expert na zdroje, ale ten výkon na 3.3V a 5V je neadekvátne vyšší ako celkový výkon v porovnaní so zdrojmi, ktoré sa predávajú teraz. I 500W zdroj ma v súčasnosti možno polovicu W na týchto vetvách ako ten môj ale zas vyšší výkon na 12V. Ešte dodám, že stará GK 6800GT nevyžadoval dodatočné napájanie, toto nové už ale potrebuje.
Info k zdroji ešte: +3.3V: 30A, +5V: 32A, +12V1: 14A, +12V2: 13A, -12V: 0.8A, +3.3V a 5V: 240W, Total power 370W.
Nie som žiadny expert na zdroje, ale ten výkon na 3.3V a 5V je neadekvátne vyšší ako celkový výkon v porovnaní so zdrojmi, ktoré sa predávajú teraz. I 500W zdroj ma v súčasnosti možno polovicu W na týchto vetvách ako ten môj ale zas vyšší výkon na 12V. Ešte dodám, že stará GK 6800GT nevyžadoval dodatočné napájanie, toto nové už ale potrebuje.
dnes treba hlavne co najviac napatia na +12V vetvach
| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
MBP 13" A1502
Ja by som tiez povedal, ze to bude zdrojom. Ci uz tym, ze nestiha dopovat grafiku alebo sa prehrieva. Takze vyskusat nejaky iny.
Takže bolo to zdrojom. Proste aj keď Enermax je kvalita tak už tých 370W nestačilo. Ku grafickej karte písali: minimum 500W. U matičnej doske som sam dokonca dopátral aj na 500-600W zdroj, keď je plne obsadená mat. doska (čo ja mám).
Ono je pekné, že tu každý tvrdí ( i já sebe), že stačí aj slabší zdroj, ale ten súčasný HW proste žere. Ja som mal to šťastie, že ešte Enermax je kvalita a tá nestabilita sa prejavovala v tých najnáročnejších situáciach (v 3D hrách) a nezničila sa mi doska, či iná súčiastka.
Na PC som nechal bežať 2,5hod Heaven Benchmark v najnáročnejšom nastavení v max rozlíšení a PC stable!
Ešte dodám, že som menil na Seasonic X-650 (650W). Tá rezerva vo výkone sa hodí a dúfam, že mi vydrží aj ďalší upgrade.
Ono je pekné, že tu každý tvrdí ( i já sebe), že stačí aj slabší zdroj, ale ten súčasný HW proste žere. Ja som mal to šťastie, že ešte Enermax je kvalita a tá nestabilita sa prejavovala v tých najnáročnejších situáciach (v 3D hrách) a nezničila sa mi doska, či iná súčiastka.
Na PC som nechal bežať 2,5hod Heaven Benchmark v najnáročnejšom nastavení v max rozlíšení a PC stable!
Ešte dodám, že som menil na Seasonic X-650 (650W). Tá rezerva vo výkone sa hodí a dúfam, že mi vydrží aj ďalší upgrade.