Ahoj,
Donedávna všetko fungovalo ako má, avšak nejaký inteligent sa tam babral a všetko posral.
O čo ide: V miestnosti sú 4 PC. Je jedna tlačiareň ( canon iR1022A ). Ide o to, aby z každého PC sa dalo tlačiť, čo však už nejde. Mal som papier, na ktorom boli napísané nastavenia, teda čo ako nastaviť, ale ani vtedy to nešlo a ešte k tomu ten papier už niekto uj3bal / vyhodil. Ovládače sú na každom PC nainštalované.
Nejaké rady pls? sieťový kábel z tlačiarne je zapojený do switcha, v ktorom sú zapojené aj PCčka. Kábel je v poriadku. ( teda mal by, po výmene za iný aj tak tlačiť nešlo ).
Ďakujem za každý návrh/ postreh.
Tlačiareň v sieti
Re: Tlačiareň v sieti
1) zistit IP tlaciarne
1.1) bud ju ktosi zresetoval, a dal do default, a pomoze strycek google
1.2) bud sa ktosi s nou hral, a iba pozmenil posledne cifry IPcky ... tak pomoze ping na cely rozsah IPciek, treba pouzit nejaky IP scanner
1.3) alebo to ktosi uuuplne dosral, a treba ju zresetovat do tovarenskych nastaveni, nasledne bod 1.1)
2) ak mame IP tlaciarne...
2.1) a nejde ho opingovat, zmenime ho na take IP, co vieme opingovat z PC (vratane masky)
3) ak mame IP tlaciarne, co vieme opingovat, pomenime nastavenie pripojenia/namapovania tlaciarne v kazdom z PC, kde upravime IP na novu IP...
1.1) bud ju ktosi zresetoval, a dal do default, a pomoze strycek google
1.2) bud sa ktosi s nou hral, a iba pozmenil posledne cifry IPcky ... tak pomoze ping na cely rozsah IPciek, treba pouzit nejaky IP scanner
1.3) alebo to ktosi uuuplne dosral, a treba ju zresetovat do tovarenskych nastaveni, nasledne bod 1.1)
2) ak mame IP tlaciarne...
2.1) a nejde ho opingovat, zmenime ho na take IP, co vieme opingovat z PC (vratane masky)
3) ak mame IP tlaciarne, co vieme opingovat, pomenime nastavenie pripojenia/namapovania tlaciarne v kazdom z PC, kde upravime IP na novu IP...
lava, prava, lava, prava ...
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
IP tlačiarne viem, teda koncovka bola pomenená, našťastie si pamätám koncovku, ktorú radil technik. Ak by som vypísal presné nastavenia, aké sú, pomohlo by to pri riešení problému?
mne asi nie, ja canona nemam
ja tu mam Brothera ...
a ten ma na to osobitny manager/instalator, ktoremu sa pri instalacii tlaciarne zadava IP zariadenia
takze predpokladam, ze canon nebude az o tolko horsi -> reinstall ?
a zadat IP tlaciarne...
ja tu mam Brothera ...
a ten ma na to osobitny manager/instalator, ktoremu sa pri instalacii tlaciarne zadava IP zariadenia
takze predpokladam, ze canon nebude az o tolko horsi -> reinstall ?
a zadat IP tlaciarne...
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Ono do nastavení sa viem dostať, teda nastaviť IP a pod. Lenže proste to nejde
a vies tu tlaciaren opingovat ?Krutibrko napísal:Ono do nastavení sa viem dostať, teda nastaviť IP a pod. Lenže proste to nejde
start->spustit->cmd a nasledne ping IP ?
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
neviem, skúsim zajtra
Ďakujem
Ďakujem
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Opingovať ide ,
okej, takze pristupna je ...Krutibrko napísal:Opingovať ide ,
skusil by som preinstalovat ovladace na tu tlaciaren (resp. odobrat/pridat)