zdravim overclockeri
chcem sa spytat na aku max hodnotu by som si zmienovanu grafiku mohol taknut? terajsie hodnoty su dost nizke 300 jadro a 400 pamate
mam tam zakladny chladic ale dal som si na bok cache vetrak ktory mi fuka priamo na pasiv grafiky
a teeplota mi nepresahuje 45 stupnov
tak na kolko by ste to taktli?
Tak GeForce 6600: jadro ide pretaktovat na uroven 6600GT kedze je to to iste. Tusim. Teda 500MHz s normalnych chladicom by nemal byt problem. Horsie je to u RAM. Ked su to len DDR1 a taktovane okolo 500 az 550 MHz (myslim tu frekvenciu uz vynasobenu dvoma) tak velka sanca tam uz nie je nataktovat to vyssie . V podstate jediny rozdiel medzi 6600 a 6600GT je v RAM. GTcka maju GDDR3 taktovane na 1000MHz alebo 1100MHz. SU aj GeForce 6600 taktovane na 400/1000 GDDR3 od vyroby. A to ked pretaktujes na 500/1100 tak je to uplne GTcko
Cumni sem: http://www.svethardware.cz/art_doc-9302 ... 6A4F6.html
jurosl napísal:tak som na tu kartu pozrel a som si celkom isty ze je to iba DDR a takt na 400 takze neviem co s tymi pamatami
sak pomaly dvihaj a testuj v markoch ci sa neobjavuju artefakty... hod ich rovno na 600 a otestuj, ak budu artefakty tak pomaly znizuj, ak nie tak zvysuj...
no tak teraz nerozumiem, pomaly zvysovat a testovat alebo rovno tresnut na 600 a odpalit celu grafiku?
ale ne v pretaktovani som docela lama a tak mam strach ze by som nieco nepo.ral
V Rivatuneri si daj frekvenciu RAM hneD na 300MHz a pusti 3Dmark.
Ak budu artefakty po 1 - 2MHz uberaj ak nie tak isto pridavaj.
Okrem tych artefaktov by sa grafike nemalo stat nic. Jadro by malo ist okolo tych 520MHz bez problemov.
Tak to mas dajaky velmi zly kus. Skus najprv taktovat jadro, pamate nechaj na default. Az keD ti jadro bude robit artefakty o nieco zniz takty jadra a pusti sa do pamati. Este keD tak skus flashnut BIOS.