Ako zistit co mi zerie miesto ?
Ako zistit co mi zerie miesto ?
odkedy mam nainstalovany originalny win xp pro od lenovo, tak si vsimam ze mi nieco EXTREMNE zerie miesto na SSD.
po cerstvom starte win mam okolo 7gb volneho a teraz? win mi blika ze mam 200MB volneho miesta.
Co do *** dokaze tolko miesta zozrat?
podla skenov to nie je virus, ale skor odhadujem ze je to ten hyper inteligentny lenovo back up what ever feature, ale ako to vypnut?
edit:
obnovu mam na 1GB limit.
po cerstvom starte win mam okolo 7gb volneho a teraz? win mi blika ze mam 200MB volneho miesta.
Co do *** dokaze tolko miesta zozrat?
podla skenov to nie je virus, ale skor odhadujem ze je to ten hyper inteligentny lenovo back up what ever feature, ale ako to vypnut?
edit:
obnovu mam na 1GB limit.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Re: Ako zistit co mi zerie miesto ?
Choď do Control Panelu a tam si zruš back up. Takisto tzv. "restore points".
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
mam CZ win (ano bol som totalny idiot pri tejto volbe), ako to tam najst ? nemam tam obnovu systemu ako polozku a presiel som kazdy po jednom, ale nenasiel som nic co by tomu zodpovedalo..
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Vieš sem dať screen s Control Panelu? Ale s tým, že to budeš mať zoradené ako "details/detaily"(nastavíš v "možnosti složky" alebo také čosi).
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
XP-čko už síce nemám pol roka, ale malo by to byť v "nástroje pro správu" + ešte pozri "systém". A tam hľadaj niečo v tom zmysle(viď moje vyššie posty). Prípadne rozklikni a zase sem zaves screeny.
myslim ze postaci obr.
dalej si spusti cistic disku...
dalej si pozri nainstalovane veci cez Pridat alebo odobrat programy.
musis sa proste dopatrat kde ti co najviac zabera.
ak je to tym lenovo backup programom, tak je mozne ze to bude tiez v tom disk cleaneri.
a hlavne si vysyp kos ...
dalej si spusti cistic disku...
dalej si pozri nainstalovane veci cez Pridat alebo odobrat programy.
musis sa proste dopatrat kde ti co najviac zabera.
ak je to tym lenovo backup programom, tak je mozne ze to bude tiez v tom disk cleaneri.
a hlavne si vysyp kos ...
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Ak to nie je ani jedným, ani mnou, ani kolegom zmieneným, tak viem čo to bude. Totižto robí ti možno to, čo aj mne "Samé to vyrába" .tmp files, a ukladá ti ich na C-čko. Takže: zbehni do Ovládací panel -> Možnosti složky -> nájdi si tam, že "možnosti zobrazenia/zobrazovania"(alebo čosi také), a daj si zobrazovať aj skryté, aj systémové súbory. Po tomto zbehni do C:\Windows:\Temp(zložka Temp) a v nej bude kopa fajlov s príponou .tmp a všetky ich surovo vyhoď. Aj z koša.
v tom pripade staci ak toto das do cmd
dir /s *.tmp - vyhlada vsetky subory s touto priponou
del /s *.tmp - Vymaze to ale vsetky - VSETKY subory ktore maju priponu tmp.
najlepsie bude ak tie subory zmazes po restarte pc, resp ked ti nebudu bezat ziadne progs.
podla vsetkeho by sa nemalo nic stat, pretoze tmp subory su len docasne
dir /s *.tmp - vyhlada vsetky subory s touto priponou
del /s *.tmp - Vymaze to ale vsetky - VSETKY subory ktore maju priponu tmp.
najlepsie bude ak tie subory zmazes po restarte pc, resp ked ti nebudu bezat ziadne progs.
podla vsetkeho by sa nemalo nic stat, pretoze tmp subory su len docasne
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Aj to je spôsob
No spravil som vsetko co ste radili a tak uvidim ako sa to zachova zajtra-pozajtra
Inac este jedem mozno velmi dolezity detail som zabudol.
Ak restartujem notebook, tak sa mi zjavi vela volneho miesta (tj okolo 3-5GB) ale ja ho stale uspavam, kedze sa winxp na ssd zapina 10 minut
Musim tam uz hodit win7
Dal som hladat .tmp na celom "C:\" lenze naslo len 10MB a 25 suborov (pred zmazanim)
Tak este skusim nejak manualne pohladat co zvacsuje svoj objem..
edit:
no skusil som hladat ze *.* (netusim odkial to mam, ale az teraz ma napadlo ze stavi hladat jednu hviezdicku )
a dal som zoradit podla datumu zmeny. a potom aj posledny pristup, ale nic velke alebo vela suborov pokope mi to nenaslo..
tak som zvedavy v com to bude
Inac este jedem mozno velmi dolezity detail som zabudol.
Ak restartujem notebook, tak sa mi zjavi vela volneho miesta (tj okolo 3-5GB) ale ja ho stale uspavam, kedze sa winxp na ssd zapina 10 minut
Musim tam uz hodit win7
Dal som hladat .tmp na celom "C:\" lenze naslo len 10MB a 25 suborov (pred zmazanim)
Tak este skusim nejak manualne pohladat co zvacsuje svoj objem..
edit:
no skusil som hladat ze *.* (netusim odkial to mam, ale az teraz ma napadlo ze stavi hladat jednu hviezdicku )
a dal som zoradit podla datumu zmeny. a potom aj posledny pristup, ale nic velke alebo vela suborov pokope mi to nenaslo..
tak som zvedavy v com to bude
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
A vlastne...aj SSD ti môže sám "papkať" miesto. Ale o tom potom. Určite si urobil všetko?
dat hladat *.* fakt neviem odkial si zobra.. aby ti to vyhladalo vsetko...
skor si stiahni command diruse a tam sa da pekne najst ktory adresar ti zabera najviac
http://download.microsoft.com/download/ ... _setup.exe
odporucam ulozit program do adr. %systemdrive%\windows\
potom pouzi prikaz "diruse /m /* c: |sort"
skor si stiahni command diruse a tam sa da pekne najst ktory adresar ti zabera najviac
http://download.microsoft.com/download/ ... _setup.exe
odporucam ulozit program do adr. %systemdrive%\windows\
potom pouzi prikaz "diruse /m /* c: |sort"
http://i53.tinypic.com/svki2g.jpg
Dakujem za sposob ako toto najst
Pekne mi to usetrilo cas..
edit:
robi to zone alarm.
aj ked som vytvoril txt s tym nazvom, dal len readonly, on si vytvoril TEN isty nazov.
ako je to mozne ?! (ze ma take brutalne prava ze vytvori ten isty nazov suboru a win ho necha tak)
avsak na ich chate do par sekund poradili ako to opravit, bolo to tym ze bol debug defaultne zapnuty.
Dakujem za sposob ako toto najst
Pekne mi to usetrilo cas..
edit:
robi to zone alarm.
aj ked som vytvoril txt s tym nazvom, dal len readonly, on si vytvoril TEN isty nazov.
ako je to mozne ?! (ze ma take brutalne prava ze vytvori ten isty nazov suboru a win ho necha tak)
avsak na ich chate do par sekund poradili ako to opravit, bolo to tym ze bol debug defaultne zapnuty.