Potreboval by som nejakú utilitku, alebo radu ako upraviť registre aby bolo možné v XP-čku naformátovať disketu na veľkosť 720Kb. Táto možnosť vo windows 2000 bola. V XP-čku na to akosi pozabudli.
Vie niekto jednoduché riešenie? Príkazový riadok nechcem používať - potrebujem to pre "málo skúseného" užívateľa.
Naformátovanie diskety na 720Kb -windows XP
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Naformátovanie diskety na 720Kb -windows XP
je komplikované do dosového okna napísať format a: /F:720
Spoiler: ukázať
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
velmi podobnu zalzitost som riesil pred mesiacom
problem je ze ak naformatujes DD disketu na FD mechanike tak ju na dalsej DD mechanike neprecitas - HD mechanika ma len polovicnu sirku hlavy (80 vs 40 stop na rovnakej ploche)
ak to chces formatovat tak najlepsie pouzit bootovatelne MSDOS CD + DD mechaniku
problem je ze ak naformatujes DD disketu na FD mechanike tak ju na dalsej DD mechanike neprecitas - HD mechanika ma len polovicnu sirku hlavy (80 vs 40 stop na rovnakej ploche)
ak to chces formatovat tak najlepsie pouzit bootovatelne MSDOS CD + DD mechaniku
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- dexterav
- Sponzor fóra gold
to je skorej záležitsť samotnej diskety a niekedy aj FDD, proste sú šmejdy
svojho času som sa tak niečo naformátoval
svojho času som sa tak niečo naformátoval
Nie je to tak. Toto riešenie nefunguje.dexter napísal:je komplikované do dosového okna napísať format a: /F:720
Vyhľadal som si to aj na mrkvosofte. Píšu toto:
http://support.microsoft.com/kb/302113/cs
- dexterav
- Sponzor fóra gold
tak som bol asi výnimka a znejakého dôvodu fachčalo niečo čo ísť nemalo
je tu ešte jedno riešenie, páskou trreba prelepiť prázdy štvorček na diskete, sú 2 jeden je READ/WRITE ochrana a ten 2. treba prelepiť
potom format a: /t:80 /n:9
p.s. to že to nejde cez klasický formát ma teda prekvapilo , mno motyka vystrelila alebo bug sa vlúdil
je tu ešte jedno riešenie, páskou trreba prelepiť prázdy štvorček na diskete, sú 2 jeden je READ/WRITE ochrana a ten 2. treba prelepiť
potom format a: /t:80 /n:9
p.s. to že to nejde cez klasický formát ma teda prekvapilo , mno motyka vystrelila alebo bug sa vlúdil