Zdravim
po cca roku bezproblemoveho chodu mojej zostavy (nepretaktovany AMD Athlon II X4 620, doska Asus M4A785TD-V Evo, 2x 2 GB DDR3 Kingston 1333Mhz, Ati Radeon HD4890 1 GB DDR5, najprv neznackovy zdroj 450W potom Corsair 650W, Win 7 32b/64b ) mi pocas instalacie origo Army 2 vyhodilo modru smrt, a po naslednom tvrdom resete PC nenabehol ako mal...vetraky bezali dalej ale na LCD nesiel ziaden signal, ani HDD neblikal, nic sa nedialo..
Vypojil som ho z elektriny, zapol a PC nabehol bez problemu. Odvtedy sa to zacalo objavovat coraz castejsie, ci pri zatazi, alebo len wo Windowse, taktiez sa pridruzili problemy typu nahla strata video signalu na LCD, problemy s nabehom PC - vetraky idu len nejde signal na lcd a nic sa nedeje, ani setup nenabehne, ani hdd neblikne
Preinstaloval som Win 7 v nadeji ze to bude SW charakteru, a nepomohlo...odvtedy som ho preinstaloval asi 3x, ponahadzoval najnovsie ovladace a nic sa nezlepsilo
Tipoval som to na problemy so zdrojom ktory bezproblemovo sluzil cca rok (neznackovy 450W) tak som ho vymenil za Corsair 650W a nic sa nezlepsilo (btw ten stary zdroj teraz bezi beproblemovov na starsom PC).
Prehodil som pamate medzi sebou a spustil na ne testy z HirensBootCD a nic, ziaden problem.
HDD som sformatoval niekolkokrat, dal kontrolovat taktiez...bez problemov.
Kamarat doniesol nejake testy na grafiku...taktiez bez problemov.
Najblizsie skusim asi vymenit grafiky s kamaratom ci sa to prejavi zase aj s inou grafickou kartou a dam vediet ako to dopadlo.
Prejavuje sa to nahodne, bez zavislosti na teplotach, dlzke chodu PC ci zatazeni, bios je flashnuty na najnovsi (dufal som ze to pomoze), ovladace taktiez najnovsie, vsetko je defaultne nastavene, prebehol som PC x hodin na testoch a nic...
Tymto by som chcel poprosit o radu ako dalej, cim by to mohlo byt, pripadne ci sa niekto s niecim takymto nestretol.
Dakujem
Modrá smrť + problémy so štartom
Modrá smrť + problémy so štartom
Spoiler: ukázať
- xcubus
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00
Re: Modrá smrť + problémy so štartom
skusal si vymenit kabel do LCD? mne to robili miestami a problem bol tam
Problem s kablom ani s LCD to neni, robi to aj na inych monitoroch.
Podla najnovsich sprav to vyzera na motherboard, takze zatial ta najhorsia varianta...nuz asi sa pozrem po niecom s podporou SATA 3 a USB 3.0 ked uz musim menit, pripadne rovno po niecom od Intelu pre i5ku.
Vie mi niekto odporucit nejaku konkretnu dosku pre tu i5ku procesor? ( s dvomi PCIe portami pre dve grafiky, so SATA 3 a USB 3.0? ...budem brat asi z alzy, a dufam ze nebude problem so spetnou kompatibilitou SATA 2 HDD ktory mi zostal zo zostavy a doskou so SATA3 + taktiez ani s beznymi USB zariadeniami ako kluc, tlaciaren na USB 3.0 )
Podla najnovsich sprav to vyzera na motherboard, takze zatial ta najhorsia varianta...nuz asi sa pozrem po niecom s podporou SATA 3 a USB 3.0 ked uz musim menit, pripadne rovno po niecom od Intelu pre i5ku.
Vie mi niekto odporucit nejaku konkretnu dosku pre tu i5ku procesor? ( s dvomi PCIe portami pre dve grafiky, so SATA 3 a USB 3.0? ...budem brat asi z alzy, a dufam ze nebude problem so spetnou kompatibilitou SATA 2 HDD ktory mi zostal zo zostavy a doskou so SATA3 + taktiez ani s beznymi USB zariadeniami ako kluc, tlaciaren na USB 3.0 )
Spoiler: ukázať
A uz si skusal tam pichnut inu VGA lebo ked to roby aj po vymene tak si pozry ci nemas podvoltovane RAM moduly brachovy to robilo tiez lebo doska je schopna dodat max. len 1,95V a ram moduly potrebovali 2,0V problem zmizol pri prestaveni casovania z cl4 na cl5
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
Skúsil by som ešte iné pamäťové moduly...toto si neskúšal čo čítam. Ak nie tak potom asi tá doska.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555