Pukotanie v repro pri pohybe mysou alebo pri HDD aktivite
- rainmaker1011
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 04. Jún, 2007, 08:00
Pukotanie v repro pri pohybe mysou alebo pri HDD aktivite
Ahojte,
vsimol som si problem, ktory mi dost vadi kedze sa venujem hudobnej tvorbe.
Pouzivam USB zvukovku, Edirol M16-DX a ked dam monitory hlasnejsie, pocujem sustanie, cvrkotanie, pipanie vzdy ked je HDD aktivne alebo brucanie ked hybem myslou. Ten hluk, sustanie sa meni v zavislosti od toho ako blika HDD LED dioda na PC skrini.
Rovnake sustanie a pravidelne pipanie je pritomne aj v BIOSE, teda sa mi nezda ze by to bol problem s ovladacmi.
Ked vytiahnem USB, hluk prestane. Skusal som to v notebooku a tam to ide v pohode - WinXP, 6 rokov stara instalacia.
Na PC kde mam ten problem mam Win7 32bit PRO, najaktualnejsie ovladace VGA, Edirol a Win a MB.
Prosim poradte, v com by mohol byt problem
Dakujem
Marek
vsimol som si problem, ktory mi dost vadi kedze sa venujem hudobnej tvorbe.
Pouzivam USB zvukovku, Edirol M16-DX a ked dam monitory hlasnejsie, pocujem sustanie, cvrkotanie, pipanie vzdy ked je HDD aktivne alebo brucanie ked hybem myslou. Ten hluk, sustanie sa meni v zavislosti od toho ako blika HDD LED dioda na PC skrini.
Rovnake sustanie a pravidelne pipanie je pritomne aj v BIOSE, teda sa mi nezda ze by to bol problem s ovladacmi.
Ked vytiahnem USB, hluk prestane. Skusal som to v notebooku a tam to ide v pohode - WinXP, 6 rokov stara instalacia.
Na PC kde mam ten problem mam Win7 32bit PRO, najaktualnejsie ovladace VGA, Edirol a Win a MB.
Prosim poradte, v com by mohol byt problem
Dakujem
Marek
Re: Pukotanie v repro pri pohybe mysou alebo pri HDD aktivit
skus tu zvukovku pripojit cez usb kabel a polozit ju dalej aj repraky ak ich mas blizko pc
Rest in Pieces
Spoiler: ukázať
- rainmaker1011
- Nový používateľ
nepomohlo. Ked nie je zapojeny USB kabel, ziadny hluk v repro nie je, akonahle zapojim zvukovku cez USB, tak sa ten hluk objavi. Stane sa to hned ako zapnem PC.Return napísal:skus tu zvukovku pripojit cez usb kabel a polozit ju dalej aj repraky ak ich mas blizko pc
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
zapájaš to do dosky alebo skrinky? alebo to robí tam aj tam?
- rainmaker1011
- Nový používateľ
V skrini mam citacku kariet s USB, tam to robi. USB porty ktore su na doske a su v zadnej casti skrine, tam som to skusal tiez a tiez je tam ten hluk.dexter napísal:zapájaš to do dosky alebo skrinky? alebo to robí tam aj tam?
sklamem ta.. je to problem nekvalitneho spracovania zvukovky....
robia to povacsine onboard a nekvaline externe USB/PCI
treba zohnat nieco kvalitnejsie... zial inak sa tomu nevyhnes...
- rainmaker1011
- Nový používateľ
SurrendeR napísal:sklamem ta.. je to problem nekvalitneho spracovania zvukovky....
A ako vysvetlis ze s notebookom to funguje bez problemov?
- boleq
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Aug, 2009, 23:15
Nechcel som zakladat novu temu kedže moj problem je velmi podobny. Ked zapnem hifi sluchadla cez front panel na zvukovku tak počujem pískanie šumenie a tomu podobne zvuky.Myslím že počujem fan alebo disk a potom počujem ked točím kolieskom na myši samotný pohyb nie .Predpokladám že to bude asi káblom ktorý prepája zvukovku s front panelom.
dalo by sa nejak tento kábel zatieniť alebo daju sa tieto zvuky eliminovať nejakým spôsobom ?
Taký kabel sa tienený asi neda zohnat take ak by vedel niekto ako to vyriešiť tak sem s ním.
Kukal som google ale velmi som nepochodil
VĎaka
dalo by sa nejak tento kábel zatieniť alebo daju sa tieto zvuky eliminovať nejakým spôsobom ?
Taký kabel sa tienený asi neda zohnat take ak by vedel niekto ako to vyriešiť tak sem s ním.
Kukal som google ale velmi som nepochodil
VĎaka
CPU Intel Core 2 Duo E4600 2,4Ghz@3,0Ghz >>> ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2 Zdroj Fortron Blue Storm II 500W MB Gigabyte GA-P35-DS3L RAM 4x1Gb Corsair XMS2 800MHz 4-4-4-12 HDD WD 350GB VGA MSI R5770 HAWK Audio Xonar D1, Logitech X-540, AKG K514 Monitor LG W1943TB
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
no tienenie mozes skusit vyriesit hlinikovou foliou a pod. urcite nieco najdes na googli, len asi nemozes hladat tienenie ani shadowing, ale napr. home made cable shielding shielding
najlepsie mas zapojit sluchadla na zvukovke do zadneho panelu.
najlepsie mas zapojit sluchadla na zvukovke do zadneho panelu.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
- boleq
- Nový používateľ
jj ta folia ma napadla asi to skusim ako sa to bude správať.Napadlo ma aj rozrezat po dlzke nejaký tienení kabel a obalin s tám ten neštastný kabel na FP.
Práve že ten front panel je super na sluchadla ked chcem hrat , počuvat hubu, film tak ich iba pichnem do predneho panela a idem.ked zasa potrebujem 5.1repro tak len vytiahnem sluchadla.Inač by som ich musel stale vytahovat zo zadu raz sluchadla raz reproduktory.A pristup mnam hrozny.Dalo by sa aj dat jack rozdvojku ale to by potom sluchadla revali ako besne kedze nemaju regulaciu na kabli sli by stale na plno lebo pri pocuvani reproduktorch mám v systeme zvuk na plno.
Práve že ten front panel je super na sluchadla ked chcem hrat , počuvat hubu, film tak ich iba pichnem do predneho panela a idem.ked zasa potrebujem 5.1repro tak len vytiahnem sluchadla.Inač by som ich musel stale vytahovat zo zadu raz sluchadla raz reproduktory.A pristup mnam hrozny.Dalo by sa aj dat jack rozdvojku ale to by potom sluchadla revali ako besne kedze nemaju regulaciu na kabli sli by stale na plno lebo pri pocuvani reproduktorch mám v systeme zvuk na plno.
CPU Intel Core 2 Duo E4600 2,4Ghz@3,0Ghz >>> ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2 Zdroj Fortron Blue Storm II 500W MB Gigabyte GA-P35-DS3L RAM 4x1Gb Corsair XMS2 800MHz 4-4-4-12 HDD WD 350GB VGA MSI R5770 HAWK Audio Xonar D1, Logitech X-540, AKG K514 Monitor LG W1943TB
- M1ch4l
- VIP
a cez reproduktory ti to prepojit nejde?
- boleq
- Nový používateľ
Máš ny mysli pichuť sluchadla do ovladača od reproduktorov? Jase da sa aj tak ale potom je horšia kvalita zvuku nie ? ALebo ako to je lebo mi pride že ked to mám v FP tak to mám v podstate hned cez zvukovku zapojene.Takto ked to mám do ovladaca od reproduktorov pichnute tak síce reproduktory su napojene na zvukovku ale potom je kvalita výstupu už horšia alebo že by nie ...
Je ten zvuk rovnako kvalitný ako na zavukovke ci FP alebo nie ? To by ma celkom zaujímalo
Je ten zvuk rovnako kvalitný ako na zavukovke ci FP alebo nie ? To by ma celkom zaujímalo
- M1ch4l
- VIP
no to zalezi na repro
spravne by to malo byt urobene tak, ze ked zapojis sluchadla, repro ak je 5.1. ci kolko, presmeruje zvuk z frontov do sluchadiel a samo sa "vypne"...takze by malo byt vsetko v poriadku a malo by byt len akoby cez predlzovacku
ak vsak je ale repro spratne, tak tam moze nieco pokaslat a moze byt horsi signal...no nemal by byt a urcite by nemal byt horsi ako na front paneli
a este k povodnemu problemu v topicu...ja by som to zvalil asi na USB radic dosky v PC pripadne na southbridge dosky
spravne by to malo byt urobene tak, ze ked zapojis sluchadla, repro ak je 5.1. ci kolko, presmeruje zvuk z frontov do sluchadiel a samo sa "vypne"...takze by malo byt vsetko v poriadku a malo by byt len akoby cez predlzovacku
ak vsak je ale repro spratne, tak tam moze nieco pokaslat a moze byt horsi signal...no nemal by byt a urcite by nemal byt horsi ako na front paneli
a este k povodnemu problemu v topicu...ja by som to zvalil asi na USB radic dosky v PC pripadne na southbridge dosky
- boleq
- Nový používateľ
MOj subjektívny názor mi hovorí že FP je kvalitnejší.Asi to je sposobene reproduktormi ale mne pride výstup z FP kvlaitou lepšie ako z reproduktorov.Skusil som ten kabel z Fp na zvukovku poriade obalit alobalom a tahat ho tak aby nesiel okolo diskov.Zda sa mi že to je trošku lepšie ale je to stale počutelne.Takže na faka .Ono to zasa nie je strašne len ja som hlupy detailista a budem nad tým stale premýšľať kým to nejak neporiešim alebo neskusim všetko čo sa bude dat
- M1ch4l
- VIP
tak pokial mas cez front panel horsiu kvalitu ako cez repro (predpokladam, ze si to skusal), tak potom to repro hod von oknom (otorenym, skoda takou srakou okno rozbijat) alebo ho otrep o hlavu vyrobcovi alebo predajcovi alebo tomu, kto ho kupil...no najlepsie vsetkym menovanym