Chcel by som Vás varovať pred kúpou tohto disku. Môj je v súčasnosti už 4-tý krát v záručnej oprave a pravdepodobne mi pošlú zas nový kus (3x už sa menil). Všetky disky trpeli silnou rezonanciou a hlučnosťou typu humkanie.
Skrínku mám kvalitnú a pevnú (spoiler) a bez toho disku mám PC dokonalo tiché a úplne bez rezonovania. Tento disk ale dokáže po pár minutách úplne vytočiť človeka. Humm-humm-humm ... je proste neznesiteľný zvuk. Hlasitý hluk z ventilátora je rovnomerný a dá sa to prežiť ale toto je po čase ako pulzujúca bolesť v hlave.
Neviem či to je len s určitou výrobnou sériou, alebo všeobecne sú to takto hlučné disky ale keď i 4-tý kus čo mi pošlú a bude trpieť touto vadou tak neviem ako ďalej. Unavuje ma už 1,5 mesiaca posielať nazad čo by malo fungovať správne. Predajca uznal vadu, že je hlučný (uvádzali na stránke i hlučnosť) a rezonovanie disku je fakt na vysokej úrovni.
Myslíte si, že je možné úplne vrátiť disk a vyžiadať zaplatenú sumu nazad? Prípadne vypýtať si disk od iného výrobcu? Či to záleží čisto na predajcovi ako to rieši?
Samsung Spinpoint F3 1TB
Samsung Spinpoint F3 1TB
Spoiler: ukázať
- Thunderbolt
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 02. Apr, 2009, 18:55
Re: Samsung Spinpoint F3 1TB
Tak tento disk mám a je pravda že vydáva taký zaujímavý zvuk ale iba ak ho nakopne. Ja ho používam len na dokumenty a fotky takže sa len niekedy spúšťa, ale trošku sa to podobá ako keď lietadlo nakopne motory
CPU: AMD Ryzen 9 5900X CPU Cooler: Scythe Fuma 2 MB: MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI GPU: SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 6900XT 16GB RAM: Crucial Ballistix 4x32GB 3200 Mhz Cl 16 SDD1: Samsung 980 Pro 1TB SSD2: Samsung 980 Pro 2TB PSU: Corsair RMx 750 CASE: Fractal Design Meshify S2 Dark TG LCD1: LG 34GN850 LCD2: EIZO EV2450-BK OS: Windows 10 Pro 64-bit DAC/Amp: Schiit Hel
u mna (klop klop) tiez v pohode.. mam ho ako ulozisko ... problem som ziadny nezbadal
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Samozrejme, podľa občianskeho zákonníka máš právo po tretej reklamácii požadovať vrátenie peňazí.
Ja som si teraz kúpil F4 EcoGreen som mimoriadne spokojný, čo sa hlučnosti týka, na to, že je to vraj disk na úložisko dát, je extrémne rýchly v prenose aj prístupovej dobe.
Ja som si teraz kúpil F4 EcoGreen som mimoriadne spokojný, čo sa hlučnosti týka, na to, že je to vraj disk na úložisko dát, je extrémne rýchly v prenose aj prístupovej dobe.
Spoiler: ukázať