Gigabyte 790XTA-UD4

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
schniezel
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 03. Dec, 2010, 21:24

Gigabyte 790XTA-UD4

Príspevok od používateľa schniezel »

Zdravim ... mam dosku 790XTA-UD4 a v nej 720BE @ X4 , DDR3 Adata 2000mhz a HD5850. ako som si kupil 5850 zacalo obodbie bsodou ... myslel som i ze zdrojom lebo som mal len 400W Corsair .. tak som nasetril peniaze a kupil Seasonic 620 Bronze .... lenze bsodovalo dalej :) .. medzi tym sa mi odpalila NTFS-ka na datovom HDD tak som ho dal na RMA ... Systemovy hdd som mal pichnuty v marvell 9128 ... lenze ako som sa docital na internete tak hlavne ten sposobuje BSOD ... tak som to dal do integrovanych SATA .. a rozhodol som sa preinstalovat Win7 64 Ulti. samozrejme v mode AHCI lebo som s tym nemal v minulosti problem ani na MA790X-DS4... leneze uz pri instalacii mi padol:) .. v jedinom mode co som to nainstaloval bol RAID (wtf ?) ..pri IDE to zmrzne uz pri vybere jazyka ..... HDD je v poriadku doska tiez ... skusal som aj na X3 aj na X4 .. OC aj bez OC .... nema niekto skusenost ? vzhladom na to ze som vrazil do toho vyse 1000+€ a nepouzivam ten PC sam je to dost surne ... dakujem vopred

EDIT: moja zostava je Phenom X3 720BE @ X4 , Gigabyte 790XTA-UD4 , A-Data 2000MHz DDR3, 320GB + 1TB Samsung SP F1 , Asus 5850 DirectCU, Seasonic M12II 620W , 2x SATA napalovacky, 1x PATA napalovacka
Naposledy upravil/-a schniezel v Št 23. Dec, 2010, 17:54, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Re: Gigabyte 790XTA-UD4

Príspevok od používateľa shiro »

schniezel napísal:medzi tym sa mi odpalila NTFS-ka na datovom HDD tak som ho dal na RMA ...
toto nieje dovod na RMA, filesystem obcas spadne, pritrafi sa.
schniezel napísal:Systemovy hdd som mal pichnuty v marvell 9128 ...
zbytocne, pokial nepouzivas raid
schniezel napísal:lenze ako som sa docital na internete tak hlavne ten sposobuje BSOD ... tak som to dal do integrovanych SATA ..
takto to malo byt od zaciatku a marvell vypnut v biose.
schniezel napísal:a rozhodol som sa preinstalovat Win7 64 Ulti. samozrejme v mode AHCI lebo som s tym nemal v minulosti problem ani na MA790X-DS4... leneze uz pri instalacii mi padol:)
ako padol?
schniezel napísal: ..pri IDE to zmrzne uz pri vybere jazyka .....
to nema co robit, nieco tam bude zle
schniezel napísal:HDD je v poriadku doska tiez ...
ako vies? disk si testoval programom od jeho vyrobcu? dosku si testoval ako?
schniezel napísal: vzhladom na to ze som vrazil do toho vyse 1000+€ a nepouzivam ten PC sam je to dost surne ... dakujem vopred
ak si dal 1000e len za krabicu, tak ta pekne ojebabrali...

Skus testnut ramky memtestom alebo cez goldmemory.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
mano8
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 30. Jan, 2009, 01:05

Re: Gigabyte 790XTA-UD4

Príspevok od používateľa mano8 »

ja by som zacal flashom biosu, reset aj cez jumper niekedy neriesi setko..
potom ako vravel shiro ramky.. (no nwm nwm)
ak si mal slabsi zdroj na tu kartu, tak nemusi byt vylucene ze nieco (doska) utrpelo sok..

este mozes skusit par opatreni -
vypni C1E, vypni Cool´n´quiet (vylucis chybu pri prepinani voltaze)
a zapni SBspread spectrum, aby procak nepustalo naplno, alebo uber jadram cez ACC.
tymto by si mohol vylucit chybu CPU

Návrat na "Základné dosky"