Pretaktovanie Core i5 750
Re: Pretaktovanie Core i5 750
napatie som dal zatial na 1.2 V skusam to s Prime95 alebo si mam ist zahrat neaku hru radsej ? inak zatial ma 45 °C
a CPU VCore mi ukazuje 1.152 V
a CPU VCore mi ukazuje 1.152 V
Spoiler: ukázať
prime95 je v pohode, alebo ešte aj Linx....to že ty keď nastavíš v biose 1,2V a CPU-z ti ukazuje 1,152V nerieš, je to bežný jav keďže doska nenastaví presne 1,2V a zasa zistil by aj malý rozdiel keby si meral voltmetrom na doske oproti tomu čo ukazuje CPU-z....
prosto keď chces reálne 1,2V, musíš v BIOSe nastaviť viac
prosto keď chces reálne 1,2V, musíš v BIOSe nastaviť viac
- Assassin
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 08. Okt, 2008, 15:32
pokial mas 3.6GHz a mas to stabilne to V je dobre, ono hru ja som to testoval na gta4 a mafia 2 kde je cpu celkom slusne vytazeny ale prime by mal stacit, hlavne nech to mas stabilne nechaj to tak na hodku dve bezat, ak nepadne mozes skusit ist na 3.7 potom 3.8 ak bude padat zvys napenie o nieco a ramkam daj vzdy menej
Mobo: Gigabyte P55A UD3,CPU: Intel Core i5 750(3.6GHz)+AC Freezer 13,GPU: MSI GTX560Ti HAWK (950/1900/2100 MHz@1025mV),RAM: 8GB Zeppelin CL9 DDR3 1440MHz,SSD: Crucial C300 64GB, HDD: Samsung 1TB SATA2,PSU: Gigabyte ODIN 550W,LCD: iiyama X2377HDS ,CASE: Fractal Design R3 + 4x120mm + 1x140mm Fractal Silent FAN,HeadSet: Teac HP-11 5.1 headset,KeyBoard: Sidewinder X6, Mouse: Sidewinder system: Win 7 Ultimate (64-bit)
tak po hodine mi nestupla teplota nad 46 °C a hlavne mi to nespadlo
diik chlapi
este pre istotu prikladam jedno foto ci tu nemam nieco blbo nastavene
diik chlapi
este pre istotu prikladam jedno foto ci tu nemam nieco blbo nastavene
caute,
dnes ma napadlo ze skusim zapnut setriace funkcie kedze vecsinu casu co je pc zapnute tak je v idle, tak ze nech to spotrebuje este menej ak sa da mal som to nastavene takto http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/obe ... bios_2.jpg a tie 4 setriace funkcie ktore su na obrazku nastavene ako disabled som zapol- enabled, a sledoval som co sa bude diat, ... no nedialo sa nic, obcas sa v idle zmenil takt z 3600 na 1600 (alebo 1800 uz sa nepametam presne ) asi na pol sekundy a potom opet 3600mhz, to bol cely ten setriaci zazrak, volty sa ani nepohli, tak neviem co je zle ..
v biose mam napetie napevno nastavene na 1,2V predpokladam ze to je dovod preco sa cpu v idle nepodtaktuje, .. no nerad by som to nechaval na auto aby to doska sama regulovala lebo ona je schopna v zatazi pustit aj 1,3-1,4V .. v idle asi okolo 1 V , no v zatazi by to pri vysokom napeti urcite viac topilo ako teraz, problem je v tom ze fan na mugene je zregulovany cez cooltek regulator nie cez dosku takze ta si to nevie nijako ustrazit(neprida fanu otacky ked sa to zacne prehrievat).
tak neviem nieje nejaka finta nato?.. nejaky program? na starom pc phenom x3 som pouzival k10stat tam sa to podtaktovalo pekne.
alebo este takto sa spytam - je pri pevnom napeti 1,2V velky rozdiel v spotrebe i5 750 ako ked by bola dajme tomu na setriacich 1,05V ? lebo skusal som hladat v recenziach nejake zavislosti spotreby napetia a frekvencie no nic som nenasiel, ale vsimol som si ze spotreba vyrazne rastie az nad 4 ghz .. a predpokladam ze vtedy je uz napetie niekde uplne inde
dnes ma napadlo ze skusim zapnut setriace funkcie kedze vecsinu casu co je pc zapnute tak je v idle, tak ze nech to spotrebuje este menej ak sa da mal som to nastavene takto http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/obe ... bios_2.jpg a tie 4 setriace funkcie ktore su na obrazku nastavene ako disabled som zapol- enabled, a sledoval som co sa bude diat, ... no nedialo sa nic, obcas sa v idle zmenil takt z 3600 na 1600 (alebo 1800 uz sa nepametam presne ) asi na pol sekundy a potom opet 3600mhz, to bol cely ten setriaci zazrak, volty sa ani nepohli, tak neviem co je zle ..
v biose mam napetie napevno nastavene na 1,2V predpokladam ze to je dovod preco sa cpu v idle nepodtaktuje, .. no nerad by som to nechaval na auto aby to doska sama regulovala lebo ona je schopna v zatazi pustit aj 1,3-1,4V .. v idle asi okolo 1 V , no v zatazi by to pri vysokom napeti urcite viac topilo ako teraz, problem je v tom ze fan na mugene je zregulovany cez cooltek regulator nie cez dosku takze ta si to nevie nijako ustrazit(neprida fanu otacky ked sa to zacne prehrievat).
tak neviem nieje nejaka finta nato?.. nejaky program? na starom pc phenom x3 som pouzival k10stat tam sa to podtaktovalo pekne.
alebo este takto sa spytam - je pri pevnom napeti 1,2V velky rozdiel v spotrebe i5 750 ako ked by bola dajme tomu na setriacich 1,05V ? lebo skusal som hladat v recenziach nejake zavislosti spotreby napetia a frekvencie no nic som nenasiel, ale vsimol som si ze spotreba vyrazne rastie az nad 4 ghz .. a predpokladam ze vtedy je uz napetie niekde uplne inde
MB: ASRock B450 Pro4 CPU: AMD Ryzen 5 1600AF + Arctic Freezer 34 VGA: ASUS DUAL GeForce GTX 1060 6G SSD: Samsung 970 EVO 1TB DVD-RW: Samsung SH-S223C RAM: PATRIOT Viper 4 Steel Series 16GB DDR4 3600 MHz CL17 2x 8GB PSU: Seasonic M12II 520W Monitor: Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34" CASE: Lancool PC-K58
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
po OC to často nefunguje vôbec
ale čskni BIOS či je všetko zapnuté a vo win zapni režim úspora energie
ale čskni BIOS či je všetko zapnuté a vo win zapni režim úspora energie
vo win zapni režim úspora energie : potom si ale ešte pár vecí v nastaveniach napájania uprav, napr. aby sa ti disky pri nečinnosti nevypínali, ....
urobil som ako ste napisali a takt mi pada z 3600 na 1600 zmenou nasobica, v zatazi potom bezi pekne na full .. este tak rozhybat napetie smerom nadol
MB: ASRock B450 Pro4 CPU: AMD Ryzen 5 1600AF + Arctic Freezer 34 VGA: ASUS DUAL GeForce GTX 1060 6G SSD: Samsung 970 EVO 1TB DVD-RW: Samsung SH-S223C RAM: PATRIOT Viper 4 Steel Series 16GB DDR4 3600 MHz CL17 2x 8GB PSU: Seasonic M12II 520W Monitor: Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34" CASE: Lancool PC-K58
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
platí to čo som napísal vyššie, ak by si nemal násobič na AUTO nešlo by ani to prepínanie frekvencie
ohľadom nastavení napájania, pozri si čo chceš a čo nechceš, ja som napríklad vypol režim spánku po čase nečinnosti, .....
a preco si vypol rezim spanok ? ja moje PC davam do rezimu spanok ked viem ze s nim dlho nebudem nic robit ...
- Assassin
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 08. Okt, 2008, 15:32
ja ked sa za pc posadim tak stale s nim nieco robim a preto mam rezim spanku stale vypnuty ako kolega nadomnou, pokial viem ze pri pc nebudem dlhsie dam ho do stavu hybernacie, tak isto som upravil spravu napajanie a vypol som odpajanie diskov,monitoru a podobne...
Mobo: Gigabyte P55A UD3,CPU: Intel Core i5 750(3.6GHz)+AC Freezer 13,GPU: MSI GTX560Ti HAWK (950/1900/2100 MHz@1025mV),RAM: 8GB Zeppelin CL9 DDR3 1440MHz,SSD: Crucial C300 64GB, HDD: Samsung 1TB SATA2,PSU: Gigabyte ODIN 550W,LCD: iiyama X2377HDS ,CASE: Fractal Design R3 + 4x120mm + 1x140mm Fractal Silent FAN,HeadSet: Teac HP-11 5.1 headset,KeyBoard: Sidewinder X6, Mouse: Sidewinder system: Win 7 Ultimate (64-bit)