Zdravim, kamos mi daroval zdroj Fortron Bluestorm 2 500W s tym, ze mu za rok podla jeho slov odpalil dve materske dosky. Blizsie oddovodnenie nebolo, daroval mi aj tie dosky, tak som ich vsetky (LGA775) zapojil prave s tym zdrojom. Dosky nabehnu, idu, ale maju rozne vady. Prva (Asus) nedokaze ulozit nastavenia BIOSu, pokial sa hocico zmeni a da sa ulozit zmeny, doska sa *vypne*. Po opatovnom zapnuti su nastavenia stratene. Druha (Gigabyte) ide, ale dva krat z 10 minutoveho behu mi zamrzla. Neriesil som pripojenie diskov ani nic obsiahlejsie, pozrel som len ci dosky spravia POST a ci vlastne nabehnu. Zdroj ide tichucko, krasne (vyfukal som ho od prachu), je ako novy, a po vymene zdroja dosky robili aj tak to iste. Na doskach nie su ziadne prasknute kondenzatory ani ine vizualne poskodenia. Myslite, ze ten zdroj moze byt naozaj vadny, alebo to bola nahoda? Rad by som ho vymenil za moj zdroj, s ktorym som inak od roku 2005 maximalne spokojny (chieftec 420w), len mi posledneho pol roka zacal jemnulinko piskat pri vypnutom PC (ale v sieti), a ja mam dobre usi

Nechcem ale aby mi fortron odpalil dosku, co myslite, bola to nahoda, alebo da sa to nejako zmerat a s istotou povedat ci dosky odisli kvoli zdroju? Ja nemam nejaky super herny comp ani nic, proste by som zdroj vymenil len kvoli tomu ze chieftec piska vo vypnutom stave.
Vdaka