DVB singál
- Reinok
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
DVB singál
Zdravím, videl som v telke reklamu TOWERCOMU, a keď tomu teda dobre rozumiem, ak si na plazme dám vyhľadať DVB signál, malo by mi niečo nájsť, čo k tomu treba (tuner to má vstavaný, ale teraz neviem či treba DVB-T, alebo tá koncovka má byť iná?)
A na počítač by sa to dalo vyriešiť len klasicky kartou do PCI? plus anténa?
Ako je to so signálom, a zárukou že ten signál budem mať?
Bývam v Senci v paneláku na 6tom poschodí, nemám problém dostať kábel (anténu) až na strechu (8poschodový panelák). Je tam šanca chytiť kvalitný digitálny signál?
Nemám totiž monitor s tunerom, a koľko krát by som rád pozeral telku aj v izbe, tak že či by to šlo vyriešiť aj takto. Máme aj UPC ten základ ale ten obraz je GRC, oproti Magiu, a zavádzať resp kupovať ďalšie MAGIO je trošku nákladnejšie.
ďakujem za rady
A na počítač by sa to dalo vyriešiť len klasicky kartou do PCI? plus anténa?
Ako je to so signálom, a zárukou že ten signál budem mať?
Bývam v Senci v paneláku na 6tom poschodí, nemám problém dostať kábel (anténu) až na strechu (8poschodový panelák). Je tam šanca chytiť kvalitný digitálny signál?
Nemám totiž monitor s tunerom, a koľko krát by som rád pozeral telku aj v izbe, tak že či by to šlo vyriešiť aj takto. Máme aj UPC ten základ ale ten obraz je GRC, oproti Magiu, a zavádzať resp kupovať ďalšie MAGIO je trošku nákladnejšie.
ďakujem za rady
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
Re: DVB singál
Keby si si kúpil PCI TV kartu do slotu a založil by si ju do pc tak by si chytal signál.
Spoiler: ukázať
- Reinok
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Aspoň poradte nejaký, taký, ktorý viete že funguje, aspoň vám, lebo by som nerád kúpil niečo a doma mi to nepôjde.
Aver, alebo aj gigabyte som videl že má napr. GT-U7300 za 26 €....?
Aver, alebo aj gigabyte som videl že má napr. GT-U7300 za 26 €....?
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
ja som na bazari kupil Avermedia A16D (Hybrid) za 10€ aj s RC http://www.avermedia.eu/avertv/cz/produ ... aspx?Id=25 ... a v okoli PD chytam na izbovu antenu (aj s oblamanymi tykadlami) 90% ... nemam s nou problem
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
Ahojte, potrebujem radu
Mam doma USB DVB-T tuner Digivox Slim HD..
Je mozne, ze v Pezinku 20km od Kamzika, nemam na tie male antenky co su k tomu ZIADEN signal?
A co mi je este divnejsie, ked to zapojim priamo cez kabel na vonkajsiu antenu(ktorou chytame zatial analog do telky) tak mi to naladi len nejake rakuske stanice
Nechapem, ako je to s tym vysielanim?myslel som ze zozeniem USB tuner a ficim
Mam doma USB DVB-T tuner Digivox Slim HD..
Je mozne, ze v Pezinku 20km od Kamzika, nemam na tie male antenky co su k tomu ZIADEN signal?
A co mi je este divnejsie, ked to zapojim priamo cez kabel na vonkajsiu antenu(ktorou chytame zatial analog do telky) tak mi to naladi len nejake rakuske stanice
Nechapem, ako je to s tym vysielanim?myslel som ze zozeniem USB tuner a ficim
CPU: i3 2120 + Gelid Tranquillo + UCTB12P MB: ASUS P8Z77-V LX VGA: Sapphire HD 7770 GHz Edition RAM: 8GB Crucial DDR3 1600MHz HDD: Seagate Barracuda 7200.12 500GB PSU: Arctic Cooling Fusion 550W LCD: Benq G2420HDBL Case: Fractal R3 + UCTB12P
tak ja som napr. vzdusnou ciarou 5km od vysielaca a na tu malu antenku co bola ku TV karte som chytal slaby signal (kockovalo to) tak som miesto nej zapojil sirokopasmovu antenu na streche otocil ju vertikalne o 90°a obraz bol hned super a kvalita 95%
tam u Vas by ste mali chytat 1Multiplex (STV1, STV2, Markiza a JOJ) na kanali 66.
2 a 3 MUX az od 29.6.2011
tam u Vas by ste mali chytat 1Multiplex (STV1, STV2, Markiza a JOJ) na kanali 66.
2 a 3 MUX az od 29.6.2011
Spoiler: ukázať
ale je mozne ze nechytim na antenu na streche vobec nic(slovenske)??
co s tym teraz, zavolat odbornika?na strechu liezt nemienim
co s tym teraz, zavolat odbornika?na strechu liezt nemienim
CPU: i3 2120 + Gelid Tranquillo + UCTB12P MB: ASUS P8Z77-V LX VGA: Sapphire HD 7770 GHz Edition RAM: 8GB Crucial DDR3 1600MHz HDD: Seagate Barracuda 7200.12 500GB PSU: Arctic Cooling Fusion 550W LCD: Benq G2420HDBL Case: Fractal R3 + UCTB12P
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Nuz ak mas zle natocenu antenu, tak je to uplne normalne ze nechytas.
Ja mám činsky USB DVB-T tuner s ebayu a na malú anténku chytím 5 programov. (STV1, 2, 3, Joj a Markíza). Anténku mám len pri okne v izbe. Keď zapojím klasickú anténu do DVB-T tunera, tak chytím 29 staníc aj s rádiami. Bývam v Partizánskom, 9 poschodie s dvanástich. Pred tým som býval tiež v Partizánskom, ale na prvom a siedmom poschodí a nechytil som na malú anténu nič. Dom bol otočený na opačnú stranu ako teraz. Veľkú anténu som neskúšal, nemal som vtedy redukciu.
@marcus-16 - mi ešte nemáme DVB-T , ale niekde som čítal , že musíš položiť anténu horizontálne , to znamená aby ležala , lebo slovenské stanice majú horizontálnu polarizáciu na rozdiel od rakúskych , ktoré majú vertikálnu.
Alebo je to opačne ? Už neviem
Alebo je to opačne ? Už neviem
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
My mame vertikalnu. Na analog sme mali horizontalnu.