Ahoj dnes som dostal pod ruku adsl wifi router od dlinku. Vsetko sa mi podarilo spojazdnit ale internet ide strasne pomaly(youtube otvoreny za cca 3 min). Viete mi prosim poradit kde by mohol byt problem. Oproti modemu(na ktorom funguje internet v poriadku) som nastavil inac iba MTU z 1400 na 1492 lebo inac nejde internet vobec.
info: dsl internet od swan, linka 4Mb,
Problem> D-link dsl-2641b
Problem> D-link dsl-2641b
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Spoiler: ukázať
Re: Problem> D-link dsl-2641b
skus zmerat rychlost... dsl.sk , speedmeter.sk , icss.sk
ak mas rychlost v poriadku, problem bude dns alebo odozva z netu...
cize skus ako prve v nastaveniach tvojho PC zmenit DNS na napr 8.8.4.4 alebo 8.8.8.8 (googlovske DNS)
takisto mozes skusit pustit cmd a tam napisat ping google.sk a napis vysledky..
ak mas rychlost v poriadku, problem bude dns alebo odozva z netu...
cize skus ako prve v nastaveniach tvojho PC zmenit DNS na napr 8.8.4.4 alebo 8.8.8.8 (googlovske DNS)
takisto mozes skusit pustit cmd a tam napisat ping google.sk a napis vysledky..
ahoj zmerat rychlost jednoducho neviem lebo mi stranku nechce otvorit(vlastne mne sa nechce cakat pol hodiny)
skusil som pingnut google.sk a 0% loss a ping 72ms co je pre moj net normalne {cez tracert je to obdobne pekne najde cestu}ale stranku pretaktovanie otavara 15min. Akonahle napojim stary modem tak vsetko ide.
Pre doplnenie info> v routry som v podstate nenastavoval nic nastavil som udaje pre adsl pripojenie cize meno a heslo ktory mi dal provider cez PPPOE LLC a tolko. Netreba nastavit port forwarding alebo nieco inew? ..ehm ale do toho sa uz nevyznam vobec.
btw este som skusal aj manualne nastavit ip pocitaca a problem pretrvava. PC je pripojene cez lan kabel ale aj cez wifi na NB je to take iste
skusil som pingnut google.sk a 0% loss a ping 72ms co je pre moj net normalne {cez tracert je to obdobne pekne najde cestu}ale stranku pretaktovanie otavara 15min. Akonahle napojim stary modem tak vsetko ide.
Pre doplnenie info> v routry som v podstate nenastavoval nic nastavil som udaje pre adsl pripojenie cize meno a heslo ktory mi dal provider cez PPPOE LLC a tolko. Netreba nastavit port forwarding alebo nieco inew? ..ehm ale do toho sa uz nevyznam vobec.
btw este som skusal aj manualne nastavit ip pocitaca a problem pretrvava. PC je pripojene cez lan kabel ale aj cez wifi na NB je to take iste
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Tak nakoniec sa mi to podarilo a to uplnou nahodou. Provider mi poskytol chybne info (na modeme to funguje) ze router mausim nastavit na PPPOE LLC. Takto ale router nefungoval a akonahle som dal na PPPOA tak vsetko pekne ide.... skoda ze mi to zabralo cca 10hodin trapenia a nervov
prave ako som cital tvoje nastavenia mi nieco neslo do hlavy... a hej. bolo to nastavenie PPPOE vs PPPOA
hlavne je ze uz je problem vyrieseny
hlavne je ze uz je problem vyrieseny
sry, ale v tom predoslom si musel mat pppoa, to si si fakt nevsimol. Aj tak sa cudujem, ze si sa (sice s problemami) dobuchal cez tracert (:
Ahoj vies ide o to ze na modeme mam nastavene PPPoE a v routry som musel nastavit PPPoA, cize ja som si nic nepomylil, je to tak a jedine tak to funguje. Co este doteraz neviem pochopit ako moze modem vs. router pouzivat ine "vytacanie"?!matopd napísal:sry, ale v tom predoslom si musel mat pppoa, to si si fakt nevsimol. Aj tak sa cudujem, ze si sa (sice s problemami) dobuchal cez tracert (:
dyck, to je psycho...