Spristupnenie windowsovej particie na ubuntu 10.10
Spristupnenie windowsovej particie na ubuntu 10.10
Zdravim. Mam tu taky mensi vacsi problem. Nainstaloval som si ubuntu 10.10 peretoze sa mi nejak dojekazil windows resp. mal som povodne windows 7 starter ale kedze na mojom netbooku to neslapalo najlepsie, rozhodol som sa to preinstalovat na XPcko(robil mi to viacmenej kamarad). XPcko bolo nainstalovane, vsetko slapalo uplne plynulo asi 4x lepsie nez na sedmicke ale potom sa sa to nejak posahalo. Pri bootovani vypisalo chybu s harddiskom(ak to bude potrebne presne opisem o aku chybu islo ked znovu cez grub zvolim XP boot) a ked som znovu vlozil do USB portu bootovacie USB s windowsom, zvolil USB boot, opat vypisalo tu istu chybu a preto nemozem XPcko znovu preinstalovat. Teraz som tam pacol ubuntu cez .iso z USB ale ked sa chcem dostat na tu particiu windowsu tak mi ju jednoducho nechce ukazat. V gparted mi ju ukaze ale je tam nejaky vykricnik. Je oznacena ako dev/sda3. Nejde mi ani tak o tu zachranu tej particie kedze na ubuntu som si uz z casti zvykol(dlhsi cas som s nim robil na stolnom PC) ale ide mi o niektore zalohovane subory ktore som tam mal. Na 100% som si isty ze tie veci na tej particii su a len mi ich nechce ukazat pretoze na stolnom pocitaci som mal podobny problem a tiez mi v ubuntu nechcelo ukazat windowsovu particiu. No a tak sa vas pytam, je nejaky sposob ako by som tu particiu mohol spristupnit alebo aspom skopirovat z nej potrebne vecicky? Budem velmi vdacny za hocjaku radu.
Re: Spristupnenie windowsovej particie na ubuntu 10.10
hm divne, ja nikdy nemal problem cez ubuntu sa dostat na win particiu. Nemas ju nejak zasifrovanu?
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Re: Spristupnenie windowsovej particie na ubuntu 10.10
nainstaluj si utilitu ntfs-3g
malo by to byt apt-get install ntfs-3g
potom si mounti tu particiu
mount -t ntfs-3g /dev/sda3 /mnt
budes mat mountovany win disk v /mnt, ako root budes k nemu mat pristup
malo by to byt apt-get install ntfs-3g
potom si mounti tu particiu
mount -t ntfs-3g /dev/sda3 /mnt
budes mat mountovany win disk v /mnt, ako root budes k nemu mat pristup
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.