Sound Blaster Play! + Logitech Z-2300 (moje nastavenie)
Sound Blaster Play! + Logitech Z-2300 (moje nastavenie)
Tak som sa teda trocha pohral s nastaveniami ale viac sa z tychto reprakov dostat neda (aspon podla mna). Hudbu pocuvam cez iTunes a moje nastavenie ekvalizera je na nasledujucom linku . Lepsiemu zvuku urcite dopomohla zvukova karta SB Play! a bolo to poznat . Cize sa oplatilo kupit. Stredy nie su stale nic svetoborne ale celkovo som spokojny. Ak mate aj vy nejake postrehy ohladom ekvalizacie tychto reproduktorov, popripade ine postrehy tak sem snimi :-P
LINK:
http://img338.imageshack.us/i/audioe.png/
LINK:
http://img338.imageshack.us/i/audioe.png/
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Re: Sound Blaster Play! + Logitech Z-2300 (moje nastavenie)
mna by zaujimalo kde si prišiel na takúto ekvalizáciu..
vela skusania a porovnavania
žeby tie reproduktory potrebovali pridávať práve stredné tóny... Skôr by som čakal pridanie niekde v oblasti deliacej frekvencie subwoofer-satelity a výšok, ale toto...
Bez merania to nenastavíš, s 10p grafickým ekvalizérom už vôbec nie.
Bez merania to nenastavíš, s 10p grafickým ekvalizérom už vôbec nie.
Spoiler: ukázať
no vsak ako si sam odpovedal, pridanie medzi subwooferom a vyskami :-P a tam su stredy a tieto repro by som povedal ze pomaly ani nevedia co su stredy... takze asi tak
-
- Pokročilý používateľ
tie repro nevedia čo su stredy (a ani výšky) tak hraju kôli konštrukcii, tie malé bedničky bez pohonu len ťažko niečo zahrajú tak ako majú, ekvalizáciou im nepomôžeš, proste to nevedia podať na dobrej úrovni
http://www.freeimagehosting.net/uploads/c8e9f1059e.jpg
Meranie Z-2300 (sub a satelity sú merané osobitne, takže tá diera medzi nimi sa po sčítaní oboch kriviek zaplní). Samozrejme ale nebudem spochybňovať tvoje uši.
BTW deliaca frekvencia je okolo 180Hz. To sú podľa teba stredy?
Tie malé bedničky bez pohonu sú náhodou pomerne lineárne až do 10kHz... where is your god now?
Meranie Z-2300 (sub a satelity sú merané osobitne, takže tá diera medzi nimi sa po sčítaní oboch kriviek zaplní). Samozrejme ale nebudem spochybňovať tvoje uši.
BTW deliaca frekvencia je okolo 180Hz. To sú podľa teba stredy?
Tie malé bedničky bez pohonu sú náhodou pomerne lineárne až do 10kHz... where is your god now?
ta eq je uplne zla..robis to vo velkych skokoch a popravde , tak skokovo softovy eq bude strasne moc skreslovat. Lienarita vyzera trocha inak
Lenže ber do úvahy že ide o lacné repro so širokopásmovými reproduktormi v satelitoch. A toto je na širokopásmové reproduktory parádny výkon. Ekvalizovať nepotrebujú vôbec, takým lacným SW ekvalizérom to len poserieš. Keby si vedel realizovať parametrický ekvalizér v DSP zvukovky, bolo by to trochu o inom.
to kocur: my god is exactly there, where it should be... o to sa nestaraj:D
teraz k teme to everyone: nechcel som nikoho zarmutit a rozhorcit ze daco robim zle... proste mne to takto vyhovuje a chcel som sa stym podelit, podla mojho ucha (mozno je zleee ) som to nastavil tak ako sa mi to paci menit to nemienim... nikdy som netvrdil ze tie repro zahraju po ekvalizacii stredy ako regalovky za slusne peniaze, a pochybujem ze by to zahrali po ekvalizacii priamo na DSP taktiez, tak ja iba tolko. caute
teraz k teme to everyone: nechcel som nikoho zarmutit a rozhorcit ze daco robim zle... proste mne to takto vyhovuje a chcel som sa stym podelit, podla mojho ucha (mozno je zleee ) som to nastavil tak ako sa mi to paci menit to nemienim... nikdy som netvrdil ze tie repro zahraju po ekvalizacii stredy ako regalovky za slusne peniaze, a pochybujem ze by to zahrali po ekvalizacii priamo na DSP taktiez, tak ja iba tolko. caute
Tu nikto nie je rozhorčený ani zarmútený, mne išlo len o to aby som ťa oboznámil aká je realita. Ak sa ti páči pridávať si stredy, tak v pohode. Väčšinou majú ale ľudia tendenciu riešiť to naopak (pridať basy a výšky).
Osobne by som zriešil len parametrický EQ - pridať tých pár dB na frekvencii približne 10,5kHz. Celkovo ale tie tangbandy veľa tuningu nepotrebujú...
Jo a ja osobne by som asi na tvojom mieste vymenil prehrávač
Osobne by som zriešil len parametrický EQ - pridať tých pár dB na frekvencii približne 10,5kHz. Celkovo ale tie tangbandy veľa tuningu nepotrebujú...
Jo a ja osobne by som asi na tvojom mieste vymenil prehrávač
Podla mna teda co som skusal tie reproduktory hraju najlepsie ked su napojene priamo na cd prehravac,proste cisty zvuk,sam som sa trapil s roznymi zvukovkami a nastaveniami
a aky prehravac odporucas?
-
- Pokročilý používateľ
CD prehravač je s počitačom na neporovnateľnej úrovni ak sa nejedná o DAC. Analógový výstup z PC = bordel.
Sú zvukovky s hodne dobrou analogovou časťou... Samozrejme nie Creative.