Nahrada koaxialu??

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
Hrochy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2004, 14:00

Nahrada koaxialu??

Príspevok od používateľa Hrochy »

Mam taky problem: k iNETu sa pripjam cez kamarata. My dvaja sme spojeny jednym 120m koaxialom (10Mb). Ale kedze vsetky zariadenia ako router a ine maju RJ45 konektory, tak potrebujem ist cez jeho komp, ktory mi sluzi ako redukcia. Z toho vyplyva ze na net mozem ist len vtedy, ked ma zpnuty komp. Mam v plane kupit redukciu z BNC na RJ45 (stoji 1600 + DPH). Alebo by som si mal kupit bezdratove sietovky??? Aku realnu rychlost maju 11Mb (su aj 54Mb) bezdratove NEC(3Mb), su v Ageme? Kabel ma uz 4-5 rokov a neviem ako dlho vydrzi (tahat TPcko neprichadza do uvahy (viem, ma ist len do 100m kvoli latencii, ale pre 2 ludi by to slo tych 120m)). Toto by mala byt ta redukcia: Media Converter, 10BaseT to 10Base2 (BNC). Je to vobec ono??? Ma niekto s tym uz skusenosti???
Naposledy upravil/-a Hrochy v Ut 14. Sep, 2004, 20:45, upravené celkom 1 krát.
Hrochy
Používateľ
Používateľ

>...< velky zaujem o to nejako nebol, ale ved preco aj 8) . Nevadi, uz som aj tak vsetko konecne zistil, a navyse len tak pre Vasu info som zistil, ze tie 11Mb bezdrotove siete idu okolo 7Mb v realne a dokonca aj tie 54Mb by mal ist tiez len nejako tak rychlo (teda okolo tych 7Mb). Takze ostavame pri redukcii..... :evil:
Hrochy
Používateľ
Používateľ

DIkz za aspon 1 odpoved (vidiet ze to nezapada velmi do OC). Ale uz som davnejsie pozeral na jeden archaizmus, ktory predavju v sklade ale za 2900 bez DPH (switch s 1 koax.). Navyse uz router mam :). Slo iba o lacne riesenie mojho problemu. Ked koax dosluzi, tak ine neostava ako ta bezdratovka a redukciu mozem vyhodit :cry: ..... dovtedy snad budu rychlejsie riesenia bezdratovej siete.... :D
pjongy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 22. Máj, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa pjongy »

ja by som na tvojom mieste sporil s kamosom a vrhol sa do wifi, sak rychlost je pekna, no ide aj o zastavany priestor a dosah.
Abit NF7-SL | AMD Barton 2500+@3200+ 1.6V AC Copper Silent 2 L | 512MB ddram PQI (400) | ATI Radeon Saphire 9800SE | 10GB HDD maxtor + 40GB HDD IBM | DVD-RW LG 4120B | Eurocase 5412A 350W EC
Hrochy
Používateľ
Používateľ

Uz som z otho jasnejsi... Co sa tyka viditelnosti je super, sme od seba asi 40m. Ak k nam zavedu konecne DSLko, tak sa pokusime zrusit mikrovlnku a uz mame jednu stranu vyryiesenu. Uz iba musim kupit antenu a 54Mb WiFi kartu.... Snad to velmi neozaruje... :lol: 8O :?
Hrochy
Používateľ
Používateľ

Kamarat mi povedal nedavno, ze v robote ma DSL 256kb FLAT s agregaciou 1:40 a trepe sa mu to rychlostou 1kB... no super. Takze otanem pri hladani bez agregacie niecoho...

Návrat na "Siete"