Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím
Re: Pretaktovanie.sk Folding@Home (najmä GPU) tím
to si budem aj ja musiet zadovazit ,take krasne ppd ze konec
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
je otázka či sa dá SB trvalo prevádzkovať na tých 5GHz
už aj u mňa sa preajavili isté nedobré príznaky a to ho mám iba 2 týždne a nijaké extrémne napätie do nedostávalo
už aj u mňa sa preajavili isté nedobré príznaky a to ho mám iba 2 týždne a nijaké extrémne napätie do nedostávalo
Spoiler: ukázať
Nový GPU3 klient verzia 6.41:
Download
Download
This new client improves GPU identification and has several other minor improvements.
The changes to this version of the client include the addition of a -forcegpu flag ='nvidia_g80_1.0' ; this flag will signal a compute capability of 1.0 (GPU species=10); if the flag ''nvidia_g80' is used the compute capability will be reported as 1.1 (GPU species=11). Also a pop-up dialog box now appears reporting an error, if the -forcegpu flag is unrecognized; the client then exits.
suhlasim 100%, bez debaty.valistar napísal:cpu ti sice dava viac bodov (vdaka A3 bonusom), ale verim ze FAH ratas nie len kvoli bodom ale preto ze chces pomoct - a tu si treba uvedomit ze grafika toho v skutocnosti vyrata ovela viac.
keby nebol ten bonus tak tvoje cpu by davalo cca 3000 PPD na tej ulohe - teda 6x menej ako grafika. v reale si myslim ze je to este menej.. ze cpu vyrata aj viac ako 10x menej ako fermi gpu... ale to uz su len moje odhady.
priznam sa ze hlbkovu analyzu Folding@Home ako distribuovaneho systemu a identifikaciu uloh a procesov som este nerobil.. ale chystam sa to nastudovat - potom budem mudrejsi. skolu "na to mam", uz len sa k tomu dostat...
preto nedokazem pochopit jednu vec, ako je mozne ze dovolia ratat takyto medicinsky projekt na pretaktovanych strojoch..
Pôvodne velky bonus bol urceny iba pre realne 8+jadrove - drahé multi socket stroje, ako odmena iba pre nich.
Pritom serverove CPU maju daleko prisnejsie testovanie /validacie .
-------------------
Je velmi diskutabilne, od akej urovne chyb , vypocitana uloha (na pretakt. stroji) bude vyhodnotena v FAH systeme ako chybna..
Cize cely vyskum moze byt tymto lahko ohrozeny
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ak je to nestabilné veľmi rýchlo to prestane rátať a ešte k tomu nič neodošle, dokonca ani odoslané výsledky nemusia byť schválené
to isté platí ak CPU aj GPU predpokladám že tam je nejaký kontrolný mechanizmus, často neprejdú ani procáky a grafiky na defaulte
a BOINC to neumožňije? pochybujem
aj preto je to dobrá vec na kontrolu OC
to isté platí ak CPU aj GPU predpokladám že tam je nejaký kontrolný mechanizmus, často neprejdú ani procáky a grafiky na defaulte
a BOINC to neumožňije? pochybujem
aj preto je to dobrá vec na kontrolu OC
pravidelne pouzivam, ucinnost 99% ,lepsie dokonca ako napr OCCTdexter napísal:aj preto je to dobrá vec na kontrolu OC
aky je tam kontrolny mechanizmus ?
ako server vie za uloha je ok ?
je to 100% chybovzdorne ?
ako server vie za uloha je ok ?
je to 100% chybovzdorne ?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
to neviem, otázka je či vôbec niečo je odolné voči chybám na 100%, také niečo je podľa mňa iba ilúzia
btw opýtaj sa tých čo robia FAH
ale ako vravím UNSTABLE_MACHINE je dosť častý problém
minimáne na začiatku predpokladám nejaký jednoduchý test z kontrolou správnosti, lebo taká 480 na 950MHz v podstate ani nič nepočíta len hádže unstable a reštartuje sa do kola asi každých 10s
btw opýtaj sa tých čo robia FAH
ale ako vravím UNSTABLE_MACHINE je dosť častý problém
minimáne na začiatku predpokladám nejaký jednoduchý test z kontrolou správnosti, lebo taká 480 na 950MHz v podstate ani nič nepočíta len hádže unstable a reštartuje sa do kola asi každých 10s
ako dexter vravel, je to kontrolovane na strane klienta pocas celej doby vypoctu, a potom na strane servra.
v hociktorom momente pocas vypoctu ked je zaznamenana chyba tak sa vypocet zastavi, vyhodi hlasku UNSTABLE MACHINE. ked sa to opakuje viac krat za sebou tak ti prestanu chodit ulohy uplne (vsak naco ked ich nevies dopocitat). Potom az po 24h mozes znovu a proces sa opakuje - kym si nedas masinu doporiadku.
a 100% nie je nic, ale imho je to dost blizke tomu cislo.
a vytahujes tu serverove procaky vs desktop... a co potom grafiky? ako tie mozu vobec nieco ratat s nejakou garanciou spravnosti?
No system na to urcite je...
treba trosku verit.. nie hned pozerat na negativa.
to sme my slovaci
v hociktorom momente pocas vypoctu ked je zaznamenana chyba tak sa vypocet zastavi, vyhodi hlasku UNSTABLE MACHINE. ked sa to opakuje viac krat za sebou tak ti prestanu chodit ulohy uplne (vsak naco ked ich nevies dopocitat). Potom az po 24h mozes znovu a proces sa opakuje - kym si nedas masinu doporiadku.
a 100% nie je nic, ale imho je to dost blizke tomu cislo.
a vytahujes tu serverove procaky vs desktop... a co potom grafiky? ako tie mozu vobec nieco ratat s nejakou garanciou spravnosti?
No system na to urcite je...
treba trosku verit.. nie hned pozerat na negativa.
to sme my slovaci
valistar -- som reagoval na to ze na bezne ulohy nieje potrebne pretaktovat cpu, ale aby sa "stihalo" tie bonusove - je nutne uz pretaktovat (kamen urazu)
co grafiky ? -- dufam ze ich vyuzivaju iba na menej narocne a paralelizovane ulohy (lowend a starsie grafiky vacsinou nemaju "Dual Precision" iba single )
ake teploty, voltaz
na nete je dost ludi tiez s 5GHz a este tomu kuria 1,5+V ..
co grafiky ? -- dufam ze ich vyuzivaju iba na menej narocne a paralelizovane ulohy (lowend a starsie grafiky vacsinou nemaju "Dual Precision" iba single )
skus upresnit.dexter napísal:je otázka či sa dá SB trvalo prevádzkovať na tých 5GHz
ake teploty, voltaz
na nete je dost ludi tiez s 5GHz a este tomu kuria 1,5+V ..
- dexterav
- Sponzor fóra gold
kuriť môžu aledokedy? u mňa to trvalo týždeň a to som ani nekúril, no možno to neni nič hrozné ale musel som pridať volty a to vcelku riadne
prečo je tam slovko dufam? podľa mňa to v DP nepočíta vôbec, lebo to ide aj na HD6850, 5770 ktoré DP nemajú
a prečo je OC kameň úrazu? ak je OC nestabilné vadí to aj pri bežnej práci
myslím že niektoré tie úlohy stíhá aj 920 na defaulte, na 6900 ktorá po OC na 4GHz trvá +- 52h čiže na 2,66 by mohla trvať okolo 80h +- čo vojde do 4 dňového limitu
prečo je tam slovko dufam? podľa mňa to v DP nepočíta vôbec, lebo to ide aj na HD6850, 5770 ktoré DP nemajú
a prečo je OC kameň úrazu? ak je OC nestabilné vadí to aj pri bežnej práci
myslím že niektoré tie úlohy stíhá aj 920 na defaulte, na 6900 ktorá po OC na 4GHz trvá +- 52h čiže na 2,66 by mohla trvať okolo 80h +- čo vojde do 4 dňového limitu
ako tak pozerám na :
http://www.hardwarecanucks.com/forum/ha ... ew-17.html ,
tak pri porovnaní výkon/cena je na tom 560 najlepšie.
http://www.hardwarecanucks.com/forum/ha ... ew-17.html ,
tak pri porovnaní výkon/cena je na tom 560 najlepšie.
uz som to pisal -smp 7 treba nastavit
to je nejaka hlupost.. v kombinacii i7 860 + gtx 470 vykon naopak stupol aj u cpu aj u gpu. cpu vytazene tak 92-94%.
skus zmenit cpu z idle na low.
v OS sa s afinitou hrat vacsinou netreba.
skus zmenit cpu z idle na low.
v OS sa s afinitou hrat vacsinou netreba.
krasa
s cpu pockaj na novu ulohu, P6701 je totalne najhorsia aka je - dlho sa rata a malo bodov. ked dostanes bigadv tak mozno budes mat aj 50k ppd spolu
s cpu pockaj na novu ulohu, P6701 je totalne najhorsia aka je - dlho sa rata a malo bodov. ked dostanes bigadv tak mozno budes mat aj 50k ppd spolu