Uz dlhsie si vsimam velky rozdiel v rychlosti 2,5" diskov.
Mal som book kde bol 160GB disk 5400rpm, a pri zalohovani udajov a napojeni priamo do PC som zistil a nasledne cez HD Tune zmeral ze z neho cita maximalne 40MB/s aj ked je napojeny priamo v SATA porte PC. Na taky disk teda uplne staci USB2.0 externy box.
Potom som kupoval znamemu 320GB disk a kupil som mu schvalne Samsung 320GB 7200rpm 16MB cache a nedalo mi neotestovat to, z disku mi PC cital rychlostou 110MB/s !! Cize rozdiel obrovsky takmer 3nasobny narat rychlosti celeho booku.
Cize, z toho by vyplyvalo ze kazdy 5400rpm disk ma rychlost maximalne 50MB/s a 7200ot disk aj 2nasobok alebo este viac. Avsak doma mam 2,5" externy disk USB3.0 A-DATA NH01 ktory ma v sebe 320GB disk ktory ma 5400rpm. Neviem presne aky kedze to neviem rozobrat (ale podla popisu je to len 5400rpm disk), avsak na ten disk mi PC cez USB3.0 zapisuje rychlostou 90MB/s a ked z neho citam tak velke subory kopiruje niekde pri hranici 100MB/s.
Takze tomu nerozumiem, preco jeden 5400rpm disk cita 40MB/s - aj ked je starsi a druhy cita takmer 100MB/s. Je pravda ze sa najde 2,5" 5400rpm disk ktory po priamom napojeni na SATA do PC (aby sme vylucili odychlku v merani ak je na disku beziaci OS v booku) z ktoreho to cita 90MB/s? Alebo taku rychlost ziaden disk nedosiahne?
Totiz chcem kupit 2,5" externy box lebo mi ostal jeden 2,5" nevyuzity SATA disk avsak je len 5400rpm a tiez z neho cita rychlostou okolo 50MB/s, len sa rozhodujem ci mi staci USB2.0 ( boxy su lacne v cene uz 8€ .. http://datacomp.sk/externy-box-msi-star ... 37349.html ), alebo ci mam vziat box z USB3.0). Rozmyslam aj dopredu teda ze tam casom bude iny disk. Zasa ak akykolvek 5400rpm disk neda viac ako 50-60MB/s tak mi staci USB2.0 pretoze USB3.0 nebude vyuzite naplno, ale moje skusenosti su dost divne, a "nesumerne".
Jeden 2,5" 5400rpm disk cita 40MB/s, druhy 2,5" 5400rpm disk cita 90-100MB/s ( aj ked neviem fakt aky disk je realne v tom adata boxe ale mal by to byt 5400rpm..) a treti 2,5" 7200rpm disk cita 110MB/s co sa da pochopit, len mi nesedi ten stredny disk.. Preco je "taky rychly"...Ak mi to niekto vyvrati ze v tom boxe bude asi 7200otackovy disk tak to pochopim.
---------- Cele to riesim preto lebo sa chystam kupit book, a vo vacsine bookov je 5400ot disk, chcem ho potom vymenit hned za SSD disk pripadne 7200ot disk a ten disk z booku by som dal do externeho boxu. Avsak zaujma ma realna rychlost DISKOV ktore maju 5400otacok a v sucasnosti sa davaju do bookov, ci z nich fakt je mozne citat 90MB/s, alebo nie.
Rychlosti 2,5" 5400rpm diskov a 7200rpm? Testnite PLS kto ma
Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
1 príspevok
• Strana 1 z 1
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Rychlosti 2,5" 5400rpm diskov a 7200rpm? Testnite PLS kto ma
Príspevok od používateľa felipe25 »
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit
NB: DELL + ASUS
iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
NB: DELL + ASUS
iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
1 príspevok
• Strana 1 z 1
Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"
Rýchla navigácia vo fórach
- Pravidlá diskusného fóra
- ↳ Pravidlá diskusného fóra
- Pre všetkých užívateľov
- ↳ Správy od Administrátorov
- ↳ Správy pre Administrátorov
- ↳ Hlavná stránka PC.sk
- ↳ E-mail pretaktovanie.sk
- Hardvér
- ↳ Nákupná poradňa
- ↳ Grafické karty
- ↳ Procesory
- ↳ Základné dosky
- ↳ Pamäte RAM
- ↳ Špekulácie
- ↳ Chladiče a všetky druhy chladenia
- ↳ Vodné chladenie
- ↳ Extrémne chladenie
- ↳ Zdroje, skrinky ich modifikácie a projekty
- ↳ Hardware všeobecne
- ↳ Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky
- ↳ Monitory a zobrazovacie zariadenia
- ↳ Mobilné PC
- Softvér
- ↳ Operačné Systémy
- ↳ Programy a problémy s nimi
- ↳ Hry a problémy s nimi
- ↳ Kryptomeny
- ↳ Benchmarky
- ↳ Ovládače a BIOSy
- ↳ Bezpečnost a zabezpečenie PC
- ↳ Programovanie
- Ostatné kategórie
- ↳ Debata o všetkom
- ↳ Automobily a dopravná diskusia
- ↳ Reklamácie a paragrafy
- ↳ Skúsenosti s predajcami
- ↳ Siete
- ↳ Zvuk a PC
- ↳ Digitálna Fotografia
- ↳ Digitálne Video
- ↳ Film
- ↳ Mobilné telefóny, tablety, wearables a mobilné siete
- ↳ iOS / iPadOS / watchOS
- ↳ Android / Wear OS
- ↳ Rozhovory : Spýtaj sa čo chceš
- Veda, vesmír, fyzika, vážne a nevážne
- ↳ Veda všeobecne
- ↳ Vesmír
- ↳ Fyzika, vážne a nevážne
- ↳ Virtuálne prednášky
- FAQ, Užívateľské recenzie, Blogy
- ↳ Často kladené otázky (FAQ), ako na to(how-to)?
- Silvester
- ↳ Silvestrovsko-Novoročný ošiaľ 2020/2021
- ↳ Silvestrovsko-Novoročný ošiaľ 2021/2022
- ↳ Gabo
- ↳ crux2005
- ↳ killswitch
- ↳ jararak
- ↳ Snake
- ↳ Adobe
- ↳ Pretaktovanie.sk
- ↳ Security
- ↳ Iné