Pomaly PC

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
paloA

Pomaly PC

Príspevok od používateľa paloA »

Chcel by som poradit z PC kedze ja sa do toho moc nevyznam...V poslednej dobe je strasne pomaly.Vsetko mu dlho trva. Napr. kliknem na "tento pocitac" a kym ho otvori tak sa hadam stihnem aj najest.Chcel by som vediet ze v com to moze byt. Dakujem
Používateľov profilový obrázok
qq6600
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08

Re: Pomaly PC

Príspevok od používateľa qq6600 »

-Zisti parametre a napis ich sem(procesor,ram,zdroj...atd)
-Aky operacny system mas?
valistar
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27

Príspevok od používateľa valistar »

ked to tak nebyvalo ale sa "spomalil" postupne tak tu asi pomoze preinstalovat system. odnes to nejakemu znamemu ked si na to netrufas sam :)
delta73

Príspevok od používateľa delta73 »

Skontroloval by som na zaciatok teploty ventilatorov, hlavne procesora a velakrat sa stane, ze zaprasene lopatky chladiaceho ventilatora procesora spomalovali rapidne PC. K tomu je skvelý free program speedfan
Obrázok

Pomale spustanie PC suvisi i s poctom spustaných procesov po starte a tiez s akualizaciou virovej databazy antiviru.

Pri instalacii vacsiny uzivatelskych programov si tieto zvycajne zapisom do registrov vynutia spustanie procesov, ktore vo vacsine pripadov nepotrebujes. Ich spustenie vyuzijes len v pripadoch pravidelného pouzivania programov, s ktorým je dany proces spojeny.

Na spravu procesov mozes pouzit velmi kvalitny a prehladny free program
CodeStuff Starter Screen prikladamObrázok
A samozrejme precistenie systemu, registrov a ich defragmentácia...
qq6600
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08

Príspevok od používateľa qq6600 »

Na co pises do rok starej temy?
MAPO
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 05. Mar, 2009, 16:26

Príspevok od používateľa MAPO »

:facepalm:
1. ako chceš zmerať teplotu ventilátora?
2. ako môže súvisieť prach na lopatkách s rýchlosťou PC? medzi rebrami sa dá pochopiť, vysoká teplota, CPU throtluje
Spoiler: ukázať
| MB: Gigabyte MA-78G-DS3H rev. 1.0 | CPU: AMD Athlon 64 x2 5400+ BE @ default (200*14) / Brisbane, 65 nm / | RAM: A-DATA DDR2 4GB (2 x 2GB) 800+ MHz Extreme Edition @ default (800 5-5-5-18 1.8V) | GPU: Gigabyte Radeon HD 4850 512MB + Zalman VF830Cu @ default (625 # 1000) | HDD: SAMSUNG SpinPoint F1 HD502HJ (500 GB, 7200 ot./min.) | DVD: LG GH22LS30 | PSU: Fortron Saga+ 450P | CASE: Cooler Master Elite 330k |
delta73

Príspevok od používateľa delta73 »

:facepalm:
1. ako chceš zmerať teplotu ventilátora?
2. ako môže súvisieť prach na lopatkách s rýchlosťou PC? medzi rebrami sa dá pochopiť, vysoká teplota, CPU throtluje
Po zistení a náznakoch spomalenej činnosti počítača by vždy prvým krokom malo byť skontrolovanie chladiaceho výkonu počítača, nakoľko je jedným z podstatných faktorov ovplyvňujúcich jeho vykon.

Za tie lopatky sa ospravedlnujem, podstatne klesa chladiaci vykon pri nanose prachu na rebra chladica CPU, pripadne grafickej karty.
Na meranie otacok ventilator umerne stupajucich s teplotou pouzivam SpeedFan, co je utilita monitorujúca rýchlosť ventilátorov, teplotu a napätie komponentov počítačov s chipsetmi podporujúcimi monitorovania hardware. Samozrejme ventilatory, ci uz zdroja grafickej karty, pripadne skrinoveho ventilatora musia mat teplotne cidla, na co treba mysliet uz pri skladani a pripadnej kupe.

Toto je snimka kamosovho pc dva roky necisteneho od prachu, a i napriek tomu, ze si robil pravidelnu "udrzbu pc- cistenie od balastu a defragmentaciu" zvysenie rychlosti a stabilnejsi chod uz ani nebadal, po precisteni skrine pc a chladica CPU bol vsak zretelny.Obrázok

Po kontrole chladiaceho výkonu PC, ktoru robim vzdy pri naznakoch spomalenej cinnosti pc a nestabilneho chodu a az potom riesim dalsie kroky, cistenie od balastu docasnych suborov defragmentaciu kontrolu na malware atd a to presne podla podrobne spracovane navodu s videoukazkami na zrychlenie pomaleho pocitaca
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Brandoo »

Podla mna malo operacnej pamate alebo modernejsi OS a starsi pocitac.

Radsej napis o aky PC sa jedna ... co obsahuje po hardwerovej stranke a po softwerovej ze aky to ma operacny system

Napr. nas 10 rocny PC s Win XP bol pomalsi jak slimak. Pridal som 512MB DDR pamate a uz bol takmer rovnako rychly ako moj PC s podpisu (STENLY neber to doslovne)
Spoiler: ukázať
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit

Návrat na "Hardware všeobecne"