No 68C° je uz velmi vela ... Skus ine programy, ze ci ukazuju tu istu hodnotu a ked sa zhoduju, tak skus este fyzicky skusit teplotu disku, ci je to naozaj tak
skusal som aj ine programy vsade to iste ale ked sa ho dotknem rukou tak sa my nezda ze by mal tolko ale zit v neistote sa my nechce a este smart my ukazuje akusi chybu
BE <Podle poskytovatele> Limit pouziti nebo casovy limit pøekrocen (staøim nebo opotøebenim).
Tak ja mam WD 1600JB HDD a ked mi bezi tak teplota bez chladica nebola nad 40°C nikdy. ASpon co si pamatam. ALe aj tak bol teply na dotyk tak ho ofukujem zo spodu z vetrakom 12cm a je to uplne chaldne a aj tiche!
No ak si ha dotkol a nezda sa Ti byt taky horuci, tek jo to OK. Pre Tvoje info 68 C° je uz dost vysoka teplota na to, aby Ta to opalilo ... Tak nemusis mat stres, je to nejaka ina zrada.
Viacero WDciek (KS, JS) takto "divne" ukazuje teploty. Je to zrejme chyba cidla. Vsetky monitorovacie programy hlasia vysoke teploty napriek tomu, ze disk je vlazny. Vacsina majitelov si to nevsima, ale s reklamaciou ohladne tohoto problemu vraj nie su problemy.
dost aj zalezi na tom kde je cidlo umiestnene. Ak je niekde pri vykonovych tranzistoroch, tak ta teplota bude zavratna. Ale tu sa skor jedna o teplotu platni a nie elektroniky. vecsinou teplota platni byva o malo vecsia ako teplota kovoveho obalu HDD. Ale pre kazdy pripad ti doporucim ho odfukovat 80mm fanom (aspon mierne)
ked som to meral vo windowse na druhom disku tak to ukazovalo 15MB/s a ked som meral vo windowse na tom disku ukazuje to okolo 60 MB/s. uz to ofukujem 12mm fanom .mimochodom mam amd athlon 64 3200 2500mhz dfi ut nf3 ultra-d,MSI nx6600gt 1076Mhz a 560 Mhz ram 1Gb ak by to niekoho zaujmalo.
Este sa chcem spytat poslednu vec mozem reklamovat zdroj ked nestaci tahat mam iba 350W (alebo vymenit za silnejsi) sem tam cvakne disk
Sem tam cvakne disk moze byt nadstavovanie hlav pri zmene teploty ... A s tou reklamaciou neuspejes, lebo zdroj ide a nie je dovod na reklamaciu. A ked by chcel aby sme stale videli co mas za masinu si vypln profil ako to maju vsetci ostatni ...
Mam ten isty problem HDD WD 250GB SATA a teplota okolo 70 stupnov. Asi taktiez zle cidlo. Nezda sa mi az taky horuci, len ta elektronika dost hreje, ale to asi na kazdom. Tak neviem ci je to v pohode, a neviem ci ho mam dat reklamovat. co viem tak to brali za reklamaciu.- A vyreklamuju mi to aj napr. o 3 roky zaruku mam 5 rokov.
Teoreticky ak to vyreklamovali niekomu teraz tak by to mali vyreklamovat aj o 3roky nie?