HD video + DTS = Trhanie videa
HD video + DTS = Trhanie videa
Mam taku mensiu dilemu :
Mam PC prepojene s TV pomocou HDMI a pozeram mkv filmy na TV. Narazil som na jeden problem.
Pri pozerani mkv filmu 1080,720p - spolu so zapnutym DTS zvukom sa mi film na TV / Panasonic 42G20/ jemne trha /cca kazde 3-4 sekundy tak dotahuje/. Pustam zvuk cez Reciever Yamaha - optikou.
Ked v nastaveniach MPHC - vypnem DTS-> SPIDF zakazem , tak zvuk ide iba PCM a film ide v pohode ....
Neviem cim to je - robi to hlavne pri HDTV 1080p Gladiator filme, a dalsich par by sa naslo .
Najskor som myslel,ze to je blbym prehravacom - lebo VLC , KM Player to prehraju sice bez trhania - ale takisto nerozchodia DTS zvuk , cize som tam kde som bol. Neviete prosim Vas co by mi mohlo pomoct ??
Zvukovka Realtek - integrovana
PC mam vykonne i5 760 , 4GB RAM, GTS 250 , SSD , WD Green ... doska GIGABYTE P55A/UD3
Mam PC prepojene s TV pomocou HDMI a pozeram mkv filmy na TV. Narazil som na jeden problem.
Pri pozerani mkv filmu 1080,720p - spolu so zapnutym DTS zvukom sa mi film na TV / Panasonic 42G20/ jemne trha /cca kazde 3-4 sekundy tak dotahuje/. Pustam zvuk cez Reciever Yamaha - optikou.
Ked v nastaveniach MPHC - vypnem DTS-> SPIDF zakazem , tak zvuk ide iba PCM a film ide v pohode ....
Neviem cim to je - robi to hlavne pri HDTV 1080p Gladiator filme, a dalsich par by sa naslo .
Najskor som myslel,ze to je blbym prehravacom - lebo VLC , KM Player to prehraju sice bez trhania - ale takisto nerozchodia DTS zvuk , cize som tam kde som bol. Neviete prosim Vas co by mi mohlo pomoct ??
Zvukovka Realtek - integrovana
PC mam vykonne i5 760 , 4GB RAM, GTS 250 , SSD , WD Green ... doska GIGABYTE P55A/UD3
CASE Unknown ZDROJ EVGA 500B MB GIGABYTE ?? CPU: i5 - 3570k Cooler: Box RAM Kingston 8GB /2x4GB/ DDR3 GPU Asus Strix GTX960 OC 2GB HDD SSD Samsung EVO 250GB , WD Green 2TB EARS /2x/ DVD-RW Samsung SH-223C Keyboard Logitech ?? Mouse Logitech MX1100 Slúchadlá Logitech G330 LCD ??
- Martin2195
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Okt, 2010, 18:36
Re: HD video + DTS = Trhanie videa
Skús ešte Splash Pro HD alebo Zoom Player Home Max, rozchodia aj DTS. PC máš výkonné tam by nemal byť byť problém porípade skús nainštalovať nové kodeky. Pri inštalácii Zoom Playeru sa automaticky inštalujú aj nové kodeky, ktoré dokáže využívať aj Windows Media Player takže potom otvoríš HD film už vo všetkom.
Spoiler: ukázať
Takto mne DTS zvuk funguje ... Ide o to ze mam integr. zvukovku a cez ju pustam do recievra zvuk cez optic.kabel.
Akonahle zmenim v nastaveniach MPHC - DTS AC3 zvuk na SPDIF /optika/ tak obraz ako keby nestihal .. Ide to trhano , zvuk je ale cez DTS fantasticky .. Ked to vypnem na recievery vidim zdroj zvuku PCM , a obraz ide perfektne ... Zial nie ako DTS.
Co ziskam vyskusanim tych dalsich Playerov ? Myslis ze mi to pomoze vyriesit moj problem ?
Pustam tam film : Gladiator.2000.HDTV.1080p.x264.DTS.NeO.cz
Akonahle zmenim v nastaveniach MPHC - DTS AC3 zvuk na SPDIF /optika/ tak obraz ako keby nestihal .. Ide to trhano , zvuk je ale cez DTS fantasticky .. Ked to vypnem na recievery vidim zdroj zvuku PCM , a obraz ide perfektne ... Zial nie ako DTS.
Co ziskam vyskusanim tych dalsich Playerov ? Myslis ze mi to pomoze vyriesit moj problem ?
Pustam tam film : Gladiator.2000.HDTV.1080p.x264.DTS.NeO.cz
CASE Unknown ZDROJ EVGA 500B MB GIGABYTE ?? CPU: i5 - 3570k Cooler: Box RAM Kingston 8GB /2x4GB/ DDR3 GPU Asus Strix GTX960 OC 2GB HDD SSD Samsung EVO 250GB , WD Green 2TB EARS /2x/ DVD-RW Samsung SH-223C Keyboard Logitech ?? Mouse Logitech MX1100 Slúchadlá Logitech G330 LCD ??
http://sourceforge.net/apps/trac/mpc-hc/ticket/924
Toto mi este poslal v SS faugustin, ze to moze byt bug.
Toto mi este poslal v SS faugustin, ze to moze byt bug.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Vyskusanim inych prehravacov zistis, ze ci je to problem prehravaca alebo systemu. Ak to bude robit aj na inych prehravacoch, tak je pravdepodobne ze problem je niekde v systeme/hardware. Ak ti to bude robit iba v MPHC, tak je jasne ze je problem v nom.dilema napísal:Co ziskam vyskusanim tych dalsich Playerov ? Myslis ze mi to pomoze vyriesit moj problem ?
Vyskusam ... uvidim.
Kazdopadne zvuk DTS ide korektne do receivera /je cisty, pekne rozlozeny, takze som vylucil, ze to moze byt dlzkou optickeho kablu/
Takisto som vylucil, ze to moze byt HDMI kablom 5m , pretoze po pripojeni kratsieho sa to chova rovnako ..
A vravim vyssie, ze to robi problem s DTS a obrazom, az v momente ked to softwarovo prepnem ...
Tak som zvedavy.
Kazdopadne zvuk DTS ide korektne do receivera /je cisty, pekne rozlozeny, takze som vylucil, ze to moze byt dlzkou optickeho kablu/
Takisto som vylucil, ze to moze byt HDMI kablom 5m , pretoze po pripojeni kratsieho sa to chova rovnako ..
A vravim vyssie, ze to robi problem s DTS a obrazom, az v momente ked to softwarovo prepnem ...
Tak som zvedavy.
-
- Moderátor
To sme pochopili vsetci, ale moze to byt bug toho prehravaca ze pri dekodovani DTS proste blbne.
-
- Moderátor
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1135035
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1270301
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1051410
atd... Kopec podobnych problemov, nezavisle od grafickej karty.
Ide teda o softwarovy problem, najpravdepodobnejsie nejaky problem s kodekmi.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1270301
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1051410
atd... Kopec podobnych problemov, nezavisle od grafickej karty.
Ide teda o softwarovy problem, najpravdepodobnejsie nejaky problem s kodekmi.
- Martin2195
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Okt, 2010, 18:36
Presne aj ja to vidím na tie kodeky. Nainštaluj Zoom Player ten si sám stiahne všetko potrebné a nebudeš mať jediný problém.
Spoiler: ukázať
Zoom Player vypada ze ide pekne, len kde sa tam da nastavit DTS zvuk ...??
Zoom Player nie je zly, ale vcera nahodne som pustal nejake BBC dokumenty mkv - a na konci poslednych 10 minut prestal ist zvuk ... Na MPHC isiel a isel aj vo WMP bez problemov.
Tak neviem no ...
DTS zvuk sa mi vsak rozchodit nepodarilo, cez vikend by som mal mat viacej casu, tak sa tomu skusim povenovat. Ale je to divne. Vzdy mi z PC sli vsetky filmy v pohode - dane tym, ze som nikdy nefungoval cez Reciever a nemal potrebu DTS zvuku. Ono tie problemy nastali az DTS - kom...
Tak neviem no ...
DTS zvuk sa mi vsak rozchodit nepodarilo, cez vikend by som mal mat viacej casu, tak sa tomu skusim povenovat. Ale je to divne. Vzdy mi z PC sli vsetky filmy v pohode - dane tym, ze som nikdy nefungoval cez Reciever a nemal potrebu DTS zvuku. Ono tie problemy nastali az DTS - kom...
-
- Moderátor
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1238744
Skus nainstalovat DirectX 9 ?
Osobne by som ale napisal normalne na support forum toho prehravaca MPC-HC, ze ci nemaju nejake rady pre tento pripad.
Skus nainstalovat DirectX 9 ?
Osobne by som ale napisal normalne na support forum toho prehravaca MPC-HC, ze ci nemaju nejake rady pre tento pripad.
Skus prepojiť zvuk cez coaxial audio výstup...Tiež pozerám HD 1080p filmy cez MPC-HC, prepojene z GPU HD5770 cez HDMI na LCD LED TV Philips, len to mám prepojené cez coaxial a ide bez problémov. Zvuk cez HDMI mám vypnutý. Dekóder detekuje DTS - ale len klasické, nie HD Master Audio, lebo je to staršie domáce kino, ktoré DTS HD MA ešte nemá.
AMD Ryzen 5600G, Gelid Phantom, Asus TUF B550M-Plus, 2x8 GB RAM 4400 cl18, Adata SX6000 Pro SSD 512GB, NZXT H400, Seasonic Core 500W, Samsung 24" FHD
Lenovo ThinkPad T580, Intel Core i5 8350U, 16GB RAM DDR4, SSD 512 GB
Lenovo ThinkPad L540, Intel Core i5 4200U, 8GB RAM, SSD 128 GB, HDD 500GB
Lenovo ThinkPad T580, Intel Core i5 8350U, 16GB RAM DDR4, SSD 512 GB
Lenovo ThinkPad L540, Intel Core i5 4200U, 8GB RAM, SSD 128 GB, HDD 500GB