IP konflikt v domene
IP konflikt v domene
Caute,
v mojej firemnej sieti (cca 400 pc) sa mi vyskytol nasledovny problem.
takmer kazdy den sa na 1 alebo viac pc zobrazi hlaska IP konflikt.
v DHCP konzole mi postupne obsadzuje vsetky volne adresy (volnych je stale dost) a zobrazuje ich ako "bad address", ktore na ping neodpovedali.
problem by mohol vzniknut napr. pri viacerych DHCP servroch v sieti, avsak mame iba jeden. cez nastroj dhcploc som sa aj pokusal najst ine napr. "rogue" servre. ziadne som nenasiel a nas vyzera ze funguje spravne.
vo vacsine pripadov sa problem opakuje znova na tych istych pc, len obcas pribudne nejaky novy. problemovych je zatial cca 6 compov.
tymto pc som teda pridelil volnu staticku adresu, s ktorou to chvilu fungovalo, ale problem sa zopakoval aj tak. v ipconfig-u pc so statickou adresou sa zobrazovali 2 IP adresy, z toho preferovana bola defaultne windowsom pridelena adresa: 169.254.x.x a nie mnou nastavena staticka adresa. pc som skontroloval esetom, ad-aware...avsak nic som nenasiel..
v nudzovom rezime pc nabehne bez problemov so statickou aj dynamickou adresou.
mohlo by ist o virus?
stretol sa niekto s podobnym problemom?
dakujem
v mojej firemnej sieti (cca 400 pc) sa mi vyskytol nasledovny problem.
takmer kazdy den sa na 1 alebo viac pc zobrazi hlaska IP konflikt.
v DHCP konzole mi postupne obsadzuje vsetky volne adresy (volnych je stale dost) a zobrazuje ich ako "bad address", ktore na ping neodpovedali.
problem by mohol vzniknut napr. pri viacerych DHCP servroch v sieti, avsak mame iba jeden. cez nastroj dhcploc som sa aj pokusal najst ine napr. "rogue" servre. ziadne som nenasiel a nas vyzera ze funguje spravne.
vo vacsine pripadov sa problem opakuje znova na tych istych pc, len obcas pribudne nejaky novy. problemovych je zatial cca 6 compov.
tymto pc som teda pridelil volnu staticku adresu, s ktorou to chvilu fungovalo, ale problem sa zopakoval aj tak. v ipconfig-u pc so statickou adresou sa zobrazovali 2 IP adresy, z toho preferovana bola defaultne windowsom pridelena adresa: 169.254.x.x a nie mnou nastavena staticka adresa. pc som skontroloval esetom, ad-aware...avsak nic som nenasiel..
v nudzovom rezime pc nabehne bez problemov so statickou aj dynamickou adresou.
mohlo by ist o virus?
stretol sa niekto s podobnym problemom?
dakujem
Re: IP konflikt v domene
no o virus nepojde...
to s tym "bad address" poznam, no neviem ci uzivatelom vtedy vyhlasuje IP Conflict.
este by mohol byt problem vo switchoch. Tie si skontroloval?
ta AIPIPA mi pride divna ked to je na DHCP a este aj pripojena v sieti. Keby to bolo bez kablu, tak APIPA-u pochopim..
hmm tie PC ktore dostavaju IP Conflict su za rovnakym switchom? mozno je fakt problem len tam.
to s tym "bad address" poznam, no neviem ci uzivatelom vtedy vyhlasuje IP Conflict.
este by mohol byt problem vo switchoch. Tie si skontroloval?
ta AIPIPA mi pride divna ked to je na DHCP a este aj pripojena v sieti. Keby to bolo bez kablu, tak APIPA-u pochopim..
hmm tie PC ktore dostavaju IP Conflict su za rovnakym switchom? mozno je fakt problem len tam.
Spoiler: ukázať
Ja to chapem tak, ze stanica ktora ma IP konflikt posle odpoved DHCP a ten az potom oznaci konkretnu adresu ako "bad".
tiez ma napadlo ze switch, uz som pozeral aj tie, ale ani jeden z problemovych pc nie je zapojeny na rovnakom.
tiez ma napadlo ze switch, uz som pozeral aj tie, ale ani jeden z problemovych pc nie je zapojeny na rovnakom.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
A nemas problem s adresnym rozsahom ? Myslim tym ci pridelujes IP adresy v rozsahu 192.168.x.x a nie 192.168.0.x, nakolko tam mas iba 254 moznosti . Predpokladam, ze toto nie je dovod problemu, ale tak vsetko je mozne .
ako vravis toto nebude dovod problemu rozsah je v pohode, adries volnych milion...
je to cudne, totiz prvy krat sa problem objavil v priebehu cca jedneho tyzdna na vsetkych tychto pc (cca 6 zatial). co je zaujimave, ze ak sa niekde konflikt prejavil neskor, tak to boli zrovna pc, ktore boli v "kriticky tyzden vypnute".
ako som spominal, potom sa neskor konflikt znova na problematickych pc zopakuje..
je to cudne, totiz prvy krat sa problem objavil v priebehu cca jedneho tyzdna na vsetkych tychto pc (cca 6 zatial). co je zaujimave, ze ak sa niekde konflikt prejavil neskor, tak to boli zrovna pc, ktore boli v "kriticky tyzden vypnute".
ako som spominal, potom sa neskor konflikt znova na problematickych pc zopakuje..
-
- Moderátor
Toto ste predpokladam na danych PC skusali :
Kód: Vybrať všetko
ipconfig /release
ipconfig /renew
ano skusali, ale tiez to vobec nezbehlo
Nezbehlo, na local admin???
nie, pod lokalnym aj domenovym adminom vyhodi vzdy tuto hlasku
An error occurred while renewing interface Lokálne pripojenie : Klient DHCP získ
al sieťovú adresu IP, ktorá sa už na sieti používa. Lokálne rozhranie bude vypnu
té, pokiaľ klient DHCP nezíska správnu adresu.
Tak len take "chytanie slamky" vytiahnut kablik a dat spat po minute?
skusal som.. aj restartovat switch, zapojit do ineho.. ale nepomohlo ani to..
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
a prečo im nepridelíš pevné IPčky a vykšľať sa na celý DHCP... či
-
- Moderátor
Toto si myslel uplne vazne ?
- Ghost
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
JJ mat cez 400 zariadeni na statickych IP musi byt lahoda.
U nas je asi 30pevnych IP a uz aj to robi bordel.
U nas je asi 30pevnych IP a uz aj to robi bordel.
- barbarossa
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 27. Dec, 2008, 23:48
nepojde o nejaky super windows update? Ci ten nerobi sarapatu, ze chyba nejaky update. Pripadne nanovo install windows...ak je to len 6 pocitacov...ale to az krajna moznost...
CPU: AMD Athlon II X4 630 2.80Ghz@3.36Ghz, chladenie: coolermaster hyper 212 + 14cm fan, RAM: 3*2GB Kingston Hyperx 1600Mhz@1680Mhz, MB: MSI 760GM-E51,GPU: MSI HD5850 GDDR5 1GB, HDD: WD 750GB SATA2, WD 1500GB SATA2,CASE: NZXT apollo black, PSU: AC 550W Fusion.
LCD: LG flatron L204WS
LCD: LG flatron L204WS