Ahojte. Mám 2,5" 120GB disk z notebooku. Začal blbnúť tak som zrušil partície, nanovo vytvoril a dal som pomalý formát.
Keď ho naformátovalo dal som sken v HD Tune a toto mi našlo:
Raz som počul že existuje taký program, ktorý dokáže vytvoriť partíciu tak, že nebude zahŕnať poškodené clustre.
Alebo vedeli by ste mi poradiť ako to mám spraviť, aby som ho mohol používať ďalej ale len ako prenosné médium na dáta o ktoré aj ked prídem, nebude vadiť.
Ďakujem
vytvorenie partície mimo chybných clusterov
Re: vytvorenie partície mimo chybných clusterov
prvych ~20% 22% je poskodenych
1 zrus particiu
2 sprav novu ~25GB , potom aj druhu so zostavajucou kapacitou (cca<95GB formatovanych)
3 prvu particiu odstranit, druhu (vacsiu) naformatovat (c:)
Kapacita bude mensia, bez poskodeneho zaciatku
zaciatok platní je zodraty, zvysok moze este vydrzat nejaky cas - radsej novy disk, pre istotu...
1 zrus particiu
2 sprav novu ~25GB , potom aj druhu so zostavajucou kapacitou (cca<95GB formatovanych)
3 prvu particiu odstranit, druhu (vacsiu) naformatovat (c:)
Kapacita bude mensia, bez poskodeneho zaciatku
a to by si chcel ako urobit, ked particia v tabulke sa udava zaciatocnym a konecnym klastrom ?Raz som počul že existuje taký program, ktorý dokáže vytvoriť partíciu tak, že nebude zahŕnať poškodené clustre.
zaciatok platní je zodraty, zvysok moze este vydrzat nejaky cas - radsej novy disk, pre istotu...
Spoiler: ukázať
- kajo873
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Nov, 2006, 02:00
diki moc za radu. pohram sa s tým
- kajo873
- Používateľ
Ešte otázočka. Ako zistím, či vytvorená partícia obsahuje alebo neobsahuje tie poškodené clustre? Dal som preistotu až 30GB tú prvú partíciu a druhú som vytvoril zo zvyšku. Potom som tú 30GB partíciu zrušil, tedaje nealokovaných 30GB...
musis zase preskenovatkajo873 napísal:Ešte otázočka. Ako zistím, či vytvorená partícia obsahuje alebo neobsahuje tie poškodené clustre? Dal som preistotu až 30GB tú prvú partíciu a druhú som vytvoril zo zvyšku. Potom som tú 30GB partíciu zrušil, tedaje nealokovaných 30GB...
ak by potom vyhodilo aj na novej particii chyby, tak disk celkovo je nestabilny
nove disky 2,5" cca od 35€ -160/250gb
>40€ 7200/250g
- kajo873
- Používateľ
Ale HD tune skenuje komplet celý disk nezávisle od toho kolko má partícií. Nie náhodou?
Ja viem, aj tak budem kupovať nový disk, ale tento chcem zachrániť a používať na prenos dát.
Ja viem, aj tak budem kupovať nový disk, ale tento chcem zachrániť a používať na prenos dát.
ano,pravdakajo873 napísal:Ale HD tune skenuje komplet celý disk nezávisle od toho kolko má partícií. Nie náhodou?
ak by sa vyskytli chybne miesta ine/dalsie ako je na fotke, tak disk je odpisany. (neviem aky je stary)
casom sa moze/nemusi stav zhorsit - radsej ho preventivne otestuj (1x mesacne) ako ho budes pouzivat na prenos dat
si mi dal chrobaka do hlavy, teraz som pustil kontrolu na vsetkych diskoch