zdravím ...
mám v pláne kúpiť ku mojej starej graf. karte (ATi Gigabyte HD2600XT 256Mb) novú a to AMD Gigabyte HD6850 1GB a zapojiť ich do Cross-fire režimu pomocou chipu Lucid Hydra na zákl. doske MSI 870A Fuzion ( http://www.pcspace.sk/index.php/testy/h ... n-s-hydrou ), no čítal som že by sa mali zapájať graf. karty rovnakého výkonu no tieto dve sú dosť rozdielne čo sa výkonu týka ... chcel som sa spýtať či by to fungovalo a či by sa mi to podarilo rozbehať so zdrojom Fortron Blue Storm II 500W ... má 1x6-pin a 1x8-pin napájanie na grafické karty ... bude to stačiť ?
Privodíš si tým skôr problémy ako úžitok.
Jednak je tam veľmi veľký rozdiel v počte stream procesorov - HD2600XT - 120, HD6850 - 960, ale podstatný bude aj fakt, že je tam rozdiel niekoľkých generácií typu jadra. O rozdielnom výkone nehovoriac.
Hydra funguje ako tak na výkonovo aspoň podobných kartách, tiež podpora hier záleží iba od ovládačov.
Naozaj spravíš lepšie, keď použiješ iba jednu HD6850. A základnú dosku bez Hydra čipu (ak nepotrebuješ kombinovať nVidia + AMD), Crossfire zvládne každý modernejší čipset.
Aj keby si v teoretickej rovine mal moznost vyuzil potencial tej HD2600 naplno(co zdaleka nemas), tak by to nestalo za to. Pridala by ti 15-20 percent vykonu naviac.