W7 a XP vs. WEP,WPA,WPA2

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
Reinok
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00

W7 a XP vs. WEP,WPA,WPA2

Príspevok od používateľa Reinok »

Zdravím, potreboval by som poradiť. Mám Laptop HP Compaq nx6110 na ktorom je XP, tento notebook sa mi na wifi pripojí jedine ak mám šifrovanie WEP, jakmile ho zmením na WPA,WPA2 tak sa mi nepripojí aj keby robím čo robím. Tak sa chcem opýtať keď zmením OS na W7 pripojí sa mi laptop aj na WPAčkom zaheslovanú Wifi? Alebo to je hardwarový problém Notebooku (je starý, nepodporuje to? )
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
undertaker007
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31

Re: W7 a XP vs. WEP,WPA,WPA2

Príspevok od používateľa undertaker007 »

asi by som to v tomto prípade tipol na kartu v booku - ja som totižto WPA2-PSK prevádzkoval aj na XPčku, aj teraz na Sedmičke... ...nemáš na webe novšie ovládače? Neviem, aké ovládače máš teraz inštalované a akú verziu XPčka máš, ale ovládače na tvoj notebook sú pre Windows XP Professional tu, pre Windows XP Home Edition sú tu. Je tam viacero typov ovládačov na wireless karty (rôzny výrobcovia: Intel, Broadcom,...) tak bacha na to, ktorý stiahneš a prípadne nainštaluješ...
Reinok
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

je tam Broadcom 802.11b/g WLAN , na stránke sú najnovšie ovladače 2005 a ja som ta tomto laptope preinštalovával win cca každý rok posledné 4 roky dozadu, čiže na 100% tam sú najnovšie, ja ich vždy sťahujem z tej stránky. Takže neviem kde by mohol byť problém, a to mám v routery zapnutú aj podporu starších notesov, či jako to tam volajú (Vigor 2700fka)
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41

Príspevok od používateľa lepermessiah »

fungovat to musi, kamos ma nx6110 a pripaja sa bezne na skolsky eduroam, co je WPA2-Enterprise, rovnako tak sa pripaja u mna doma na siet, mam WPA2-Personal ..
Spoiler: ukázať
[NAS]: Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]: Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[Home]
[LCD]: Dell U4025QW
[Peripherals]: Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
[LCD]: Dell U4320Q
[Peripherals]: Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Kensington Slimblade
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

undertaker007
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31

Príspevok od používateľa undertaker007 »

faugusztin napísal:Máš na XP Service Pack 2 ?
Mám strašne silný pocit, že Windows XP bez Service Packu 2 ani len nevie, čo je to wifi, lenže on sa na wifi pripojí... ...ale môže byť nevravím, že nie...
Reinok
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Faugusztin, tak touto otázkou si ma zaskočil, dá sa to nejako zistiť? Pretože si nepametám či sa to tam nahadzovalo pri inštalovaní, ale myslím že je nainštalovaný, na 99% som si istý že tam je.

Včera som sa s tým hral, tento laptop sa pripojí jedine na WEP, či už je to WPA, WPA2, alebo WPA+WPA2 nepripojí sa ani za tú onú, stále načítava iP adresu, a nakoniec sa nepripojí. Aj som prepol kanál na wifi, z Channel 6 na Auto, nakoniec som si cez router dokázal vypať celý net, naštastie mi to v tcome na diaľku zapli (neviem ako).

Ja to potrebujemm dostať na WPA pretože som zistil že na SE ELM mi ide Youtube len ak mám šifrovanie WPA alebo WPA2, ak je WEP stream nefunguje....( dobrá pi******, čo? :facepalm: ) ale je to tak, nechápem čo tam tomu bráni...?

Návrat na "Operačné Systémy"