Obcasny problem so zapinanim PC

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
S4ne
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 04. Jan, 2007, 08:00

Obcasny problem so zapinanim PC

Príspevok od používateľa S4ne »

Zdravim, mam nasledujuci problem, nestava sa casto, ale chytat amok by som uz kvoli tomu nerad tak sa obraciam na vas ;)

Zacnem po poriadku, vecer vypnem PC klasicky, rano zapnem, GPU vetrak toci 100% otacky a ziadny signal do monitora...vsetky ostatne ventilatory bezia normalne, myska a klavesnica svietia, napajanie dosky by malo byt dobre kedze svieti zelena LED-ka naspodu dosky (aj ked to asi vzdy ked do nej ide dajaka stava)...nasledne vypnem PC, vyberiem baterku z dosky na par minut, zalozim, loadnem default BIOS nastavenia a PC nabehne normalne...to sa stalo asi tak prvych 5x, no ked sa mi to stalo naposledy, nepomohol ani reset BIOSu...tak som to zapinal a vypinal a chytil sa asi na siesty krat.....Tento problem mi PC nerobilo od zaciatku...zacalo to tak mozno mesiac dozadu..Moje tipy su: Stary BIOS, Doska alebo GPU (predsalen je to uz babicka :)

HW z podpisu ;)

Budem vdacny za kazdu radu, Thx ;)
MB: Asus M4A77TD CPU: AMD Athlon II X4 620+Scythe Ninja RAM: 2x2GB OCZ Gold 1600MHz VGA: Asus HD 4870 512MB+ACS1+120mm AC Fan HDD: Seagate 250GB PSU: Fortron 550W Black power
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44

Re: Obcasny problem so zapinanim PC

Príspevok od používateľa STENLY »

flashni bios a uvidíš... to blbnutie sa javí ako chybná doska... alebo ešte by to mohol spôsobovať zdroj... a tak isto grafika má už tiež niečo za sebou...
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
xcubus
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa xcubus »

nechcem byt blby..ale mal som nieco podobne a nakoniec mi odisiel monitor ;)
skus neake ine data kable do monitora, chyba by mohla byt aj tam..lebo ak si vyberal cmos baterku, urcite si hybal aj tym kablom.
ked sa to najblizsie objavi, vyskusaj test monitora..odpoj kabel od grafiky, ak sa ti nic nezobrazi..nie je to dobre
teoreticky moze byt problem s grafikou, skus ju vybrat a vlozit naspat
S4ne
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 04. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa S4ne »

Medzicasom som vymenil grafiku, no ani predtym mi to uz dlhsiu dobu nerobilo...ci sa to dajak umudrilo? netusim...ale zatial...*KLOP KLOP KLOP* a dufam ze uz sa to neobjavi :P
MB: Asus M4A77TD CPU: AMD Athlon II X4 620+Scythe Ninja RAM: 2x2GB OCZ Gold 1600MHz VGA: Asus HD 4870 512MB+ACS1+120mm AC Fan HDD: Seagate 250GB PSU: Fortron 550W Black power

Návrat na "Hardware všeobecne"