Zdravim,
mam taky problem, ze ked som particioval disk na pouzitie pre 2 operacne systemy, spravil som to tak, ze nakonci som si nechal miesto na druhy operacny system
Chcel som mat 300GB disk rozdeleny takto:
25 GB windows 7
260 GB programy
15 GB windows XP
Nedoslo mi vsak, ze ked najprv vyhradim systemovu particiu 25GB, potom 260 GB na programy, a potom 15 GB na windows XP (chcel som mat programy na D:), tak Windows XP bude vlastne uplne nakonci disku (neviem ci je to naokraji, alebo blizsie k stredu), kde je najhorsia pristupova doba. Chcel by som presunut tu 15 GB particiu za tu 25 GB, a tu 260 GB dat az nakoniec. Tu 260 GB kludne zrusim, programy si mozem zatial presunut na datovy 1TB disk. Ide teda o to, ci pojde presunut ta 15 GB particia hned za tu 25GB.
Presun particie na disku
- jutes
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 15. Jan, 2008, 14:00
Re: Presun particie na disku
zdar, ono takto kolko mas casu s ty presuvanim tej 15GB particie za tu 25GB? Najjednoduchsie riesenie zrus ich vsetky a vytvor nanovo, tym presunom zabijes vela casu a nemusi ti potom spravne bootovat OS takze sa nevyhnes reinstalu W7 a Xp.
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Feb, 2006, 02:00
25GB particia sa ani nepohne, cize win7 musi ist aj potom, ta stredna je len datova, tu mozem zrusit, ale cely XP sa mi nechce reinstalovat... o cas mi nejde, dam to robit ked si pojdem nieco varit alebo pozerat film. Co sa tyka bezpecnosti, no ja neviem, pokial to prekopiruje 1 k 1, tak by to tomu windowsu XP mohlo byt jedno, nie?jutes napísal:zdar, ono takto kolko mas casu s ty presuvanim tej 15GB particie za tu 25GB? Najjednoduchsie riesenie zrus ich vsetky a vytvor nanovo, tym presunom zabijes vela casu a nemusi ti potom spravne bootovat OS takze sa nevyhnes reinstalu W7 a Xp.
- jutes
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 15. Jan, 2008, 14:00
lenze ked reinstalnes XP tak si pokazis W7, najskor sa instaluje XP a potom W7 aspon ja som to tak robil (nikdy mi to neslo naopak)
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Feb, 2006, 02:00
Ok, takze dobre spravy. Program partition master, ktory je navyse freeware, to spravil asi za hodinu.
Rozdelenie particii mam teraz 25GB na windows 7 (ta sa ani nepohla), hned za nou je ta 15GB na windows XP, a za nou je ta zvysna, vyhradena na programy.
Citelne sa mi zrychlil start windows XP, odhadom aj o 3-4 sekundy, a celkove nabiehanie aplikacii je citelne rychlejsie. Som stastny jak blcha. Takze, ked by mal niekto podobny problem, partiotion master je tu ... jednym slovom uzasny program. Take jednoduche, to som ani necakal, ze takto jednoducho pojde presuvat particie s nainstalovanym OS hore-dole.
Rozdelenie particii mam teraz 25GB na windows 7 (ta sa ani nepohla), hned za nou je ta 15GB na windows XP, a za nou je ta zvysna, vyhradena na programy.
Citelne sa mi zrychlil start windows XP, odhadom aj o 3-4 sekundy, a celkove nabiehanie aplikacii je citelne rychlejsie. Som stastny jak blcha. Takze, ked by mal niekto podobny problem, partiotion master je tu ... jednym slovom uzasny program. Take jednoduche, to som ani necakal, ze takto jednoducho pojde presuvat particie s nainstalovanym OS hore-dole.