Cca. tyzden dozadu som kupil monitor z nadpisu a prisla jedna neprijemna vec - blika. Kedze je to LCD tak reakcia bola wtf? Po chvili testovania som narazil na vinnika, a sice asi debilna elektroinstalacia v nasom panelaku a asi nie celkom OK hodnoty v sieti. Odskusanych mam viac zastrciek.
Z dvoch zastrciek je blikanie viditelne volnym okom tak, ako to byva na videozaznamoch s CRT monitormi, ak viete co myslim. Z jednej je skoro nepostrehnutelne, ale tam moze spravit svoje aj predlzovacka cez ktoru som to pripojil. Ak som sa ale skusil pozret cez fotak, tak uz tam blikanie bolo vidiet.
V pondelok mi ma prist prepatova ochrana, uvidime co ta s tym spravi. Zaujimave je, ze stary monitor a televizor sa s tym pasuju/pasovali dobre a neboli problemy.
Spytat by som sa chcel na nejake mozne rady (sukromnu trafostanicu vynechajme), alebo popripade ci by sa dal monitor bez problemov zreklamovat.
Inak je to pripojene cez VGA kabel.
EDIT: no tak som zistil, ze to robi aj u TV, rit mi asi zachrani len ta prepatovka... Alebo investujem do nejakej UPSky
Benq G2222HDL blika
- _Ludo_
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Jún, 2010, 12:13
Benq G2222HDL blika
Naposledy upravil/-a _Ludo_ v Ut 05. Júl, 2011, 04:06, upravené celkom 1 krát.
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Re: Benq G2222HDL blika
Ak si si naozaj isty ze to je zastrckami tak ich rozober a poriadne podotahuj srubky ktore drzia instalaciu najlepsie az od isticov, niekedy to dokaze narobit divy.
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Problem je VGA kabel. Prestan pouzivat zastarane analogove spojenie a prepoj si monitor cez HDMI/DVI, teda digitalne prepojenie. Nasledne sa budes moct rozlucit s napatovou sluckou, vdaka ktorej vznika uvedeny problem.
- _Ludo_
- Nový používateľ
Tak u TV to robi tiez a ta je prepojena cez HDMI. Prednedavnom mi dokonca zacal preskakovat zvuk tahany z PC cez HDMI kabel. Zeby graficka karta?
Mam HD4770 od Asusu. Formula chladic na tom bol.
Mam HD4770 od Asusu. Formula chladic na tom bol.
- _Ludo_
- Nový používateľ
Zda sam ze prepatovka a DVI kabel pomohli. Minimalne to blikanie uz volnym okom zatial nevidim. Cez fotak/mobil hej.
prepetovka s tym nema nic, dvi musi analogove rusenie odstranit..
problem s tv bude inde..
problem s tv bude inde..
- _Ludo_
- Nový používateľ
No ale intenzita blikania sa menila podla toho do ktorej zasuvky bol monitor zrovna zapojeny, skusal som 3 (aj z inych izieb, takze by mala byt ina faza).
Rozvody v tomto panelaku su celkovo na dve veci. Obcas sa stava, ze zastrcka zaiskri ked nieco pripajam.
Rozvody v tomto panelaku su celkovo na dve veci. Obcas sa stava, ze zastrcka zaiskri ked nieco pripajam.