takze:
vymienam chladic na NB na doske Asus A8N-E. davam tam pasiv modry zalman. otazka: nechat tam gumu, ktora tam je, alebo ju odstranit?
vyzera to takto:
guma okolo northbridge
guma okolo northbridge
podpis zmazaný administrátorom
Daj ju dole, preboha naco taka otazka je to akurat tak dobry tepelny izolant ako teplovodivy material. Daj tam dobru teplovodivu pastu najlepsie AC5, ta zuvacka ide dobre z toho ked to ocistis acetonom, vlastna skusenost na Epox 8KDA3J, ked som tam dal ten pasivny chladic s tou original "zlatou" "teplovodivou" pastou od primecoleru tak mal ten chladic teplotu 36C, po ustaleni a ked som ju vymenil za AC5 mal ten chladic po ustaleni 39.5C. A to uz svedci o dost velkom rozdiele medzi kvalitou pasty. A to som neskusal nejaku riadnu zataz.
dell noťas
okej, podla tvojej rady som to dal het, je to krajsie len mi xvilu trvalo kym som poxopil ze guma je len navrxu... nozik som zabodol pod cely NB, potom som ho skoro vypacil. nastastie sa nic nestalo a teraz z toho pc pisem
teploty su fajn, teraz musim prec, ale aj pri zatazi to bolo super :o vsetkym odporucam, modry zalman uxladi aj NF4U, len jasne ze mi spredu nan fuka 120 mm glacialtech...
a inac som uskutocnil svoj prvy nakup cez internet, a www.tichepc.sk urcite prehlbili moju doveru internetovemu nakupovaniu... je to ryxle a spolahlive
teploty su fajn, teraz musim prec, ale aj pri zatazi to bolo super :o vsetkym odporucam, modry zalman uxladi aj NF4U, len jasne ze mi spredu nan fuka 120 mm glacialtech...
a inac som uskutocnil svoj prvy nakup cez internet, a www.tichepc.sk urcite prehlbili moju doveru internetovemu nakupovaniu... je to ryxle a spolahlive
Som podobneho nazoru na nakupovanie z tejto stranky. Tiez plna spokojnost. Chcem sa opytat, ked mas pusteny pc a prilozis ruku na chipsetovy chladic, je vrely, ci normal. Mam Neo4 a rozhodujem sa ze si kupim Asus, alebo ostanem u msi, trapi ma len spominany chipset, pri ktorych doskach sa hreje menej. V bedni je len jeden 12cm vetrak ktory vzduch vytahuje.
sentimentálna spomienka - valid cpu
ten pasiv ti "vrelo" odporucam. inzinieri od zalmanu nad designom isto premyslali, kratsie nozicky na kraji odstranuju hluche miesta. hladic je tym rovnomerne zatazovany a chladenie je efektivne. btw, da sa otocit aj rebrami v smere prudenia vzduchu spredu, ako ho mam ja. ak si vsimnes, na jednej strane ma skratene 2 rady, na druhe iba jeden. ja som ho dal jednym radom hore - logicky - teplotna analyza.
chladic je v pohode, udajne ma 25 stupnov, ako mal pred tym vrciakom 7000 ot. ale to mi nan spredu fuka 12 glacial. ked ho chytim rukou, je uplne v pohode. skusal som zataz, pri kratkej zatazi 20 min to vybehlo myslim na 33. nemam moc testovat to, ale som maximalne spokojny.
doska je fajn, niekto tvrdi ze asus a amd nie su moc dobra volba, mne zatial funguje tak ako ma (este som neskusal riadne oc, iba cez soft som to taktol o 10% viac a v pohode)
chladic je v pohode, udajne ma 25 stupnov, ako mal pred tym vrciakom 7000 ot. ale to mi nan spredu fuka 12 glacial. ked ho chytim rukou, je uplne v pohode. skusal som zataz, pri kratkej zatazi 20 min to vybehlo myslim na 33. nemam moc testovat to, ale som maximalne spokojny.
doska je fajn, niekto tvrdi ze asus a amd nie su moc dobra volba, mne zatial funguje tak ako ma (este som neskusal riadne oc, iba cez soft som to taktol o 10% viac a v pohode)