Nevedeli by ste mi náhodou poradiť?
Chcel by som doma nastaviť sieť, ale trošičku komplikovanejšie... ... totižto doteraz mám sieť doma nastavenú tak, že mám router Dlink DI-524 a doňho sa pripájajú PC či už káblom, alebo cez wifi. Wifi je zabezpečené WPA2-PSK. Taktiež sa do siete pripoja len určité, vopred nakonfigurované MAC adresy. Takto to všetko funguje správne, tak ako má, aj keď by bola wifina nezabezpečená, nik sa tam nedostane (odskúšané).
Router má nastavenú IP adresu 123.234.34.199, zariadeniam v sieti prideľuje IP adresy DHCP server v tvare 123.234.34.xxx
No ale teraz by som tú sieť chcel modifikovať
Chcel by som káblom pripojiť ďalší AP/router/bridge. Ale chcem, aby jeho wifina bola nezabezpečená, aby nebrala do úvahy MAC filter nastavený na Dlinku, ale aby hocičo, čo sa pripojí cez wifinu tohoto druhého routra nemalo absolútne žiadnu šancu pripojiť sa na už teraz existujúcu sieť...
Ako to mám ponastavovať? (IPčky a neviem ešte čo všetko treba...). Inak, doterajšie pokusy zlyhávali na tom, že keď bola wifi nezabezpečená a zariadenie pripojené na tú nezabezpečenú wifinu už konečne nemalo absolútne žiadny prístup na terajšiu sieť, tak sa neznáme/nové zariadenie nepriojilo, lebo Dlink má ten MAC filter...
Dúfam, že som to dobre opísal, čo chcem... ...proste chcem do teraz existujúcej zabezpečenej siete pridať ďalší router/AP, ktorý sa na pôvodnú sieť pripojí káblom, ale z kábla nebude môcť ťahať nič iné, ako internet (žiadna sieť...)
Mimochodom, tá modifikácia s pridaním ďalšieho routra /AP nie je len tak, ten pridaný router/AP je OvisLink WL-1120AP
Prikladám aj schémičku...