vola sa to ophcrack. nabootujes a bezi to automaticky.
Na zlizite hesla je mozne po zakupeni stiahnut rainbow tables (nieco ako desifrovacie tabulky kde to ma slovinky atd.), takze ak niekto velmi chces a ma cas, k datam sa ti aj tak dostane. Nevyhodou je, ze najvacsia tabulka ma cca 130GB. V zakladnej verzii ophcrack rozlusti kadeco, mne nasiel aj 6-7 znakove heslo do cca 15min na starom Celerone 2GHz.
Ako sa chranit - prelomenie WIN hesla+keylogger
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Ako sa chranit - prelomenie WIN hesla+keylogger
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
ked pouzivas 15 znakov, tak vela stastia, aj moj phenom by sa potil. hlavne ked das neslovnikove slova a cisla, tak metody zacnu zlyhavat...
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
to ano ale len minimum ludi/firiem take dlhe hesla aj pouziva(o com sme sa uz vela krat presvecili napr. NBU)
kedze ako pises nie si nejaka odbornicka na PC tak tu este spomeniem jednu banalnu vec ktora tu nebola spomenuta... pri nainstalovani windowsu ti casto vzniknu aj ine ucty ako tvoj osobny... Guest, Administrator...
daj pravy klik na This Computer (tento pocitac) -> manage (spravovat)... tam si najdi uzivatelske ucty a ak tam mas ucet Administrator alebo Guest tak klikni na nich pravym gombikom mysky a bud ich disablni alebo im nastav hesla... ak tam mas aj ine ucty tak odporucam ti napisat sem, lebo nie je dobre si disablnut napriklad taky ucet ASPNET
daj pravy klik na This Computer (tento pocitac) -> manage (spravovat)... tam si najdi uzivatelske ucty a ak tam mas ucet Administrator alebo Guest tak klikni na nich pravym gombikom mysky a bud ich disablni alebo im nastav hesla... ak tam mas aj ine ucty tak odporucam ti napisat sem, lebo nie je dobre si disablnut napriklad taky ucet ASPNET
- landrower
- Pokročilý používateľ
tak, blba hadam neni, to som zatial este nevidel taketo nieco a to poznam milion slepicek s notbucikmi a nekalymi fotkami...
btw.,, visty a 7icky sa dodavaju s jednym accountom aktivovanym v notasoch, a ak sa nemylim tak tu ide o notebook relativne novy cize by to malo platit.. a myslim ze aj XP sa tak dodavali tie predinstalovane ale to si nepamatam...
btw.,, visty a 7icky sa dodavaju s jednym accountom aktivovanym v notasoch, a ak sa nemylim tak tu ide o notebook relativne novy cize by to malo platit.. a myslim ze aj XP sa tak dodavali tie predinstalovane ale to si nepamatam...
- KatjushaMan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
Dotaz. Neviem ake komplikovane riesenia.
1. Heslo na bios. V notasi by ho musel rozobrat ak to spravi policia
2. Vypnut bootovanie nastavit iba na Hardisk na nic ine
3. 15 miestne heslo len tak neprelomi z casovej narocnosti ale aj z databazovej
Jednoducha pomocka : zapametaj si neaku vetu a z nej pouzi zaciatocne pismena z kazdeho slova kedze potrebuejs dlhe tak aj koncove
JozO SieL NA 1 PivO S FeroM A TaM
A este jedna myslienka vyber z booku baterku a adapter a daj ich niekde inde
1. Heslo na bios. V notasi by ho musel rozobrat ak to spravi policia
2. Vypnut bootovanie nastavit iba na Hardisk na nic ine
3. 15 miestne heslo len tak neprelomi z casovej narocnosti ale aj z databazovej
Jednoducha pomocka : zapametaj si neaku vetu a z nej pouzi zaciatocne pismena z kazdeho slova kedze potrebuejs dlhe tak aj koncove
JozO SieL NA 1 PivO S FeroM A TaM
A este jedna myslienka vyber z booku baterku a adapter a daj ich niekde inde
Dakujem za vsetky reakcie. Mam pocit, ze cim dalej, tym viac sa dostavame k (pre mna) akceptovatelnym rieseniam
Ad ucty vytvorene na PC: Administrator a Guest su disabled, aktivny je len moj ucet. Pri prezerani si "Groups" som nasla aj skupinu "IIS_IUSRS", ktorej clenom je NT AUTHORITY\IUSR a v skupine "Users"(tiez je v Groups) su clenovia NT AUTHORITY\Authenticated Users a tiez NT AUTHORITY\INTERACTIVE. Je to OK? Lebo vazne neviem, shame on me ))
Ad ucty vytvorene na PC: Administrator a Guest su disabled, aktivny je len moj ucet. Pri prezerani si "Groups" som nasla aj skupinu "IIS_IUSRS", ktorej clenom je NT AUTHORITY\IUSR a v skupine "Users"(tiez je v Groups) su clenovia NT AUTHORITY\Authenticated Users a tiez NT AUTHORITY\INTERACTIVE. Je to OK? Lebo vazne neviem, shame on me ))
Prosim ta, neviem co tym myslis... pls par detailov? Vrela vdaka!KatjushaMan napísal:2. Vypnut bootovanie nastavit iba na Hardisk na nic ine
- landrower
- Pokročilý používateľ
to sa robi v BIOSe, v boot menu, tam mas Boot from other devices? a nastavis No.
samozrejme to ale nema zmysel ak nemas heslo BIOSu. to je zaklad. + heslo BIOSu ked chces aby niecomu zabranilo, tak to funguje len ak je PC vypnute, nie v standby a nie v hibernacii a ja neviem akych rezimoch...
samozrejme to ale nema zmysel ak nemas heslo BIOSu. to je zaklad. + heslo BIOSu ked chces aby niecomu zabranilo, tak to funguje len ak je PC vypnute, nie v standby a nie v hibernacii a ja neviem akych rezimoch...