Všeobecná diskusia
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
Krutibrko: Niesom si isty. Znie to tak, ze ako vodic si povinny podat prvu pomoc, iba ak si ucastnik nehody, inac ked si myslis , ze to nezvladas, tak minimalne zavolat 112.
§ 177 Trestného zákona
(1) Kto osobe, ktorá je v nebezpečenstve smrti alebo javí príznaky ťažkej ujmy na zdraví, neposkytne potrebnú pomoc, hoci tak môže urobiť bez nebezpečenstva pre seba alebo iného, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.
(2) Kto osobe, ktorá je v nebezpečenstve smrti alebo javí príznaky ťažkej ujmy na zdraví, neposkytne potrebnú pomoc, hoci je podľa povahy svojho zamestnania povinný takúto pomoc poskytnúť, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.
§ 178 Trestného zákona
Vodič, ktorý po dopravnej nehode, na ktorej mal účasť, neposkytne osobe, ktorá pri nehode utrpela újmu na zdraví, potrebnú pomoc, hoci tak môže urobiť bez nebezpečenstva pre seba alebo iného, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky.
§ 11 Zákona o zdravotnej starostlivosti
(12) Každý je povinný poskytnúť alebo sprostredkovať nevyhnutnú pomoc každej osobe, ktorá je v nebezpečenstve smrti alebo javí známky závažnej poruchy zdravia, ak tým závažným spôspbom neohrozí svoj život alebo zdravie.
§ 418 Občianskeho zákonníka
(1) Kto spôsobil škodu, keď odvracal priamo hroziace nebezpečenstvo, ktoré sám nevyvolal, nie je za ňu zodpovedný, okrem toho, ak toto nebezpečensgvo za daných okolností bolo možné odvrátiť inak alebo ak spôsobený následok je zrejme rovnako závažný alebo ešte závažnejší ako ten, ktorý hrozil.
§ 177 Trestného zákona
(1) Kto osobe, ktorá je v nebezpečenstve smrti alebo javí príznaky ťažkej ujmy na zdraví, neposkytne potrebnú pomoc, hoci tak môže urobiť bez nebezpečenstva pre seba alebo iného, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.
(2) Kto osobe, ktorá je v nebezpečenstve smrti alebo javí príznaky ťažkej ujmy na zdraví, neposkytne potrebnú pomoc, hoci je podľa povahy svojho zamestnania povinný takúto pomoc poskytnúť, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.
§ 178 Trestného zákona
Vodič, ktorý po dopravnej nehode, na ktorej mal účasť, neposkytne osobe, ktorá pri nehode utrpela újmu na zdraví, potrebnú pomoc, hoci tak môže urobiť bez nebezpečenstva pre seba alebo iného, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky.
§ 11 Zákona o zdravotnej starostlivosti
(12) Každý je povinný poskytnúť alebo sprostredkovať nevyhnutnú pomoc každej osobe, ktorá je v nebezpečenstve smrti alebo javí známky závažnej poruchy zdravia, ak tým závažným spôspbom neohrozí svoj život alebo zdravie.
§ 418 Občianskeho zákonníka
(1) Kto spôsobil škodu, keď odvracal priamo hroziace nebezpečenstvo, ktoré sám nevyvolal, nie je za ňu zodpovedný, okrem toho, ak toto nebezpečensgvo za daných okolností bolo možné odvrátiť inak alebo ak spôsobený následok je zrejme rovnako závažný alebo ešte závažnejší ako ten, ktorý hrozil.
CPU: Ryzen 5 5600X, MB: MSI MPG B550 Gaming plus, RAM: 2x16GB Patriot Viper Steel DDR4 3600 Mhz, GPU: XFX Speedster QICK 319 RX6750XT CORE, Monitor: HP OMEN 27q, HDD: Seagate Ironwolf Pro 4TB, M2: Samsung 970 Evo plus 1TB, Crucial P5 plus 2TB SSD: Apacer Panther AS350 512GB PSU: Corsair RM850X Gold, Case:Fractal Define S, NET:Orange FiberNet 500Mb, OS: Win 10 pro 64
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
s primerou mam, sef ju volakedy mal a mal som tu skusenost na tom jazdit. auticko v pohode ale co som cital tak niektore modely boli viacej poruchove na motor (nieco s olejom to malo). SAAB je z teplic, majitela z videnia poznam, ale osobne nie. Skusim sa ti nan popitat.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
ok,to by som ti bol velmi vdacny ak by si nieco zistil
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
qq? to akoze vy uvazujete kupit?
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
vecsinou ebay, castokrat je tovar z US lacnejsi ako z UK, aj ked je z US drahsie postovne + dph... Treba si to popozerat, porovnat. A potom existuje kopa stranok zameranych na aftermarketove diely, ale tam vecsinou na CR-V toho vela nebude. Ked tak popozeraj funkypower.co.uk maju trochu vyssie ceny ako ebay, ale velakrat maju take veci, co ani na ebay niesu.HellAngel napísal:Papku odkial beries tie diely z ameriky hadam by tam mali nieco lacnejsie
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- qq6600
- Používateľ
joplandrower napísal:qq? to akoze vy uvazujete kupit?
- landrower
- Pokročilý používateľ
tak potom uz fakt aspon ten saab, to je aspon pekne, ten nissan je riadna ohava
no ja ti neviem, po dizajnovej stranke mi ten Saab pripomina Ladu
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- landrower
- Pokročilý používateľ
to mozno ale videl si ten nissan?
z toho pseudo-futuristickeho dizajnu mi je porad na blitie
ne akoze na tom by som nemohol jazdit, strasne divne auto..
ten saab aspon vyzera ako auto
z toho pseudo-futuristickeho dizajnu mi je porad na blitie
ne akoze na tom by som nemohol jazdit, strasne divne auto..
ten saab aspon vyzera ako auto
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
A čo tak niečo iné? ( neviem, ale pozeral si náhradné diely, že cca koľko to výjde a tak? - pýtam sa, nemám šajnu o cenách, ale pochybujem, že bude to lacné )
- landrower
- Pokročilý používateľ
hm akoze predtym bola moznost bavorak touring, tusim 5kovy? (snad som trafil), cize diely s cenou rovnako cca ak sa nemylim... ale hlavne, vseobecne poruchovost tychto znaciek jedost nizka na to aby sa oplatilo riesit cenu dielov... to by som skor riesil u nakeho VAG, PSA, a pod... nie u japonskych a svedskych aut...
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Ale rátaj s tým, že je to už jazdenka + nemáš nikde isté, že sa na ňom nič nepokazí.
- qq6600
- Používateľ
To mi je jasne,skuste dat nejake tipy,podmienky:
• diesel
• nie VAG
• nie Francuz
• nie Talian
• Common-rail
• do 6500€
• po zvazeni maminych schopnosti - nie zadny nahon
• diesel
• nie VAG
• nie Francuz
• nie Talian
• Common-rail
• do 6500€
• po zvazeni maminych schopnosti - nie zadny nahon
- landrower
- Pokročilý používateľ
to nieje iste na nicom.. na aute je to ako-tak odhadnutelne aspon ked sa vyznas, co on s otcom docela hej + maju znamych mechanikov dost na to aby odhadli technicky stav vozdidla... podstatna je ako sa pyta vseobecna spolahlivost tych aut...