MSI R5850 Twin Frozen II - problem s fanom
MSI R5850 Twin Frozen II - problem s fanom
Kupil som tuto kartu, odinstaloval stare drivre, pouzil driver sweeper, nahodil tam najnovsie ovladace...zapnem pc a hned ako nacita windows sa fan rozbehne na 55%, pricom karta ma 28°C a toci sa neuvertilenych 3290rpm . Nejake rady? Skusal som aj starsie ovladace, nevie mto vyriesit, BIOS je na karte najnovsi
Spoiler: ukázať
Re: MSI R5850 Twin Frozen II - problem s fanom
zredukuj otacky v catalyst control centre v zlozke performance(aspon myslim ze je to tam ved to hned najdes ak otvoris ccc)-amd overdrive
lol a to akoze je normalne aby karta pri 28°C isla na 55% fan pri 3290rpm? Mna uz napada iba jedno.. reinstal win ale to si necham ako poslednu moznost.
// vytiahol som si BIOS z karty, kde je nastavena krivka chladenia tak ze pri 57°C by mal ist fan na 20%.
// vytiahol som si BIOS z karty, kde je nastavena krivka chladenia tak ze pri 57°C by mal ist fan na 20%.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Na zregulovanie pouzi MSI Afterburner, v nastaveniach si mozes nastavit otacky podla teploty. Do jej BIOSu radsej nezasahuj, pokazi sa ti daco a prides o zaruku
Tak nakoniec som to zreguloval cez MSI afterburner a nastavil som tam taku krivku aka je v biose karty. Ale preco to nereguluje samo, to fakt netusim a to som aj reinstaloval win.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Vyskusaj kartu u kamosa, ci to bude robit aj tam. Ak ano tak skus preflashnut bios, ak sa na to necitis, tak to daj na RMA. Alebo ti ostava uz len to regulovat, ako pises, cez MSI Afterburner
ja by som ten BIOS aj flashol, lenze novsi nieje a starsi tam asi davat nebudem. Uvidim este co s tym..
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Nemyslel som flashnut ho novym, ale preflashovat ho tym istym. Mozno mu len od vyroby zle sadol
Raz sa mi podobne nieco stalo, ale pri opacnom efekte (fan sa tocil len na 10% a nechcel sa vobec rozbehnut). Po preflashovani to uz bezalo ako ma. Ale nechcem ta do toho nejak namotavat. Ked si to este nerobil, tak to nerob, vzdy je tam riziko!!!
Raz sa mi podobne nieco stalo, ale pri opacnom efekte (fan sa tocil len na 10% a nechcel sa vobec rozbehnut). Po preflashovani to uz bezalo ako ma. Ale nechcem ta do toho nejak namotavat. Ked si to este nerobil, tak to nerob, vzdy je tam riziko!!!
nie som sam kto mal taky problem ako ja, docital som sa to na oficialnom fore MSI ale riesenie neviem. Jeden mu tam poradil aby napisal na support MSI ze mu poslu fixnuty bios... tak idem skusit.
tak z MSI support mi odpisali ze to mam reklamovat...do zavad napisem aj neznesitelne zvuky pri zatazi, ta karta huci jak 10 000kvA transformator, a ze vraj military class II suciastky
http://www.youtube.com/watch?v=nSQMUihh ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=nSQMUihh ... re=related
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Ty vole, moj kuchynsky mixer je tichsi . Ma to zvuk jak helikoptera na dialkove so zadrhnutym motorom. Okamzite daj na RMA a toto video im tam pripoj.
Toto sand neni mozne... na tej karte co mi poslali ako novy kus sa neda zdvihnut napätie, ak to dvihnem o akukolvek hodnotu a spustim 3d aplikaciu hned vypne lcd, fan sa roztoci na 100% a pomoze len tvrdy restart pc Vcera som na kartu flashol novsi bios ktory mi oficialne stiahlo a nainstalovalo msi live update a teraz uz karta pada aj ked napätie nemenim omg mam ja ale stastie...jednu reklamujem a poslu mi druhu tiez vadnu
no na def. nastaveniach funguje ?
Po flashnuti na novsi BIOS nie. Ked tak citam net, tak niesom sam kto mal take problemy... tym novsim biosom sa na karte dvihlo napätie a preto karta nejde v 3d.