skratujuci gombik
Re: skratujuci gombik
a vedel by som napriklad konkretne tento seasonic zdroj sam namontovat ? je k tomu dodavany aj nejaky navod ? alebo treba ist za nejakym odbornikom ? treba tam k tomu aj nejake specialne kable ? alebo iba ten co jeden koniec strcim do zdroja a druhy do elektriny ?
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Pozries sa do bedne ako mas zapojeny tento zdroj , a presne tak isto zapojis seasonic
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
aha ok a este posledna vec mi nie je jasna totizto ked mi zoskratoval ten gombik od zdroja a odisiel zdroj stalo sa to proste tak ze som zapol gombik skocila taka pomerne velka iskra a potom uz viac neslo zapnut jedine ked tak na par sekund a potom sa hned zasa vyplo a tak ma napadlo ci ten "skrat" nemohol znicit nejaky hardware v PC teda ja som PC otvoril a pozeral som donho a nic nie je zhorene ani tak ale myslim ci sa nieco (napriklad procesor alebo graficka karta) nemohlo poskodit nejak "vnutorne" od toho skratu-iskry ze proste navonok nic nevidno ale je to pokazene.....nemohlo sa nahodou nieco taketo stat ?
mohlo to odpalit aj ine veci ale kym nevyskusas, tak nezistis. Holt to su tie lacne zdroje....
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
keĎ som raz dávno pri mojich začiatkoch menil zdroj, robil som to tak, že som si pozrel zapojené konektory a ten čo som odpojil som následne zapojil konektorom z nového zdroja a tak som pokračovalknowner napísal:a vedel by som napriklad konkretne tento seasonic zdroj sam namontovat ? je k tomu dodavany aj nejaky navod ? alebo treba ist za nejakym odbornikom ? treba tam k tomu aj nejake specialne kable ? alebo iba ten co jeden koniec strcim do zdroja a druhy do elektriny ?
Spoiler: ukázať
hmm tak to som aj ja rozmyslal ze to takto budem robit ze vypojim-zapojim atd lenze toto mi nie je jasne ze z mojho zdroja co mam teraz ide taka "gunca" kablov a ta sa postupne rozvetvuje a zapaja snad do vsetkeho co v tom PC je a tak by som sa chcel spytat ci takato gunca bude aj pri tomto novom zdroji skratka ci tam budem mat vsetko potrebne aby som to vedel zapojit...ci netreba nic dokupovat....a keby som nahodou nieco zabudol zapojit a zapol by som PC nemohlo by sa s PC nieco stat ?
Kód: Vybrať všetko
http://www.alza.sk/seasonic-ss-500et-f3-d167022.htm#popis
ano ma vsetko
a nie nemoze sa nic stat - len sa pc nezapne - resp harddisk, mechanika alebo nieco co zabudnes zapojit.
nerob z toho taku vedu, ked mas z tohto v gatiach tak si neviem predstavit pri zlozitejsej veci
a nie nemoze sa nic stat - len sa pc nezapne - resp harddisk, mechanika alebo nieco co zabudnes zapojit.
nerob z toho taku vedu, ked mas z tohto v gatiach tak si neviem predstavit pri zlozitejsej veci
no ja zlozitejsie veci robit neplanujem a ani akosi nechcem tak potom by asi malo byt vsetko v poriadku a ho asi kupim len este posledna otazka vy ste mi poradili tento zdroj ale na alze som nasiel aj tento zdroj tiez seasonic len je lacnejsie a rozdiel som si vsimol ze je akurat v nazve ze ten prvy nazov sa konci F3 a druhy T3 je v tom nejaky rozdiel vobec ? vo vykone, spotrebe alebo v niecom ?
http://www.alza.sk/seasonic-ss-500et-f3-d167022.htm#foto
http://www.alza.sk/oem-zdroj-seasonic-ss-d81872.htm
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Ano , je vyrobeny z menej kvalitnych suciastok.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
tak to potom ani tak nevadi to by som asi radsej kupil ten lacnejsi lenze som si vsimol ze napriklad ten lacnejsi ma nejake PCIE a drahsi ma 2x PCIE dalej ze napriklad drahsi je ATX 2.3 a lacnejsi ATX 2.2 a podobne rozdiely tam su a tak by ma zaujimalo ci urcite pojde aj ten lacnejsi napojit do kazdej skrine a ci pojde ten zdroj urcite aj so vsetkym spojit (napriklad graficka, procesor a neviem s cim vsetkym je este spojeny)
moja posledna otazka je uz v podstate nepodstatna rozhodol som sa to radsej ist kupit do kamenneho obchodu kde mi to aj namontuju len by ma este zaujimalo co myslite preco mi ten zdroj zoskratoval ? mohlo to byt tym ze samotny zdroj nebol kvalitny alebo zeby som hral prilis silne hry a ten zdroj to neutiahol ? (napr. Crysis 2) ten zdroj co mi zoskratoval bol Silent & Cool BlueStorm II 500 watovy
prilis silne hry neexistuju ... su len hry, ktore maximalne vytazuju komponenty. Ale ono v podstate skoro kazda hra sa snazi vytrieskat z hw maximum. Ale kvoli tomu ti nema co odchadzat zdroj, takze ten zdroj bol shit.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
ok tak dik vsetkym za pomoc