Zosietovanie win7
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Zosietovanie win7
Potrebujem zosietovat notas a pc notas ide cez wifi a mam to na jednom routri... skusal som aj homegroup ale to je pekna pi******
Chcem odtial dostat 8gb film ale mam 4 gb kluc a ziadny externak ani nic podobne... net mam pomaly aby som to stahoval
a cez winrar mi 4gb part chce robit hodinu a pol
Jednoducho chcem ovladat komplet notas z mojho PC
Chcem odtial dostat 8gb film ale mam 4 gb kluc a ziadny externak ani nic podobne... net mam pomaly aby som to stahoval
a cez winrar mi 4gb part chce robit hodinu a pol
Jednoducho chcem ovladat komplet notas z mojho PC
Spoiler: ukázať
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Re: Zosietovanie win7
Mam to presne tak isto ako ty a vsetko mi fici. Aky mas OS na notase, tiez win7? Aky mas router? Aby sme boli v obraze.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Nenapisal si ci mas na obidvoch pc Win7, predpokladam ze ano. Takze najprv musis mat obidva pc v rovnakej workgoupe. Potom si na obidvoch nastav pevne IP adresy (nie cez DHCP). Samozrejme musis mat v nastaveniach suborov a tlaciarni vsetko povolene/zapnute, len jedine co nechaj vypnute je Zdielanie chranene heslom. Dalej si v notebooku povol usera Guest. Daj zozdielat nejaky lubovolny adresar (cez Vlastnosti) a ako pouzivatela si zvol Guest a daj Pridat, nasledne Zdielat. Takto zozdielany priecinok by mal byt viditelny/spristupneny pre vsetkych pouzivatelov v tvojej sieti. Vyskusaj a daj vediet. Ked ti to pojde, poziereme sa na "Remote desktop control".
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
ja mam tiez podobny problem s tym ze do notebooku z hlavneho pc sa dostanem v pohode aj stahovat,ale spatne mi to nejde a furt pyta heslo na hlavny pc -aj ked ho zadam tak nejde,aj guest povoleny,vlastne vsetko co sa dalo
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
homegroup nieje kravina, nauc sa to pouzivat a nastuduj si, ako to pracuje. potom nebudes pisat podobne hovadiny a rovnako ako ja, budes na tom v pohode fungovat. Odburava to totiz problemy tuna popisovane - ze to pri pripajani na iny pc pyta nejake hesla.
Pohodlne si takto kopirujem filmy po 1GBit/s LAN a ide to max rychlostou hdd.
Pohodlne si takto kopirujem filmy po 1GBit/s LAN a ide to max rychlostou hdd.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
ak to neches robit cez tu cudnu vec menom home group .. ale klasicky cez windows siet (v linuxe SMB) tak si hlavne nastav v ovladacich paneloch -> system -> rozsirene sys. nastavenia -> nazov pocitaca -> zmenit -> a tam je pracovná skupina a tú nastav na obidvoch PC rovnakú .. reštartuj obidvoje PC a nastav toto : v ovladacich paneloch -> centrum sieti -> zmenit rosirene nastavenia zdeialania ->
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- elementar
- Sponzor fóra silver
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... bc0633077a
windows cant find computer named ......
Ja to **bem nechapem co to nejde ci to ten posrany router nevie uz fakt neviem
windows cant find computer named ......
Ja to **bem nechapem co to nejde ci to ten posrany router nevie uz fakt neviem
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
s routrom to nema nic spolocne ... ked uz to robis cez tu k****nu menom homegroup tak skus premenovat film aby tam neboli interpunkcie .. a skus to normalne cez siet ... nie cez homegroup
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Chyba nie je v routri. Klidek, vyriesime to, len to chce trpezlivost. Vyskusaj pingnut ten PC na ktory sa pripajas, ci je vobec viditelny (start/spustit/cmd/write command "ping 192.168.1...")
Na obidvoch PC si nastav rovnaku Homegroupu, vacsinou to je defaultne WORKGROUP. Na pc, na ktory sa ides pripajat si zapni konto hosta a vypni zielanie chranene heslom. Daj zozdielat nejaky folder - cez vlastnosti! Pridaj pouzivatela Guest cez "Pridat" a nasledne "Zdielat"
Teraz je folder zozdielany v tvojej sieti.
Ak sa chces na neho pripojit, tak si namapuj dany folder (vyskusaj cez IP - som ti pisal, aby si si nastavil pevnu IP, aby si nemusel pri mapovani priecinku stale davat inu, ktoru priradi router danemu PC cez DHCP):
..a je to
..aky mas antivirus? Hlavne aky firewall pouzivas? Mozno ti ho brzdi prave on. A nezabudni si hlavne v rozsirenych nastaveniach zdielania povolit Zdielanie suborov a tlaciarni!
Na obidvoch PC si nastav rovnaku Homegroupu, vacsinou to je defaultne WORKGROUP. Na pc, na ktory sa ides pripajat si zapni konto hosta a vypni zielanie chranene heslom. Daj zozdielat nejaky folder - cez vlastnosti! Pridaj pouzivatela Guest cez "Pridat" a nasledne "Zdielat"
Teraz je folder zozdielany v tvojej sieti.
Ak sa chces na neho pripojit, tak si namapuj dany folder (vyskusaj cez IP - som ti pisal, aby si si nastavil pevnu IP, aby si nemusel pri mapovani priecinku stale davat inu, ktoru priradi router danemu PC cez DHCP):
..a je to
..aky mas antivirus? Hlavne aky firewall pouzivas? Mozno ti ho brzdi prave on. A nezabudni si hlavne v rozsirenych nastaveniach zdielania povolit Zdielanie suborov a tlaciarni!
- elementar
- Sponzor fóra silver
Na zdielanie mam povolene vsetko... firewally su povypinnane windowsacke na notasi je ale zapnuty firewall v nod32
vypol som firewall v nod32 dostal som sa dalej ale iba po
ako si na pevno nastavit Ipcku mam po anglicky abo Winy
vypol som firewall v nod32 dostal som sa dalej ale iba po
ako si na pevno nastavit Ipcku mam po anglicky abo Winy
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Pevnu IP si nastavis tu:
..zrejme mas net od T-comu ako ja, tak si to nastav podla mna. Rozdielne daj iba posledne cislo v Adrese IP (lubovone od 2-254).
Nestaci ak v NODe vypnes firewall, lebo jeho service bezi na pozadi. Musis mu umoznit zdielanie v sieti (urob to na obidvoch PC):
..ak toto urobis, skus pingnut PC na ktory sa ides pripajat, ako som pisal vyssie.
..zrejme mas net od T-comu ako ja, tak si to nastav podla mna. Rozdielne daj iba posledne cislo v Adrese IP (lubovone od 2-254).
Nestaci ak v NODe vypnes firewall, lebo jeho service bezi na pozadi. Musis mu umoznit zdielanie v sieti (urob to na obidvoch PC):
..ak toto urobis, skus pingnut PC na ktory sa ides pripajat, ako som pisal vyssie.
- elementar
- Sponzor fóra silver
Na a uz zas to nejde zase ta diagnostika
aj po vypnuti firewallu to iste uz ani heslo nepyta...
Ip som nastavil na moj koncovku 22 a na notas tusim ze 13
vo firewalle na notasi v node je iba ipcka s koncovkou 1.... su 4 a vsetky su povolene nic to nepomohlo
ja uz fakt neviem co robim zle
Edit: neako som sa tam dopracoval... takze z notasu sa dostanem do mojho PC ale v mojom PC notas nevidim ani v homegroup ani v network
vo firewalle na notasi v node je iba ipcka s koncovkou 1.... su 4 a vsetky su povolene nic to nepomohlo
Edit: neako som sa tam dopracoval... takze z notasu sa dostanem do mojho PC ale v mojom PC notas nevidim ani v homegroup ani v network
Naposledy upravil/-a elementar v Ut 26. Apr, 2011, 16:29, upravené celkom 1 krát.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Akoze tusis, ze 13?? Vsak hlavne tu IP potrebujes presne vediet, lebo na notebook sa ides pipajat! NOD vobec neries, nastav tam iba "Umoznit zdielanie" a to je vse. Vyskusal si pingnut tvoj notebook, pomocou jeho IP? Co ti vypisalo?elementar napísal:Na a uz zas to nejde zase ta diagnostika
Pri zdielani priecinka, kde si nastavoval povolenie pre Gueasta, skus namiesto Guest pridat Everyone:
- elementar
- Sponzor fóra silver
takze hore edit z notasu sa do pc dostanem ale opacne nie
prepac asi som vymeteny ale nerozumiem kam mam na pevno napisat tu ip notasu...
takze takto na pc som sntavil 192.168.1.12 na maska je ta 255..... a tie dve ostatne mam koncovku 1
v notasi 192.168.1.13 ostatne to iste ako pc
problem je ze Guest tam ani nieje a ja z PC nevidim vobec notas v homegroup
edit: dal som zdielat film z dcka z notasu pre everyone... notas sa objavil v network v homegroup nie... ked chcem vstupit do notasu cez network pyta to hovniacke heslo
prepac asi som vymeteny ale nerozumiem kam mam na pevno napisat tu ip notasu...
takze takto na pc som sntavil 192.168.1.12 na maska je ta 255..... a tie dve ostatne mam koncovku 1
v notasi 192.168.1.13 ostatne to iste ako pc
problem je ze Guest tam ani nieje a ja z PC nevidim vobec notas v homegroup
edit: dal som zdielat film z dcka z notasu pre everyone... notas sa objavil v network v homegroup nie... ked chcem vstupit do notasu cez network pyta to hovniacke heslo