Nechcel som nazvať tému "Problémy s HDD" pretože verím že podobných názvov majú už moderátory plné zuby tak som to nazval inak, každopádne, disk toho robí viacej...
Takže, mám Samsung HD642JJ. Má už asi dva roky...odtočené v priemere tak 2-3 hodiny denne. Podmienky na život má dobré...chladený, bez prachu. (32st.C.)
Tak a čo teraz robí...Zrazu pri ukladaný dát sa akoby zasekol a asi po dvoch minútach vyskočila win. hláška typu o chybnom sektore a disk (samostatný úložný priestor bez win.) zmizol z Tento počítač.
Vypol/zapol ...pred prihlasovaným sa objavil nejaký text s kontrolou disku...ja som si medzi tým odskočil a už to bolo na obrazovke...myslím že sa to dá aj zrušiť, ale netušil som že to vyskočí...kontrola skončila a prihlásil som sa... disk bol opäť tak kde mal byť...ale akoby jeho reakcie "lágovali". Dokonca mi aj jeden priečinok so súbormi zmizol kde som mal nejaké moje projekty, takže dúfam že to cez nejaký program vydolujem...(snáď).
Každopádne disk som mal dosť napráskaný skoro stále (väčšinou tam bolo len pár desiatok GB voľné) neviem či to je dôležitá informácia, ale radšej napísať ako nie.
(Na disku boli väčšinou nejaké seriály a z menších súborov tam boli možno nejaké inštalované hry.)
Každopádne, momentálne zálohujem čo ide na druhý disk...niekde mi vypisuje že súbor sa nedá čítať a tak dám preskočiť...
Môj postup je asi taký že skopírujem čo sa dá...skúsim cez nejaký program vydolovať tie uložené projekty (väčšinou Office, CAD a EAGLE) no a potom to celé naformátujem normálnym formátom. (asi cez inštalačku win)...A následne to skúsim prehnať cez nejaké testeri...
Píšem hlavne aby som vedel či sa s tým dá ešte niečo robiť a hlavne či postupujem správne...Niekde som započul že by možno pomohol low level format, ale neviem...niekde som čítal že je tu možnosť že sa tým disk pokazí. (alebo niekde zasa bol tip že ak sú zlé dáta na konci, rozdeliť disk na dve časti a tú "poškodenú" nepoužívať, tak neviem).(alebo cez ccleaner všetko prepísať na nuly...no neviem, zasa tak moc sa do toho nerozumiem)
Ak máte trocha času budem rád keď mi niekto zainteresovaný pomôže...snáď bude disk ešte k úžitku.
ďakujem.
Disk si sám maže súbory...
Disk si sám maže súbory...
CPU: Intel E8200 @3.2Ghz/1.1V - Freezer 7Pro «|» MB: ASUS P5K SE «|» VGA: GB 4850 «|» HDD: M4 64GB, SAMSUNG F1 1TB «|» RAM: OCZ 2x1GB 800Mhz Special Ops Edition+ 2x1GB red A-DATA «|» Mechanika: 1, NEC DVD-RW ND-3540A 2, SAMSUNG DVD-RW SH-S203P «|» Mouse: Logitech MX518 «|» Monitor: Benq G2222HDL «|» Headphone: Sennheiser eH 250
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Disk si sám maže súbory...
ocekuj smart hodnoty v hdtune alebo v crystal disk info. v pripade akejkolvek chyby reklamuj, mozes to spravit tak ci tak, pretoze disk nema co robit veci, ktore robi tebe.
Zbytocne formatujes cez instalator, mozes to robit z windowsu je to to iste.
Zbytocne formatujes cez instalator, mozes to robit z windowsu je to to iste.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
ten disk konci, kup novy a dolezite udaje zalohuj. Hento kedysi aj mne jeden disk robil a jedneho dna sa uz ani nerozbehol. Cize rozdelovat je somarina, casom sa to rozsiri na cely disk.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Takže... zálohoval som čo sa dalo...
A chcel som to naformátovať...lénže...to mi nijako nešlo...vždy s to len seklo a disk vypadol...
Potom som cez nejaké dva programy skúšal vydolovať nejaké údaje, lenže tie rovno vypísali chybu a zatvorili sa celé...
Tak po otvorení disku v HD Tune ma trošku ovalil pot...
http://k.min.us/in0oTW.png
Pozeral som záruku...ešte trvá trojročná do decembra...takže prinajhoršom to tam skúsim odniesť...(asi bude dobré odpísať alebo odfotiť "etiketu" s výrobným číslo aby som vedel či mi dali rovnaký alebo iný disk.)
Každopádne najviac ma trápia tie dokumenty čo som tam mal...Budem fakt vďační ak existuje niečo s čím by som zachránil aspoň časť. Disk zachraňovať za každú cenu nebudem, zasa také drahé to nieje o tom mi moc nejde...
A čo sa týka tej opravy...asi bude najlepšie to premazať to Gutmannom nie ? Mal som tam aj nejaké faktúry a proste dokumenty, ktoré boli súkromné a zrovna nejakému technikovi do toho moc nieje. Ak to samozrejme pôjde premazať...
EDIT: čo mohlo spôsobiť takú závadu disku ? Práveže u mňa majú disky dosť veľké pohodlie...bola to viac menej výrobná chyba (ktorá sa časom prejavila) alebo nejaký FW...S HDD problémami nemám nejakú bohatú skúsenosť.
A chcel som to naformátovať...lénže...to mi nijako nešlo...vždy s to len seklo a disk vypadol...
Potom som cez nejaké dva programy skúšal vydolovať nejaké údaje, lenže tie rovno vypísali chybu a zatvorili sa celé...
Tak po otvorení disku v HD Tune ma trošku ovalil pot...
http://k.min.us/in0oTW.png
Pozeral som záruku...ešte trvá trojročná do decembra...takže prinajhoršom to tam skúsim odniesť...(asi bude dobré odpísať alebo odfotiť "etiketu" s výrobným číslo aby som vedel či mi dali rovnaký alebo iný disk.)
Každopádne najviac ma trápia tie dokumenty čo som tam mal...Budem fakt vďační ak existuje niečo s čím by som zachránil aspoň časť. Disk zachraňovať za každú cenu nebudem, zasa také drahé to nieje o tom mi moc nejde...
A čo sa týka tej opravy...asi bude najlepšie to premazať to Gutmannom nie ? Mal som tam aj nejaké faktúry a proste dokumenty, ktoré boli súkromné a zrovna nejakému technikovi do toho moc nieje. Ak to samozrejme pôjde premazať...
EDIT: čo mohlo spôsobiť takú závadu disku ? Práveže u mňa majú disky dosť veľké pohodlie...bola to viac menej výrobná chyba (ktorá sa časom prejavila) alebo nejaký FW...S HDD problémami nemám nejakú bohatú skúsenosť.
CPU: Intel E8200 @3.2Ghz/1.1V - Freezer 7Pro «|» MB: ASUS P5K SE «|» VGA: GB 4850 «|» HDD: M4 64GB, SAMSUNG F1 1TB «|» RAM: OCZ 2x1GB 800Mhz Special Ops Edition+ 2x1GB red A-DATA «|» Mechanika: 1, NEC DVD-RW ND-3540A 2, SAMSUNG DVD-RW SH-S203P «|» Mouse: Logitech MX518 «|» Monitor: Benq G2222HDL «|» Headphone: Sennheiser eH 250
- nimh
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 11. Apr, 2010, 12:03
mozes este skusit firmware dat nove ale nejak nedavam tomu nejak velku sancu.mozes ho prepalit a skusit ako sa sprava.alebo ho remapni.pusti ho cez toto http://www.ulozto.sk/7912614/windlg-122-zip co na to povie.ak nic tak to slahni na reklamaciu
CPU: AMD APU A10-6800K RAM: 4x4GB Kingston HyperX Beast 2133MHz MB: ASUS A88X-PRO SSD: SAMSUNG 850 PRO 1TB, HDD: WD RED spolu 12TB VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 PIECKA: SAMSUNG MONITOR: PHILIPS model 234E5, OS: Windows 10 64bit, UPS: APC ES-700
Mal som tam krížik a nešlo to načítať...
Ten disk má určite poškodené sektory...ja neviem...určite na to existuje nejaký soft ktorý by iba čítal a nezapisoval...kľudne aj pod DOSom...
Ten disk má určite poškodené sektory...ja neviem...určite na to existuje nejaký soft ktorý by iba čítal a nezapisoval...kľudne aj pod DOSom...
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
chces kravinu. inac disk neotestujes, iba zapisom, citanim a verifikovanim precitanych dat.
skratka ho vyhod a nespekuluj, beztak nic neporiesis.
skratka ho vyhod a nespekuluj, beztak nic neporiesis.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Ja ho predsa testovať nechcem...mne šlo len o to vytiahnuť pár vecí a koniec...doma na kolene sa ho nepokúšam opraviť vyššie som povedal že mi o to nejde, taká drahá vec to zasa nieje.
Ale v poriadku...skúsim tú reklamáciu a uvidíme...ak dajú nový kúsok tak prečo nie.
Ale v poriadku...skúsim tú reklamáciu a uvidíme...ak dajú nový kúsok tak prečo nie.
Ak z toho disku chces este nieco zachranit, tak nan rozhodne nic nezapisuj. Tak isto nerob ziadny update firmware ak pojde na reklamaciu.
V prvom rade pre istotu vymen datovy kabel, potom sa nan pusti pod DOSom s HDD Regeneratorom. Zalezi kolko je tam bad sectors a ci su vsetky opravitelne, moze to trvat velmi velmi dlho, lebo to nie je maly disk a ide sa sektor po sektore...
Lepsi soft myslim neexistuje, mne pomohol vela krat.
Tiez mozes skusit Magic Recovery, ale pokial tam budu zle sektory, tak to nevidim moc ruzovo. Vsetky podobne programy obnovuju zmazane data, nie data z poskodenych sektorov. Ak nepochodis s HDD Regeneratorom, tak s nicim inym.
V prvom rade pre istotu vymen datovy kabel, potom sa nan pusti pod DOSom s HDD Regeneratorom. Zalezi kolko je tam bad sectors a ci su vsetky opravitelne, moze to trvat velmi velmi dlho, lebo to nie je maly disk a ide sa sektor po sektore...
Lepsi soft myslim neexistuje, mne pomohol vela krat.
Tiez mozes skusit Magic Recovery, ale pokial tam budu zle sektory, tak to nevidim moc ruzovo. Vsetky podobne programy obnovuju zmazane data, nie data z poskodenych sektorov. Ak nepochodis s HDD Regeneratorom, tak s nicim inym.