Panasonic plazmy 2011
- commodore64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05
Re: Panasonic plazmy 2011
Tak, zobral som ta za slovo a kupil som 42G30. Obraz je fakt pekny, pekne farby, SD obraz vyborny. Nie je mu velmi co vytknut. Dost mi vsak vadi ten ventilator a bzucanie, ktore je evidentne pocut. Hlavne v noci. Neviem teraz, ci je to normalne alebo to mam menit...
Spoiler: ukázať
to je proste panasonic....
___________________________________________________________________________________________________________
CPU: Intel Pentium G4600, CPU Cooler: Be quiet! PURE ROCK, GPU: SAPPHIRE NITRO Radeon RX 560 4G OC, MB: ASUS PRIME B250-A, RAM: Kingston 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 HyperX Fury White Series, SSD: Samsung 850 EVO 256GB, PSU: EVGA 550 B3, Case: NZXT S340 Elite, LCD: Dell U2414H Ultrasharp
CPU: Intel Pentium G4600, CPU Cooler: Be quiet! PURE ROCK, GPU: SAPPHIRE NITRO Radeon RX 560 4G OC, MB: ASUS PRIME B250-A, RAM: Kingston 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 HyperX Fury White Series, SSD: Samsung 850 EVO 256GB, PSU: EVGA 550 B3, Case: NZXT S340 Elite, LCD: Dell U2414H Ultrasharp
neviem no ja mam ten isty a nic nepocujem ani v noci
asi som hluchy
asi som hluchy
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Spravna volba a nie nejake smradlave LCD s hovno obrazom. Az si to trochu vyladis a nastavis a pozries si nejaky pekny film v HD, tak potom budes hodnotit. Ako prvu vec by som pripomenul, ze mame radi fotky! Urob nejake pekne foto, nech sa mame cim kochat. Kazdy len kupi TV, a potom uz ma poradene, tak zduchne a nikde nic.
Krok cislo 2, aktualizuj si firmware na TV [klik]. Pozor: Link som nasiel teraz, neviem, ci je to ten spravny, ty si zodpovedny za tvoje ciny. Ak si TV pokazis a budes to chciet na mna zvalit, ukazem na teba prstom a vysmejem sa ti.
Krok 3: Obraz si nakalibruj, alebo pouzi nejake nastavenia, ktore niekto vystavil na net, aby bol aj uveritelny. Co sa tyka ventilatorov, ako som uz pisal, moja TV ich ma min. 4 a este nikdy sa mi ziaden netocil. Bzucanie - opat pozri nastavenia, hlavne rozne setriace rezimy, tieto veci sa casto daju eliminovat nejakym nastavenim, ktore neurobi takmer ziadnu zmenu v obraze, ale prejavi sa inak, podobne je to aj na mojej TV.
Nejake moznosti nastavenia, co som nasiel (ine si najdes sam, ked lozis po takychto forach):
EDIT: Este k tomu bzucaniu. Tento typek to opravil utiahnutim skrutky na jednom plosaku [klik]. Je mi jasne, ze to na novej TV robit nebudes. Toto uz je zaujimavejsie - klik - bzucanie sposobene vibrovanim ramu alebo coho. Mozes skusit obchytkat tvoju TV, ci to neprestane. Pripadne napisat do Panasonicu a vynadat im s tym, ze nech sa ti na to dojdu pozriet. Najskor by som sa ale fakt pohral s nastaveniami.
Krok cislo 2, aktualizuj si firmware na TV [klik]. Pozor: Link som nasiel teraz, neviem, ci je to ten spravny, ty si zodpovedny za tvoje ciny. Ak si TV pokazis a budes to chciet na mna zvalit, ukazem na teba prstom a vysmejem sa ti.
Krok 3: Obraz si nakalibruj, alebo pouzi nejake nastavenia, ktore niekto vystavil na net, aby bol aj uveritelny. Co sa tyka ventilatorov, ako som uz pisal, moja TV ich ma min. 4 a este nikdy sa mi ziaden netocil. Bzucanie - opat pozri nastavenia, hlavne rozne setriace rezimy, tieto veci sa casto daju eliminovat nejakym nastavenim, ktore neurobi takmer ziadnu zmenu v obraze, ale prejavi sa inak, podobne je to aj na mojej TV.
Nejake moznosti nastavenia, co som nasiel (ine si najdes sam, ked lozis po takychto forach):
- commodore64
- Používateľ
Nemusis byt hluchy, len proste to tvoj TV zrejme nerobi. Takto: ja to pocujem az do hlasitosti 13. Takze teda az 13-ka v noci prebije ten bzukot. Teda chapete, ze to nie je namyslanie si. A bzucanie sa meni s obrazom. Ak je biela obrazovka, bzuci velmi, ak je cierna, prestane. Ako, v TPD mi to bez problemov vymenia, len sa mi s tym fakt nechce babrat. Balit, odviezt, priviezt a zase detto. Navyse idem zajtra do BA na hokej.scarinko napísal:neviem no ja mam ten isty a nic nepocujem ani v noci
asi som hluchy
Ako strasne rad, ale chvilku to este potrva. V januari som kupil nove skrinky, gauc, stolik, HPTC a 5+0 repro. Teraz telku a este ma caka AV receiver Onkyo SR309. Teraz mam vedla TV staru vezu Aiva. Vrazil som uz do toho skoro 3000€ a teraz to odfotim s tou hnusnou vezou... Ani nahodou Kupim > namontujem/skalibrujem > potom odfotim.zoom napísal:Spravna volba a nie nejake smradlave LCD s hovno obrazom. Az si to trochu vyladis a nastavis a pozries si nejaky pekny film v HD, tak potom budes hodnotit. Ako prvu vec by som pripomenul, ze mame radi fotky!
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Zrovna hladam najaku TV a potrebujem porarit.
- chcem 42"
- chcem plne HD
- bude natom pozerany SD signal (analog kablovka)
- bude natom Xbox
- doteraz som mal 32"LCD
- a na par dni som mal pozicany LG 42PJ350
- ten mi relativne stacil len po zotmeni bol problem z ciernou - svietila ako na LCD...... a mi vadilo...
- hladam skor Low/mid-range produkt tak 500-600E
- rozmislal som o Panasonic X3, al etam ma odradza to rozlisenie...
CO by ste mi odporucili?
- chcem 42"
- chcem plne HD
- bude natom Xbox
- doteraz som mal 32"LCD
- ten mi relativne stacil len po zotmeni bol problem z ciernou - svietila ako na LCD...... a mi vadilo...
CO by ste mi odporucili?
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- Ivi de LaCorke
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Apr, 2011, 23:26
Zdravím Vás všetkých,
mám na Vás len takú viac menej praktickú otázku, ale potreboval by som to vedieť...Neviem mi niekto poradiť, aký rozmer má krabica 50" panasonic televízoru (konkrétne P50VT30E, ale myslím, že aj iné by mali mať štandartné rozmery krabice), keďže si ho potrebujem sám previezť od dodávateľa...Nepotrebujem žiadne špekulácie, že prečo, či podobné veci, len ten rozmer krabice ...Ďakujem pekne za pomoc...
mám na Vás len takú viac menej praktickú otázku, ale potreboval by som to vedieť...Neviem mi niekto poradiť, aký rozmer má krabica 50" panasonic televízoru (konkrétne P50VT30E, ale myslím, že aj iné by mali mať štandartné rozmery krabice), keďže si ho potrebujem sám previezť od dodávateľa...Nepotrebujem žiadne špekulácie, že prečo, či podobné veci, len ten rozmer krabice ...Ďakujem pekne za pomoc...
- Ivi de LaCorke
- Nový používateľ
no ked uz sme na tomto vlakne, tak by som na tvojom mieste pouvazoval nad panasonic P42G30 cena sa pohybuje niekde okolo toho tvojho financneho rozpätia a urcite budes spokojny, kedze:Toman napísal:Zrovna hladam najaku TV a potrebujem porarit.
- chcem 42"
- chcem plne HD
- bude natom Xbox
- doteraz som mal 32"LCD
CO by ste mi odporucili?
- full HD má
- SD signal - neporovnatelne lepsi obraz oproti LCD
- aj s tou ciernou budes spokojny, kedze tym sa vyrobcovia panasonicu najviac chvalia pri tohorocnych modelovych radach
- pre xbox ma televizor game mod, ktory ti umozni plnohodnotny zazitok z hier, bez nejakych rozmazaníc
- a tento model nie je low/mid, ale high a ako som spomenul cena okolo toho tvojho rozpätia
nie som sice nijaky expert cez TV, ale co to som o tejto novej rade nacítal, kedze som si tiez vyberal TV, co by mi vydrzala relativne dlho a myslim, ze rozhodnutim sa pre tohorocne modelove rady od panasonicu neurobis ziadne zle rozhodnutie...a tak ako zoom niekde hore pisal, naproti lcd je kazda plazma lepsia...a tato rada neopdp od panasoniku je lepsia ako bezne plazmy...
P.S.: radsej ten mesiac vydrz a dosetri tych 100€ naviac za tento tv a neolutujes ...moj osobny nazor
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
...len dodam, ze ziadna plazma neurobi pri zobrazovani Full HD BluRay ripoch a BD taky ostry obraz ako LCD/LED! Uz len z toho dovodu, ze plazma ma maksi obraz, preto je na SD signal lepsia.Ivi de LaCorke napísal:naproti lcd je kazda plazma lepsia...
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
staticky obraz ma plazma rovnako ostry, pohyblivy neporovnatelne ostrejsi
Toman - doplat 100e na G30, uz len koli mensim odleskom
nenastavujte obraz kym nemate nabehanych aspon 300h, farby sa vam este totalne zmenia
Toman - doplat 100e na G30, uz len koli mensim odleskom
nenastavujte obraz kym nemate nabehanych aspon 300h, farby sa vam este totalne zmenia
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
...to je tak, zarytemu plazmistovi to nevyhovorisandrejsvk napísal:pohyblivy neporovnatelne ostrejsi
Rovnako ako pri "Nvidia vs. ATI/AMD"
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
dokaz, ze je to tak
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
- commodore64
- Používateľ
Poriadne LCD/LED stoji viac ako 500-600€.
Ak LCD, tak odporucam Sony EX500 seriu:
http://www.lacne-nakupy.sk/audio-video- ... 16269.html
alebo Samsung C630 s matnym obrazom a ciernou na urovni 0,08 cd/m2.
http://www.mall.sk/lcd-televizory-400-7 ... g-le40c630
Ale priprav sa na horsi SD obraz a tiez tam moze nastat rozmazavanie pri pohybe.
Zaujimava mid-range plazma:
http://www.lacne-nakupy.sk/audio-video- ... 18382.html
Ak LCD, tak odporucam Sony EX500 seriu:
http://www.lacne-nakupy.sk/audio-video- ... 16269.html
alebo Samsung C630 s matnym obrazom a ciernou na urovni 0,08 cd/m2.
http://www.mall.sk/lcd-televizory-400-7 ... g-le40c630
Ale priprav sa na horsi SD obraz a tiez tam moze nastat rozmazavanie pri pohybe.
Zaujimava mid-range plazma:
http://www.lacne-nakupy.sk/audio-video- ... 18382.html
- Ivi de LaCorke
- Nový používateľ
Pocuj, cim dostavas signal do TV??? nie nahodou cez scart kabel??? lebo je mozne, ze cele to bzucanie ti sposobuje len nekvalitny lacny cinsky scart kabel (nie ze by tie drahsie a lepsie neboli z ciny )...ja som mal ten isty problem s jednym TV a s roznym bzucanim obrazu pri zmene farieb (najviac bzucalo pri svetlych az bielych scenach). Chvilu som sa s tym trapil a nakoniec som sa nejako dozvedel, ze to moze suvisiet s kabelazou, ktoru som dovtedy neriesil...Nasledne som kupil celotieneny (teda kazda zila samostatne tienena), pozlateny scart asi za 12€ a od vtedy cuduj sa svete nic nebzuci ...taktiez to moze suvisiet aj s inymi typmi kablov nie len scart ale aj nekvalitne HDMI a tektiez aj s elektrikou - tam som si dal BELKIN PureAV prepatovu ochranu ktora cisti prud od vykyvov...commodore64 napísal:Nemusis byt hluchy, len proste to tvoj TV zrejme nerobi. Takto: ja to pocujem az do hlasitosti 13. Takze teda az 13-ka v noci prebije ten bzukot. Teda chapete, ze to nie je namyslanie si. A bzucanie sa meni s obrazom. Ak je biela obrazovka, bzuci velmi, ak je cierna, prestane. Ako, v TPD mi to bez problemov vymenia, len sa mi s tym fakt nechce babrat. Balit, odviezt, priviezt a zase detto. Navyse idem zajtra do BA na hokej.scarinko napísal:neviem no ja mam ten isty a nic nepocujem ani v noci
asi som hluchy
Ale samozrejme to nemusi s tym, co som pisal v tvojom pripade nijak suvisiet, ale za pokus to podla mna stoji vyskusat...hlavne ten prenosovy kabel signalu dat kvalitny...
Pozor ale, nie je vsetko zlato co sa blisti - nie kazdy scart, co ma "zlate konce" taktiez HDMI je ozaj zlaty a kvalitny (cinania sa naucili predavat macacie zlato )...ja rozoznavam kvalitne kable hlavne podla hrubky kabla, cim hrubsie tym lepsie a samozrejme existuju potom znacky ako ALPHARD Da Vinci, ale aj ine, ktore robia zarucenu top kvalitu kablov pre AV systémy
Scart/scart http://www.ansat-tn.sk/shop/index.php?m ... ts_id=1494
HDMI/HDMI http://www.ansat-tn.sk/shop/index.php?m ... ts_id=1479
vsimni si tie obrazky a hrubku tych kablov, proste nadhera, za ktoru si samozrejme trochu priplatis, ale mas 100%-nu istotu, ze pre cisty zvuk a obraz si urobil z hladiska kabelaze maximum
P.S.: Mam taky tusak, ze u teba to bude sposobene len tim kablom, lebo mas presne tie "symptomy" ako som mal ja...Daj urcite vediet ako to dopadlo...
ehm nie ze by som chcel tuto teoriu nejak nastrbit ale pouzivam toto
http://www.zlacnene.sk/detail/tesco-scart-kabel-421808/
stal 0,10€
http://www.zlacnene.sk/detail/tesco-scart-kabel-421808/
stal 0,10€