Chyba základnej dosky
Chyba základnej dosky
Zdravím, vcera mi dosli nove komponenty pre moj novy PC. Vsetko som dobre pozapajal a zapol som PC. Ventilatori sa rozbehli a po par sekundach mi zacalo dymieť niekde smerom od procesora. Tak som rychlo vypol privod elektriny do zdroja. Chvilu som pockal. Dal som dole chladic od CPU a skontroloval som CPU. Nevyzeral vobec poskodeny. Dal som ho do druheho PC a funguje bez problemov. Lenze ked ho dam do mojej novej maticnej dosky tak mi proste nechce nabehnut. Vyskusal som aj druhy zdroj a taktiez neuspesne. Ked ho zapnem tak ventilatori sa mi roztocia ale signal do monitora nejde ziaden. Dokonca som aj vyskusal druhu graficku kartu a taktiez neuspesne. Mam ho dat reklamovat alebo da sa to nejako spravit? Dakujem za kazdu odpoved.
Zostava:
Doska: MSI 870-C45
Procesor: AMD Phenom II X4 840 95W
Ram: A-DATA 4GB KIT DDR3 1600MHz Gaming Series
Zdroj: CORSAIR CX500
Graficka karta: GIGABYTE N460OC-1GI
Skrinka: CoolerMaster Elite 370
Zostava:
Doska: MSI 870-C45
Procesor: AMD Phenom II X4 840 95W
Ram: A-DATA 4GB KIT DDR3 1600MHz Gaming Series
Zdroj: CORSAIR CX500
Graficka karta: GIGABYTE N460OC-1GI
Skrinka: CoolerMaster Elite 370
Re: Chyba základnej dosky
poobzeraj dosku ci daco nieje zaciernene
ak procak ide v inej doske tak vnom to asi nebude
ak procak ide v inej doske tak vnom to asi nebude
Rest in Pieces
Spoiler: ukázať
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Neries, neopravuj, daj hned na RMA!
Ok takze posielam na reklamaciu. Musia mi to zreklamovat vsak? Lebo mojim zavinenim to nebolo.
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
na rma dosku, nie cpu
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Som akurat skusal a ked zapnem PC tak normalne na doske co su v hornej casti niekde pri CPU 4 led diody tak mi sivetia ze tam je prud. Problem bude len niekde na CPU lebo ako hovorim tak nechce nabehnut a na druhej doske som sa na nom dostal bez problemov do windowsu. Zistil som ze CPU na tej doske nejde tak, ze som dal prec chladic a na chvilu som zapol PC. A nic procesor bol stale studeny a na druhej doske cca po par sekundach horuci. Cize vsetko by malo byt v poriadku iba ta doska je vadna hej? Takze v piatok alebo v pondelok ju posielam na reklamaciu.
ano daj dosku reklamovat a do buducna uz neskusaj pustat pc bez chladica na cpu
Rest in Pieces
OK som si toho vedomy ale potreboval som to odskusat...
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
prečo?Return napísal:ano daj dosku reklamovat a do buducna uz neskusaj pustat pc bez chladica na cpu
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
zrejme to bude tá doska ... ale nechápem ten dym ...prenič za nič asi nezdimila . či si náhodou niekde niečo nepoškodil to asi ťažko vyreklamuješ potom
Ta chyba musi byt asi jedine v doske pretoze vsetky ostatne komponenty som otestoval. Dosku som tam montoval opatrne tak dufam ze v tom chyba nebude. Mozno to bol vadny kus bohvie
Hlavne im nevrav z sa z tej dosky po poskladani dymilo. Jednoducho si vsetko zapojil tak ako sa ma a nenaskocila. Najskor v nej totiz nieco zhorelo.