keďže sa blíži leto a môj domáci PC je už deduško. Ani výkon nie je to čo býval, a teploty už vôbec.Plus v poslednom čase sa mi začalo stávať, že pri hraní náročnejších hier mi počítač po chvíli zmrzne a vypne sa monitor.Tak mi napadlo počítač prečistiť a spraviť repas chladenia a poriadok v pc. No a otázka teda znie akú pastu by ste mi odporučili ? Absolútne sa do toho nevyznám a minule čo som si kúpil v obchode tak sa mi dosť zdvihli teploty a prišla mi taká . AC MX2 by mohla byť,alebo sa oplatí investovať do niečoho lepšieho ? a koľko balení jej mám kúpiť ? Ďalšia otázka znie ,že čo by ste odporučili pod pasívy na pamäte (na grafike) ,lebo tú pastu čo tam mám teraz mi už absolútne nedrží. A tie žuvačky čo tam boli sú už dávno v kremíkovom nebi.
Pre predstavu
AMD Athlon 3000+ s754
AsRock K8SLI e-sata2
2x512 DDR
Asus x1900xt 256 MB
350W zdroj
2 ventilátory - jeden dole vpredu pod diskom a jeden pod zdrojom
Zamŕzanie pc + akú pastu?
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 03. Aug, 2008, 09:24
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Re: Zamŕzanie pc + akú pastu?
MX-2 je v pohode alebo je tu aj novsia MX-4 je iba trochu drahsia a ma lepsie vysledky v testoch.
Co sa balenia tyka tak jedno by ti malo vystacit na dvojitu aplikaciu CPU, GPU aj chipsetu.
Pre ramky na grafike potrebujes nejake teplovodive podlozky tichepc.sk ma siroky vyber musis uz len vybrat hrubku neviem aka medzera je medzi chadicom a ramkami na tvojej grafike.
Co sa balenia tyka tak jedno by ti malo vystacit na dvojitu aplikaciu CPU, GPU aj chipsetu.
Pre ramky na grafike potrebujes nejake teplovodive podlozky tichepc.sk ma siroky vyber musis uz len vybrat hrubku neviem aka medzera je medzi chadicom a ramkami na tvojej grafike.
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
No ono je to v podstate len na každej pamäti jeden heatsink, takže myslím ,že je jedno akú hrúbku nie ?
- Heatman
- Používateľ
Pokial viem tak na chladici by mali byt male vyvysenia alebo aspon vyryte rohy nad kazdym RAM cipom a kebyze tam das prilis hrubu podlozku tak ti nebude doliehat na jadro, takze bolo by dobre aby si to nejak zmeral a podla toho objednal teplovodivu podlozku, vyhnes sa zbytocnim problemom.
-
- Nový používateľ
Ono je tam takéto niečo a potom heatsinky na pamätiach. takže myslím ,že tá hrúbka je jedno,či ?
- Heatman
- Používateľ
Aha som myslel ze mas stock chladic v tomto pripade to je jedno .
Edit
V tomto pripade by tam bolo lepsie dat toto teplovodiva paska
Edit
V tomto pripade by tam bolo lepsie dat toto teplovodiva paska
-
- Nový používateľ
Okej.Ďakujem za radu tak teda zajtra idem na nákup a čistenie a budem informovať
// keďže sa mi nikde nepodarilo zohnať pásku a pastu. tak som objednal z tichepc.sk
// keďže sa mi nikde nepodarilo zohnať pásku a pastu. tak som objednal z tichepc.sk