No neviem, pokial si dobre pamatam, tak dej zacinal normalne prvou knihou. Poviedky maju samostatne knihy, ktore nepatria do pentalogie.Geralt napísal:tak dnes som si bol v prešovskom Brlohu pre moju absolútne prvú knihu o zaklínačovi a musím sa priznať, že sa neviem dočkať večera, keď sa do toho pustím, pôvodne som chcel prvý diel, avšak nakoľko ho nemali a hlavne preto, lebo personál je skutočne sčítaný, mi poradili, aby som si vzal rovno trojku a postupoval až dokonca a potom si spätne prečítal jednotku a dvojku, lebo, že tie prvé dva diely sú poviedky a až tretí a ďalšie diely za ním sú romány, tak im verím a dúfam, že ma tie knihy chytia aspoň tak ako prvý diel
The Witcher 2/Zaklínač 2: Assassins of Kings
Re: The Witcher 2/Zaklínač 2: Assassins of Kings
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
nepatria tam síce ale je lepšie ich mať prečítané prvé
- regain
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 06. Sep, 2010, 17:43
Kupil dobre 3 kniha krv elfov je zaciatok romanu avsak sa odporuca precitat aj poviedky
AMD Phenom II X4 840 3,2 Ghz
Kingston DDR2 800Mhz 2x2 GB
MSi Radeon HD 6850 OC/Power Edition
Forton 350W/Bronze +
Philips 22´´ FullHD
Razer Naga eXpert MMO Gaming Mouse + Razer Goliathus
Kingston DDR2 800Mhz 2x2 GB
MSi Radeon HD 6850 OC/Power Edition
Forton 350W/Bronze +
Philips 22´´ FullHD
Razer Naga eXpert MMO Gaming Mouse + Razer Goliathus
mas pravdu ale tie knihy uz nekupis, dlho sa cakalo na reediciu a zatial vysli 3 knihy z toho 1 a 2 su poviedky a 3 uz romanBlackhawk napísal:No neviem, pokial si dobre pamatam, tak dej zacinal normalne prvou knihou. Poviedky maju samostatne knihy, ktore nepatria do pentalogie.Geralt napísal:tak dnes som si bol v prešovskom Brlohu pre moju absolútne prvú knihu o zaklínačovi a musím sa priznať, že sa neviem dočkať večera, keď sa do toho pustím, pôvodne som chcel prvý diel, avšak nakoľko ho nemali a hlavne preto, lebo personál je skutočne sčítaný, mi poradili, aby som si vzal rovno trojku a postupoval až dokonca a potom si spätne prečítal jednotku a dvojku, lebo, že tie prvé dva diely sú poviedky a až tretí a ďalšie diely za ním sú romány, tak im verím a dúfam, že ma tie knihy chytia aspoň tak ako prvý diel
MB: MSI Z77A-G45 CPU: Intel i7 2600k + Cooler Master Nepton 240M
DDR3: 2x8GB Kingston DDR3 1333MHz CL9 HyperX Fury White Series
VGA: GAINWARD GTX970 Phantom HDD: WD3200AAKS + WD6400AAKS
Zdroj: CORSAIR TX650 LCD: BenQ T2200HDA Case: Cooler Master Dominator
I AM NIKON
I AM NIKON
tak ako kniha má názov Krev elfů, ale to vydavateľstvo (Leonardo) spojilo všetko (poviedky aj tú 5 dielnú ságu) do jednej chronológie, takže 1. a 2. diel sú poviedky a 3. až 7. diel sú tá sága, takže k tým poviedkam by som sa mal teoreticky možnosť vrátiť aj po prečítaní tej ságy bez nejakej ujmy na zážitku
dnes som zacal hrat odznova s patchom. Ten zaciatok ma naozaj skvelu atmosferu - trebuchety , vojaci brnenia ... naozaj parada
aha tak to som nevedel, poviedky si mozes precitat aj inokedyGeralt napísal:tak ako kniha má názov Krev elfů, ale to vydavateľstvo (Leonardo) spojilo všetko (poviedky aj tú 5 dielnú ságu) do jednej chronológie, takže 1. a 2. diel sú poviedky a 3. až 7. diel sú tá sága, takže k tým poviedkam by som sa mal teoreticky možnosť vrátiť aj po prečítaní tej ságy bez nejakej ujmy na zážitku
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ideálne ale ako prvé, pretože poviedky sa odohrávajú pred dejom románov
čiže nebudeš musieť rozmýšlať kto je kto a hlavne je v poviedkach ako sa Geralt zoznámil z Yennefer
autory hry Yennefer takmer nespomínajú ale v pôvodných knihách je Triss iba nepodstatná postava oproti Yen
jak pozerám Zaklínač by si tu zaslúžil aj zvlášť kolonku
čiže nebudeš musieť rozmýšlať kto je kto a hlavne je v poviedkach ako sa Geralt zoznámil z Yennefer
autory hry Yennefer takmer nespomínajú ale v pôvodných knihách je Triss iba nepodstatná postava oproti Yen
jak pozerám Zaklínač by si tu zaslúžil aj zvlášť kolonku
Ako človek, ktorý ma Zaklínača prečítaného skrz-naskrz, vrelo odporúčam prečítať najprv poviedky. Odohrávajú sa chronologicky pred Ságou o Ciri a umožnia ti tak spoznať charaktery a svet v ktorom sa odohráva. Taktiež to umožní perfektnú gradáciu celého diela od voľnejších dobrodružstiev po komplikovaný príbeh prepletený záujmami a intrigami jednotlivých charakterov a strán.
A to nielen z hľadiska deja, ale aj literárnej kvality. Aj keď tej je u Sapkowského vždy dosť. Ja osobne som po prečítaní Zaklínača nadobudol pocit, že väčšina fantasy, čo som prečítal, bola skôr na úrovni rozprávok.
Ale zase keď máš Krv elfov pred sebou, tak sa na moju radu vykašli a čítaj. Ale ak už nemáš zakúpené aj ďalšie diely, tak sa po prečítaní prvého dielu priprav na mučivý pocit čakania, kým sa ti dostanú do ruky.
A to nielen z hľadiska deja, ale aj literárnej kvality. Aj keď tej je u Sapkowského vždy dosť. Ja osobne som po prečítaní Zaklínača nadobudol pocit, že väčšina fantasy, čo som prečítal, bola skôr na úrovni rozprávok.
Ale zase keď máš Krv elfov pred sebou, tak sa na moju radu vykašli a čítaj. Ale ak už nemáš zakúpené aj ďalšie diely, tak sa po prečítaní prvého dielu priprav na mučivý pocit čakania, kým sa ti dostanú do ruky.
tak som to začal dnes čítať, lebo celý deň prší, tak sa ani von nedá ísť a vcelku sa mi to páči, jediné čo mi "vadí" je, že teraz som na nejakej cca 60 strane, keď prichádza Triss do Kaer Morhen a dosť mi fantáziu limituje začiatok prvej hry ...ale inak zatiaľ nemám problém s postavami a celkovo chápem napredovanie deja, len tu Yennefer vôbec nepoznám, čo mi však nevadí, aspoň nejaká tajomnejšia postava na ktorú nemám zatiaľ vyhranený názor, lebo taký Marigold mi po prejdení jednotky príde úplne vtipný a to sa tá jeho postava zatiaľ ešte v knihe poriadne neprejavila
inac odporucam aj polsky serial co bol natoceny a ztoho poskladany film ako uroven dost nizka ale Geralt presne taky ako som si ho predstavoval...ale samozrejme az po precitani knih
MB: MSI Z77A-G45 CPU: Intel i7 2600k + Cooler Master Nepton 240M
I AM NIKON
I AM NIKON
Ak ste si kupili zberatelsku ediciu a prisla vam v nej busta Geralta poskodena, CD Projekt RED vam ju rad vymeni a este k tomu prida nejaky darcek . (tipujem mozno presskit?)
Staci ak poslete fotku poskodenej busty spolu s dokladom o kupe a vasou adresou na uvedenu mailovu adresu do konca juna geraltsculpture@thewitcher.com .
Viac TU.
V skutku ukážková starostlivosť o zákazníkov.
Staci ak poslete fotku poskodenej busty spolu s dokladom o kupe a vasou adresou na uvedenu mailovu adresu do konca juna geraltsculpture@thewitcher.com .
Viac TU.
V skutku ukážková starostlivosť o zákazníkov.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:GIGABYTE 8800GT 512MB 700/1700/1840 @ 756/1780/2052 MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
sorry ,ale busta Geralta,,to je moc
-- Ak instalujete hru po prvykrat a nejde vam aktivovat, po instalacii hry nainstalujte tento patch (obsahuje aj uplne prvy patch ktory sa predtym stahoval pri aktivacii po zadani cd keya) okrem roznych problemov a chyb odstranuje aj DRM ochranu a hru netreba vobec aktivovat.
http://wpc.420c.edgecastcdn.net/00420C/ ... her_CZ.exe
Vsetky verzie patchov pre vsetky jazykove verzie su potom TU .
--Ak vam nejde aktivovat niektore z DLC ktore ste dostali zadarmo ku hre ako napriklad finisher pack, alebo tajomny kupec staci poslat mail na jednu z adries z textu TU , automaticky robot vam potom posle link na stiahnutie daneho DLC. Tymto sposobom si vlastne kazdy moze stiahnut vsetky tieto mini-DLC. (Aj ked idea je taka ze kazdy poziada len o to DLC ktore skutocne vlastni, co uz, zakaznici na tom len ziskaju)
http://wpc.420c.edgecastcdn.net/00420C/ ... her_CZ.exe
Vsetky verzie patchov pre vsetky jazykove verzie su potom TU .
--Ak vam nejde aktivovat niektore z DLC ktore ste dostali zadarmo ku hre ako napriklad finisher pack, alebo tajomny kupec staci poslat mail na jednu z adries z textu TU , automaticky robot vam potom posle link na stiahnutie daneho DLC. Tymto sposobom si vlastne kazdy moze stiahnut vsetky tieto mini-DLC. (Aj ked idea je taka ze kazdy poziada len o to DLC ktore skutocne vlastni, co uz, zakaznici na tom len ziskaju)
Co sa ti nezda? Mam ju doma na policke a zo zaciatku sa mi to tiez nezdalo, vravel som si: "taka figurka Triss by bola lepsia". No zmenil som nazor, je to originalne, u ziadnej hry som nikdy nevidel nic podobne, je vyrobena z umeleho kamena a vazi 1kg takze posobi dost autenticky a masivne .Mučo Mačo napísal:sorry ,ale busta Geralta,,to je moc
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:GIGABYTE 8800GT 512MB 700/1700/1840 @ 756/1780/2052 MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
tie DLC mám už od štvrtka všetky stiahnuté a nainštalované ..prvý mail čo som posielal tak som tam siahodlho vysvetľoval ako veľmi chcem toho tajomného kupca a že ich by to aj tak nič nestálo a spravili by mi radosť a že som si ich hru kúpil dva krát raz cez GOG.com a druhý krát v krabici z Brlohu atď. atď. proste mail na pol A4 a tak som to poslal a do 5 sekúnd odpoveď s linkom, tak si vravím, že hmm skúsim aj ďalšie a šlo to, tak sa teším no
btw čo sa busty týka, tak ja by som ju nejak extra nechcel, ale uznávam že je pekná, keby však dali bustu Triss, tak neváham ani sekundu a beriem limitku
btw čo sa busty týka, tak ja by som ju nejak extra nechcel, ale uznávam že je pekná, keby však dali bustu Triss, tak neváham ani sekundu a beriem limitku