Corsair FlashVoyager16GB-nejde/EDIT:Corsair(Hol) ho VYMENIL
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Corsair FlashVoyager16GB-nejde/EDIT:Corsair(Hol) ho VYMENIL
Mam asi 2,5rocny kluc...
Predajca ho uz na reklamaciu nevezme, lebo ze ma u nho zaruku len 2roky, a od dnes mi nejde... Sice po zasunuti do USB sa sprava PC ze nieco instaluje, ale medzi diskami nic nenajdem, ani HD Tune nenajde ziaden disk. Len vymenitelne medium, ale bez disku. Cize sa neda ani formatnut. Vie niekto poradit ci to nejak dokazem opravit, pripadne reklamovat cez Corsair? robil to niekto?
Novy kluc stoji cca 30€, cize sa mi to oplati ak by bolo postovne do 10€... Dakujem za rady, tipy
Predajca ho uz na reklamaciu nevezme, lebo ze ma u nho zaruku len 2roky, a od dnes mi nejde... Sice po zasunuti do USB sa sprava PC ze nieco instaluje, ale medzi diskami nic nenajdem, ani HD Tune nenajde ziaden disk. Len vymenitelne medium, ale bez disku. Cize sa neda ani formatnut. Vie niekto poradit ci to nejak dokazem opravit, pripadne reklamovat cez Corsair? robil to niekto?
Novy kluc stoji cca 30€, cize sa mi to oplati ak by bolo postovne do 10€... Dakujem za rady, tipy
Naposledy upravil/-a felipe25 v Št 23. Jún, 2011, 20:09, upravené celkom 2 krát.
Spoiler: ukázať
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Re: Corsair FlashVoyager 16GB - oddnes nejde... reklamacia?
- usb disk sa sklada z radica a z samotneho media
- tebe najde len ten radic
- teda to cele mozes zahodit...
- tebe najde len ten radic
- teda to cele mozes zahodit...
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- felipe25
- Pokročilý používateľ
aj ked u Corsair podla ich stranky na ten kluc davaju 10rokov zaruku? hm?
Flash Devices
•Flash Voyager®, Flash ReadOut, TurboFlash, Flash Survivor®, and Flash Voyager® Mini USB flash drive products all have a 10 year warranty
http://www.corsair.com/support/warranty
Flash Devices
•Flash Voyager®, Flash ReadOut, TurboFlash, Flash Survivor®, and Flash Voyager® Mini USB flash drive products all have a 10 year warranty
http://www.corsair.com/support/warranty
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ak to chces reklamovat priamo u Corsairu, tak musis reklamovat v EU pobocke, tj Holandsku. To znamena cca 17 euro postovne, co si uctuje nasa mila posta pri balikoch.
- p3t3r
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 06. Dec, 2007, 08:00
Mensie veci je mozne posielat ako listove zasielky a s poistenim do 100€ do 500g to vychadza 6€ + povedzme do 1€ za bublinkovu obalku.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
lenm tolko napisem, ze som zadal RMA na stranke CORSAIR, prisla mi odpoved priamo aj s nalepkou - adresou a cislom RMA, mam to poslat do Holandska.. List Europa tej vahy ma stal 2,90€, takze uvidime..
Kazdopadne, poradit aby som sa na to vykaslal si myslim ze je zcestne, ked ten kluc stale stoji 20€ a je sanca dost velka ze mi Corsair posle novy kluc...
http://www.posta.sk/sluzby/doporuceny-list-svet
Kazdopadne, poradit aby som sa na to vykaslal si myslim ze je zcestne, ked ten kluc stale stoji 20€ a je sanca dost velka ze mi Corsair posle novy kluc...
http://www.posta.sk/sluzby/doporuceny-list-svet
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Ak to chces aj poistit, tak obal si musis vyziadat na poste.
Mne takto zlyhaval 1GB FlashVoyager no vzdy som ho dako napravil ... tusim viac krat som ho zasunul a vytiahol
Mne takto zlyhaval 1GB FlashVoyager no vzdy som ho dako napravil ... tusim viac krat som ho zasunul a vytiahol
- felipe25
- Pokročilý používateľ
hej viem, ale nepoistil som to, predpokladam ze len magor ukradne zasielku s RMA... a ked hej tak kupim novy... chcem to vymenit ale nie za 50% ceny noveho.. tie 3€ som bol ochotny do toho dat
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Potom napis, ako to dopadlo
- felipe25
- Pokročilý používateľ
No zatial je to v takom stave ze odoslal som Kluc v obalke doporucene 1.triedou do Holandska 8.6.2011, prisiel im az 16.6.2011.
Podla mailu maju 5bussiness days na to, ci vymenia "cast" v kluci, alebo cely kluc...
RMA Issued On: 6/2/2011
Defective Parts Received on: 6/16/2011
* NOTE: it may take up to 24 hours for this date to be updated after arrival at Corsair
Part Number Received: N/A
Quantity Received: N/A
RMA Replacement Parts Ship Date: N/A
Replacement Part Number: N/A
Replacement Part Quantity: N/A
Replacement Shipping Method: N/A
Replacement Shipping Tracking Number: N/A
Cize len cakam na odpoved co by malo byt uz kazdu chvilu.
Kazdopadne si neodpustim napisat poznamku pre tych, ktory mi napisali: "Toman a faugusztin".
Vzhladom na to, ze tu mate cez 7000 prispevkov, by som od Vas cakal nejake cenne rady. Keby som si dal poradit, tak pridem o 20€ (pre niekoho smiesne love, ale preco by som ich mal vyhodit za nieco co mi mozu vymenit? Novy 16GB ten isty kluc stoji 23€, -3€ co ma stala posta a som v "zisku 20€" oproti kupe noveho...) Jeden mi poradi aby som to zahodil, aj ked je vseobecne zname, ze CORSAIR ma lifetime zaruku, alebo aspon 5rokov zaruku, a druhy mi povie ze postovne do Holandska je 17€. Vy sami niekedy "dzubete" do inych co za blbosti radia, no sami ste mi obaja poradili v podstate blbost. Nic v zlom, ale ked neviem nepisem. Alebo si to aspon overim. Uz len cenu za list do Holandska si zistim na http://www.posta.sk. A neviem kto by posielal USB kluc balikom... :/
Takze tak...
Inak PS: Ak budem cokolvek kupovat, a budem si moct vybrat znacku CORSAIR, tak vzdy si ju vyberiem radsej aj za cenu doplatku.
Podla mailu maju 5bussiness days na to, ci vymenia "cast" v kluci, alebo cely kluc...
* NOTE: it may take up to 24 hours for this date to be updated after arrival at Corsair
RMA Replacement Parts Ship Date: N/A
Replacement Part Number: N/A
Replacement Part Quantity: N/A
Replacement Shipping Method: N/A
Replacement Shipping Tracking Number: N/A
Cize len cakam na odpoved co by malo byt uz kazdu chvilu.
Kazdopadne si neodpustim napisat poznamku pre tych, ktory mi napisali: "Toman a faugusztin".
Vzhladom na to, ze tu mate cez 7000 prispevkov, by som od Vas cakal nejake cenne rady. Keby som si dal poradit, tak pridem o 20€ (pre niekoho smiesne love, ale preco by som ich mal vyhodit za nieco co mi mozu vymenit? Novy 16GB ten isty kluc stoji 23€, -3€ co ma stala posta a som v "zisku 20€" oproti kupe noveho...) Jeden mi poradi aby som to zahodil, aj ked je vseobecne zname, ze CORSAIR ma lifetime zaruku, alebo aspon 5rokov zaruku, a druhy mi povie ze postovne do Holandska je 17€. Vy sami niekedy "dzubete" do inych co za blbosti radia, no sami ste mi obaja poradili v podstate blbost. Nic v zlom, ale ked neviem nepisem. Alebo si to aspon overim. Uz len cenu za list do Holandska si zistim na http://www.posta.sk. A neviem kto by posielal USB kluc balikom... :/
Takze tak...
Inak PS: Ak budem cokolvek kupovat, a budem si moct vybrat znacku CORSAIR, tak vzdy si ju vyberiem radsej aj za cenu doplatku.
- nimh
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 11. Apr, 2010, 12:03
presne ked je moznost tak preco to nedat.aj mne takto ako tebe skapal moj apacer 16gb.poslal som ho a do mesiaca som ho mal nazat aj s kopou reklam a ospravedlnenim.a samozrejme suhlasim aj s ostatkom co si sem pisal
CPU: AMD APU A10-6800K RAM: 4x4GB Kingston HyperX Beast 2133MHz MB: ASUS A88X-PRO SSD: SAMSUNG 850 PRO 1TB, HDD: WD RED spolu 12TB VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 PIECKA: SAMSUNG MONITOR: PHILIPS model 234E5, OS: Windows 10 64bit, UPS: APC ES-700
-
- Moderátor
Nuz, to je vec tvojej dovery v postu, napriklad ti musi byt jasne ze sa s listami zaobchadza radovo horsie nez s balikmi. Teda pri posielani listom je zasielana vec omnoho nachylnejsia na poskodenie. Ak si optimista, tak mozes posielat ako poisteny list, ale potom sa necuduj ked sa s tym nieco stane pocas prepravy a nasledne ti Corsair odmietne reklamaciu pre poskodenie sposobene postou a posta ti odmietne reklamaciu lebo tovar dorucila.felipe25 napísal:A druhy mi povie ze postovne do Holandska je 17€. Alebo si to aspon overim. Uz len cenu za list do Holandska si zistim na http://www.posta.sk. A neviem kto by posielal USB kluc balikom... :/
PS: Som zvedavy, ako posles ako poisteny list napriklad zdroj, chladic, skrinku...
- felipe25
- Pokročilý používateľ
no to mas pravdu... :/ mimichodom, USB kluc cely vymenili... je uz na ceste ku mne..
RMA Replacement Parts Ship Date: 6/20/2011
Replacement Part Number: CMFUSB2.0-16GB
Replacement Part Quantity: 1
Replacement Shipping Method: UPS Express Saver
Tak aspon co sa tyka mensich veci, radsej uprednostnim CORSAIR... A keby slo o zdroj, ok, posta vyjde na viac, ale novy zdroj nestoji 23€ ako kluc, cize %ntualne sa to stale oplati viac ako kupit inu znacku a po 2 rokoch ak sa tomu nieco stane prist o 100% sumu ktoru za to dam.
Ale moj pripad moze byt poucny pre kohokolvek, kto radi aky USB kluc kupit. Radsej kupit CORSAIR (mozno nie vzdy najrychlejsi), a mat istotu 5 rocnej zaruky, ako ktorykolvek iny kluc a po 2 rokoch ak odide (co je pri klucoch dost mozne kedze maju obmedzenu zivotnost) prist o 100% sumy...
RMA Replacement Parts Ship Date: 6/20/2011
Replacement Part Number: CMFUSB2.0-16GB
Replacement Part Quantity: 1
Replacement Shipping Method: UPS Express Saver
Tak aspon co sa tyka mensich veci, radsej uprednostnim CORSAIR... A keby slo o zdroj, ok, posta vyjde na viac, ale novy zdroj nestoji 23€ ako kluc, cize %ntualne sa to stale oplati viac ako kupit inu znacku a po 2 rokoch ak sa tomu nieco stane prist o 100% sumu ktoru za to dam.
Ale moj pripad moze byt poucny pre kohokolvek, kto radi aky USB kluc kupit. Radsej kupit CORSAIR (mozno nie vzdy najrychlejsi), a mat istotu 5 rocnej zaruky, ako ktorykolvek iny kluc a po 2 rokoch ak odide (co je pri klucoch dost mozne kedze maju obmedzenu zivotnost) prist o 100% sumy...
-
- Moderátor
Re: Corsair FlashVoyager16GB-nejde/EDIT:Corsair(Hol) ho VYME
Hlavne je idealne nesetrit a kupit si veci s viacrocnou zarukou tak, aby mali tuto viacrocnu zaruku priamo u nas, na Slovensku.