Google navigacia
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Google navigacia
tak v Cechach google oficialne minuly tyzdrn spustil svoju navigaciu. Co na to vravite?
Moj postreh zatial je ze je to nepouzitelne v praxi a to z dovodu pouzivania dat pri vypocte trasy. respektive trasa sa da dopredu nacitat a ist potom offline, ale problem vznika ak nahodou odbocite z trasy a navigaciu bude musiet trasu znova prepocitat. To sa zas potrebuje pripojit k sieti. Na slovensku by to bolo celkom fajn, ale pouzitelnost v zahranici nulova, ibaze by sme vzdy vyhladali nejaky hot spot
Ale to je skor len obmedzenie pre nas a cechov kde platime celkom slusne palky za data v roamingu, v zahranicnych krajinach data nie su ani zdaleka tak spoplatnovane. Ale tak vseobecne , aj live view vizera zaujmavo
Moj postreh zatial je ze je to nepouzitelne v praxi a to z dovodu pouzivania dat pri vypocte trasy. respektive trasa sa da dopredu nacitat a ist potom offline, ale problem vznika ak nahodou odbocite z trasy a navigaciu bude musiet trasu znova prepocitat. To sa zas potrebuje pripojit k sieti. Na slovensku by to bolo celkom fajn, ale pouzitelnost v zahranici nulova, ibaze by sme vzdy vyhladali nejaky hot spot
Ale to je skor len obmedzenie pre nas a cechov kde platime celkom slusne palky za data v roamingu, v zahranicnych krajinach data nie su ani zdaleka tak spoplatnovane. Ale tak vseobecne , aj live view vizera zaujmavo
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
Re: Google navigacia
ale ved data v mobile ma skoro kazdy. ten roaming by ta asi moc netrapil keby dakde mrte zabludis ale tak pravda ..
napríklad pre mňa nepoužitelné, ale keď porovnám nety v CZ, tak je to celkom v pohode, keďže ich internetové balíčky sú asi lepšie než u nás, tu neviem či by mi to ten O2 net stíhal
.
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
cital som o tom
podla mna je to super, v rozhovore sa vyjadrili ze planuju SK ale neni urceny akykolvek termin
hlasova navigacia funguje offline aj po zlom odboceni s pouzitim stiahnutia prilahlych lokacii v okoli planovanej trasy
(cize to neznamena ze pokial minies jednu odbocku si automaticky v prdaku), problem by bol keby si sa sekol a hupol na daku vypadovku, ale to by si musel byt asi blbec
+ street view v online mode pokial je k dispozicii
osobne mam problem s navigaciou v zahranici, tj data roaming sa mi nechce platit
toto by som uvital (aj ked do zahraniacia idem len sem tam)
google powa
podla mna je to super, v rozhovore sa vyjadrili ze planuju SK ale neni urceny akykolvek termin
hlasova navigacia funguje offline aj po zlom odboceni s pouzitim stiahnutia prilahlych lokacii v okoli planovanej trasy
(cize to neznamena ze pokial minies jednu odbocku si automaticky v prdaku), problem by bol keby si sa sekol a hupol na daku vypadovku, ale to by si musel byt asi blbec
+ street view v online mode pokial je k dispozicii
osobne mam problem s navigaciou v zahranici, tj data roaming sa mi nechce platit
toto by som uvital (aj ked do zahraniacia idem len sem tam)
google powa
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
no pozeral som video kde ukazovai ako funguje ta navigacia. Typek zle odbocil na inu krizovatkua hned mu to stiahlo nejake data. Ako na slovensku obcas co clovek navigaciu pouziva a ma predplatene data tak no problem. Problem ale vidim v castom pouzivani a hlavne v zahranici. Ako neviem na co nam je ta EU ked mame rozdielne hovory. Ale to sa ma tiez zmenit casom, teda aspon dufajme.
v pripade ze by v ramci EU boli data za rovnaku cenu, respektive by boli balicky dat a je jedno v akej krajine som, tak by som si to vedel predstavit ako sekundarnu navigaciu alebo ako vec ktora by ma pripadne odniekadial vytiahla. Skor ma ale zaujal ten live view. To je celkom zaujmava vec
v pripade ze by v ramci EU boli data za rovnaku cenu, respektive by boli balicky dat a je jedno v akej krajine som, tak by som si to vedel predstavit ako sekundarnu navigaciu alebo ako vec ktora by ma pripadne odniekadial vytiahla. Skor ma ale zaujal ten live view. To je celkom zaujmava vec
- Memnon
- Pokročilý používateľ
jak testovat offline navigaciu ked si online?
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
vypnes si data, budto priamo v nastaveniach alebo si stiahnes nejaky widget na to.
inac celkom zaujmava ukazka od bratov cechov:
http://www.mobilmania.cz/clanky/tyden-m ... fault.aspx
inac celkom zaujmava ukazka od bratov cechov:
http://www.mobilmania.cz/clanky/tyden-m ... fault.aspx
O2 stiha v pohode.Snake napísal:napríklad pre mňa nepoužitelné, ale keď porovnám nety v CZ, tak je to celkom v pohode, keďže ich internetové balíčky sú asi lepšie než u nás, tu neviem či by mi to ten O2 net stíhal
Existuje inak mod pre google mapy, povodne sa to volalo brut maps, ale tie prestali vychadzat od verzie 4.4 (sa mi zda) a v sucasnosti ten mod robia azijsky priatelia a vola sa to ownhere maps: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1007132 , kde funguje navigacia vo vsetkych statoch. Je vsak na to potrebne kompletne odinstalovat povodne mapy.
Spoiler: ukázať
- Memnon
- Pokročilý používateľ
brdo tak to si my to vysvetlil
som reagoval na
na mobilmanii len hovoria ze zle odbocia aby ukazali reakciu pri offline navigacii, ale vo videu to je akosi strihnute
ked som do 5min nenasiel video kde by to bolo testovane tak sa mi hladat nechcelo
som reagoval na
v tomto pripade asi nebola testovana offline navigacia kedze mal zapnute data, tak ako vies ze by navigacia zlyhala po jednom zlom odboceniHellAngel napísal:....typek zle odbocil na inu krizovatkua hned mu to stiahlo nejake data.....
na mobilmanii len hovoria ze zle odbocia aby ukazali reakciu pri offline navigacii, ale vo videu to je akosi strihnute
ked som do 5min nenasiel video kde by to bolo testovane tak sa mi hladat nechcelo
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
ano je to tak, ked odbocil pouzivali aj online pripojenie. to odbocenie offline nejako vystrihli
ale tak ci tak, po ceste sa mozem rozhodnut ze chcem este navstivit pripadne nejaku restiku, pamiatku ale tato navigacia mi to jednoducho bez pripojenia na net neumozni. ale to furt vidim len problem v tom ze nemame data v EU za rovnaku cenu. Ale tak chysta sa to tak dufam ze sa to podari presadit tie jednotne sadzby.
ale tak ci tak, po ceste sa mozem rozhodnut ze chcem este navstivit pripadne nejaku restiku, pamiatku ale tato navigacia mi to jednoducho bez pripojenia na net neumozni. ale to furt vidim len problem v tom ze nemame data v EU za rovnaku cenu. Ale tak chysta sa to tak dufam ze sa to podari presadit tie jednotne sadzby.
- Memnon
- Pokročilý používateľ
stale neviem ako si prisiel k svojim zaverom
pri offline tam nic s problemom neni, resp nie je ukazany
pri online ja stale nevidim stahovanie dat, jako ja vidim len prepocet trasy, mozno mas daku vestecku gulu
nakolko datovy prenos tam tika aj v pripade ze idu po spravnej trase a nikam zle neodbocili
skratka stale nie je potvrdene ze ked prechadzas cez dake mesto tak nemozes ani na sekundu odbocit z trasy, v rozhovore s tym typkom z googlu sa vlastne hovori presny opak
pri offline tam nic s problemom neni, resp nie je ukazany
pri online ja stale nevidim stahovanie dat, jako ja vidim len prepocet trasy, mozno mas daku vestecku gulu
nakolko datovy prenos tam tika aj v pripade ze idu po spravnej trase a nikam zle neodbocili
skratka stale nie je potvrdene ze ked prechadzas cez dake mesto tak nemozes ani na sekundu odbocit z trasy, v rozhovore s tym typkom z googlu sa vlastne hovori presny opak
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
ok, s tou malou odbockou sa nehadam, ale tvrdim ze ked ma po ceste napadne niekam odbocit, nebude to 1 ulica, napriklad zajist do obchodu, do nejakeho muzea tak navigacia prestane fungovat lebo bude si bude musiet nacitat data na novu cestu. este raz nebavim sa o zlom odboceni, ale o vyboceni z trasy, aj o 1 kilometer.
google navigacia pomocou toho maleho triku funguje aj u nas. A co sa tyka offline navigacie, tak vraj dakedy teraz v lete pride google s niecim podobnym ako ma Nokia (Ovi navigacia)
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Mam taky pocit, ze uz sa to blizi, posledna aktualizacia Google maps (5.7) ma v sebe ficurku, ktora nakešuje mapu v okoli,v ktorom sa prave nachadzate.
Spoiler: ukázať